ZZP Servicedesk

Toch meer tijd om uitstel van belasting te vragen

Toch meer tijd om uitstel van belasting te vragen

Ben je als zzp’er in liquiditeitsproblemen geraakt door de coronamaatregelen, dan kan je uitstel van betaling krijgen tot 1 oktober 2022. Een verzoek daartoe moet voor 1 juli 2021 bij de belastingdienst zijn ingediend. De Tweede Kamer wil echter de periode waarin de aanvraag voor uitstel van betaling moet worden aangevraagd verlengen tot 1 oktober 2021.

Verlenging van de periode

Staatssecretaris Vijlbrief heeft in een Kamerdebat de uitspraak gedaan dat hij aan de wens van de Kamer gehoor wil geven. De verwachting is daarom dat de verlenging van de periode van aanvraag binnenkort zal worden gepubliceerd.

Vanaf maart 2020 hebben meer dan 250.000 ondernemers (niet alleen zzp’ers) uitstel van belasting aangevraagd. De betaling van de belastingen waarvoor uitstel is verleend in het kader van de Corona maatregelen, moeten vanaf oktober 2022 gaan plaatsvinden binnen een termijn van 5 jaar.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.