ZZP Servicedesk

Tozo 3 per 1 oktober: vermogenstoets uitgesteld

Veranderingen Tozo 3 per 1 oktober

Tozo 3 per 1 oktober: vermogenstoets uitgesteld

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Bij de aanvraag voor Tozo-3 uitkering zou per 1 oktober een toets op vermogen plaatsvinden. Met de extra maatregelen die nodig zijn om het coronavirus te bestrijden, past die aanscherping van de Tozo-voorwaarden nu niet. Het kabinet heeft besloten de toets op beschikbare geldmiddelen niet op 1 oktober in te voeren.

Het kabinet wil zelfstandig ondernemers in deze tijd, waarin extra maatregelen nodig zijn, ruimhartig blijven ondersteunen. Het kabinet kondigde daarom al eerder aan de beperkte vermogenstoets niet per 1 oktober in te laten gaan, maar pas op 1 april 2021. Dit betekent dat zelfstandig ondernemers onder ‘Tozo 3’ voor de maanden oktober 2020 tot en met maart 2021, en dus voor maximaal 6 maanden, een uitkering voor levensonderhoud kunnen aanvragen zonder dat er een beperkte vermogenstoets wordt uitgevoerd. Dit kan nog steeds bij de gemeente.

Deze informatie is afkomstig van Rijksoverheid.nl. Lees meer over Tozo 3 op de website van de Rijksoverheid.

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!