ZZP Servicedesk

Van stabiliteit naar passie: Powerwoman Diana onderneemt vanuit haar intuïtie

Powerwoman Diana Yussupova lacht

Van stabiliteit naar passie: Powerwoman Diana onderneemt vanuit haar intuïtie

Voor sommige ondernemers is het een uitdaging helder te verwoorden welke verandering zij met hun onderneming willen realiseren. Powerwoman Diana Yussupova behoort duidelijk niet tot die categorie. De passie voor haar onderneming spat door de telefoon. Laat je inspireren door haar visie en leer van haar tips.

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Wat wil je met jouw onderneming bereiken?

“Vrouwen hebben een geweldige hands on mentaliteit. Ze zijn in staat enorm veel voor elkaar te krijgen. Ze houden vaak echter weinig tijd over om goed voor hun eigen lijf te zorgen. Dat is een enorme gemiste kans: Je lijf en brein zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je vergeet te zorgen voor je lijf dan kan je mentaal nooit optimaal presteren. Het is zó een must om als vrouwelijke ondernemer in je fysieke en mentale kracht te staan. Zo maak je nóg meer impact op professioneel vlak.”

Geldt voor mannen eigenlijk niet hetzelfde?

“Ja, voor mannen geldt hetzelfde verhaal. Voor nu voelt het echter goed me eerst te focussen op vrouwen. Ik wil eigenlijk nog iets meer leren over hoe mannen bewegen voordat ik me ook op die doelgroep stort.”

Hoe belangrijk is het voor je om jouw visie realiteit te maken?

“Het geeft me echt enorm veel voldoening wanneer het me lukt om vrouwen meer vanuit hun kracht en intuïtie te laten handelen. Het allerleukste is om te zien dat vrouwen meer gaan geloven in zichzelf en dit ook uitstralen.
Mijn passie hiervoor is zo groot dat ik afgelopen maand mijn goed betaalde baan en daarbij behorende stabiliteit heb opgezegd. Vol energie kan ik me nu 100% focussen op het succes van Strong Women Academy.

Welke stappen heb je hiervoor allemaal genomen?

“Ik heb hiervoor met mijn ex een personal training studio gehad waarmee we vrouwen hielpen met krachttraining. Ik merkte dat die krachttraining in veel gevallen vrouwen hielp om veel beter in hun vel te zitten. Er kwamen veel vrouwelijke ondernemers op ons af en we zagen dat zij steeds beter in staat waren knopen door te hakken. Zowel in hun onderneming als in hun privéleven. Ik ging opzoek naar manieren om mijn impact in het leven van deze krachtige vrouwen nog groter te maken. Ik ben daarom een extra opleiding gaan volgen en heb me meer gespecialiseerd in de werking van het brein. De manier waarop ik vrouwen help is een combinatie van de werking van het brein én de impact van voeding en krachttraining op het lijf en daardoor nog effectiever.”

Wat heeft je verrast aan het zzp-schap?

“Ik heb het geluk dat ik vanuit mijn werkzaamheden voor gemeente Amsterdam veel ervaring heb met ondernemers. Ik heb daarom denk ik een vrij compleet beeld van wat er allemaal bij ondernemerschap komt kijken. Ik besef goed dat taken als administratie en financiën essentieel zijn voor succes. Ik heb daarom nagedacht over een goede structuur en werk met een nauwkeurige planning. Tot nu toe ervaar ik het ondernemerschap als creatief bezig zijn en genieten.”

Wanneer bestempel je jouw ondernemersreis als een succes?

“Het belangrijkste voor me is om zoveel mogelijk levens positief te beïnvloeden. Als indicator hiervoor gebruik ik het aantal positieve reviews dat ik ontvang. Hoe meer positieve reviews ik ontvang, hoe beter.

Natuurlijk wil ik met mijn onderneming ook de kost verdienen. Concreet is mijn doel om binnen anderhalf jaar 30 duizend Euro omzet per maand te draaien.

Tot slot is het voor mij cruciaal ondertussen een positieve impact op de maatschappij te maken.

Kun je wat meer over die maatschappelijke ambities vertellen?

“In september doe ik mee aan een traject voor jongeren om ook hen meer in hun kracht te zetten. Bijvoorbeeld bij het kiezen van hun vervolgopleiding. Voor de toekomst zijn mijn plannen echter veel groter. Zo heb ik recentelijk een stichting benaderd waar ik omzet aan wil afdragen en ambassadeur van wil worden. Uiteindelijk droom ik van een volledig opleidingsinstituut dat krachtige retraites organiseert die transformerend werken voor alle deelnemers. Iedere activiteit die ik dan verricht draagt dus direct bij aan het succes van eerdergenoemde stichting.

Extra tips van Diana:

  1. Onderneem vanuit je “why”

Weet waarom je onderneemt en probeer te handelen vanuit die “why”. Deze zelfkennis helpt je enorm in het creatieproces. Wanneer je bijvoorbeeld eens in paniek raakt, kun je altijd teruggaan naar deze “why” en kom je weer tot je kern.

  1. Zie ondernemerschap als een spiegel

Als je met nieuwsgierigheid naar je eigen ondernemersreis kijkt, werkt ondernemerschap als een fantastische leerspiegel. Je zult enorm veel kansen tegen komen om te leren en te groeien als ondernemer en als persoon.

  1. Wees de 1%

Het merendeel van de ondernemers geeft vroeg of laat op. Wees de 1% die wel doorzet als het tegenzit. Het lijkt me geweldig je daar met mijn Strong Women Academy mee te helpen.

Diana's inspiratiebronnen

Tibor Olgers:
Tibor Olgers en Nanne van der Leer zijn business coaches die mij op meerdere gebieden enorm inspireren.

Vrouwelijke ondernemers:
Ik omring me met zoveel mogelijk sterke, vrouwelijke ondernemers. Ik netwerk veel om dit voor elkaar te krijgen. Connecten met Diana? Volg haar vooral op Instagram.

Door Raoul Wijnberg

Raoul interviewt vanuit Australië ondernemers en leiders van over de hele wereld. Voor ZZP Servicedesk voelt hij Nederlands meest inspirerende zzp’ers aan de tand en destilleert hij hun belangrijkste tips. Lees hier alle verhalen.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.