ZZPSERVICEDESK

Val op met een video

Val op met een video

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je wilt jezelf in de kijker zetten bij potentiële klanten, maar het is lastig om op te vallen. Dan kun je overwegen video in te zetten als tool om jezelf en jouw eenmansbedrijf bekendheid te geven. Waar wacht je nog op?
Een filmpje maken wordt een piece of cake
Je kunt gebruik maken van video om een product in de schijnwerpers te zetten, je bedrijf een menselijk gezicht te geven of een ludieke actie zoals een flashmob te laten zien. Als je het echt goed doet, kun je misschien wel viral gaan. Je kunt ook een bedrijfsvideo maken. Dit is de ideale manier om jezelf en je bedrijf voor te stellen aan klanten en partners. Het leuke is dat je video’s makkelijk kunt delen en dat je in een relatief korte tijd je boodschap visueel kunt maken. Want zeg nou zelf, het is toch leuker om te zien wat iemand doet dan er een tekstje over te lezen. 

 

Waar laat ik mijn filmpjes?

Leuk zo’n filmpje, maar hoe zorg je ervoor dat hij daadwerkelijk bekeken wordt? Dit begint bij het platform. Het meest gebruikte video-platform ter wereld is nog altijd YouTube. Het platform heeft maar liefst een miljard gebruikers. Je kunt je filmpje ook direct op Facebook zetten. Waarschijnlijk heb je al een bedrijfspagina op Facebook, en dus een publiek. Dan is het alleen een kwestie van uploaden. Heb je echt iets moois om te laten zien? Denk dan eens aan Instagram. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met filmpjes te adverteren op Instagram. Een relatief nieuwe speler is Snapchat. Dit platform is razend populair bij tieners, zeer interessant dus als zij je doelgroep zijn.
 

Filmtips

 • Maak gebruik van de time lapse functie (de mogelijkheid meerdere fragmenten in één filmpje te laten zien).
 • Je doel is om een duidelijke boodschap over te brengen. Time lapse biedt je de mogelijkheid om alle benodigde elementen toe te passen om je korte verhaal vloeiend te maken. 
 • Maak iets origineels. Je hebt maar een paar seconden om je publiek te imponeren. Zorg dat elke seconde telt. Wees creatief, uniek en origineel.
 • Deze apps bij uitstek geschikt om een nieuw product of dienst onder de aandacht te brengen. Je kunt er alles mee promoten wat visueel aantrekkelijk is.  
 • Gebruik hashtags. Het leuke van Facebook en Instagram is dat je hashtags kunt gebruiken om er voor te zorgen dat je filmpje bij de juiste mensen onder de aandacht komt. Dus wil je bijvoorbeeld zzp’ers aanspreken, gebruik dan #zzp. Helaas werkt het dan weer niet zo dat je voor nieuwe klanten #klanten kunt gebruiken, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen.

Deel!

Deel je filmpje op Twitter, Facebook en andere social media. Promoot jezelf door bij de video een link naar je website te plaatsen. Het werkt overigens beter om het filmpje te delen dan de link naar het filmpje te plaatsen. Wanneer je een link plaatst moeten mensen een extra handeling doen eer dat ze bij de video zijn. Niet handig, op internet zijn we liever lui dan moe.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

 • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
 • Direct antwoord op jouw vragen
 • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
 • Scan van aangifte inkomstenbelasting
 • Startersgesprek (circa 20 minuten)
 • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
 • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
voice search
Slimme assistenten en slimme luidsprekers, ze geven steeds meer mensen het antwoord op hun vragen. Met die apparaten zoeken mensen op een andere manier…
Voor een vakantie, zakenreis of overstap in de Verenigde Staten wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. Met alleen een geldig paspoort kun je…
Je hebt de knoop doorgehakt en gaat voortaan als zelfstandige door het werkzame leven. De voorbereidingen kunnen beginnen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel…
Hoewel het als zzp’er vaak gunstiger is om opdrachtgevers rechtstreeks binnen te halen en te factureren, doen veel dit ook middels een bemiddelingsbureau. Het…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.