ZZP Servicedesk

TVL Q4 2020 aanvragen? Doe dat vóór 29 januari 2021

TVL Q4 2020 aanvragen? Doe dat vóór 29 januari 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Heb je minimaal 30% omzetverlies door de coronamaatregelen? En moeite om de vaste lasten te betalen? Dan kun je via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. Wil je dit aanvragen voor Q4 2020? Dan kan dit nog tot 29 januari 2021, 17.00 uur.

Dit artikel is gepubliceerd op 19 januari 2021

Mkb-ondernemers en zzp’ers uit alle bedrijfssectoren met alle SBI-codes kunnen een subsidie aanvragen om hun vaste lasten te betalen. Bedrijven vragen de TVL-subsidie steeds voor 3 maanden aan, met een maximuum van €90.000 per bedrijf. De TVL loopt door tot en met juni 2021. Lees hier wat je nodig hebt voor de aanvraag. 

Opslag voor horeca en detailhandel

Ondernemers in de horeca of detailhandel ontvangen alleen bij TVL Q4 2020  automatisch ook de opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) of Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD), als ze aan de voorwaarden voldoen. Deze opslagen zijn eenmalig en niet los van de TVL aan te vragen. Na de deadline van 29 januari kunnen ondernemers geen TVL met HVA of VGD meer aanvragen.

Adviestool

De RVO heeft een adviestool opgesteld. Je kunt hiermee in 3 stappen zien of je in aanmerking komt voor de TVL Q4 2020 en welk bedrag je mogelijk kunt aanvragen. Raadpleeg de adviestool.

TVL Q1 2021

Naar verwachting kunnen ondernemers de TVL voor het eerste kwartaal van 2021 begin februari aanvragen.

Bron: RVO.nl.

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

Wil je je administratie op een efficiënte, moderne en makkelijke manier inrichten? Dit whitepaper helpt je daarbij. Zo wordt boekhouden zelfs leuk!

Binnen 24 uur je factuur betaald

Je hebt er misschien weleens mee te maken gehad: je diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft je factuur nog steeds niet betaald. Lees in dit gratis whitepaper hoe factoring uitkomst kan bieden.

belastingaangifte doen als zzp'er
Belastingaangifte doen is een vervelende, maar noodzakelijke taak. Als ondernemer kun je er verschillende voordelen uithalen die vaak over het hoofd worden gezien. Als je het zelf te lastig vindt, kun je een belastingadviseur of een accountant in de…
meldpunt zzp nationale ombudsman
Zzp’ers met schulden kunnen voor hulp en ondersteuning aankloppen bij de gemeente. Deze is wettelijk verplicht om ook aan hen schuldhulp aan te bieden. Maar gebeurt dat ook echt? En hoe moeilijk is het voor zzp’ers om die hulp te krijgen? Om deze…
aftrekposten voor zzp'ers
Waar bij een werknemer de (loon- en) inkomstenbelasting direct worden ingehouden, hoef je als zzp’er pas aan het einde van het jaar aan je inkomstenbelasting te denken. Dat bedrag kan snel oplopen, vooral als je meer dan € 20.000 winst maakt….
vier fiscale voordelen voor de zzp'er
Als zelfstandig ondernemer kun je gebruikmaken van allerlei fiscale voordelen en regelingen. Naast de bekende startersaftrek, de MKB-winstvrijstelling en de zelfstandigenaftrek zijn er nog kleinere, meer specifieke fiscale mogelijkheden. We zetten…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.