ZZP Servicedesk

Verandert je inkomen? Wijzig je voorlopige aanslag

Verandert je inkomen? Wijzig je voorlopige aanslag

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Een groot deel van de zzp’ers zal op basis van de voorlopige aanslag maandelijks belasting gaan betalen. Maar verwacht jij nou dat je dit jaar, vanwege de coronacrisis, aanzienlijk minder gaat verdienen in vergelijking met vorig jaar, dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je voorlopige aanslag.

Het is handig om je geschatte inkomen door te geven bij de Belastingdienst. Als het bedrag van de nieuwe voorlopige aanslag lager is dan de belasting die je in de eerste maanden van het jaar al hebt betaald, krijg je het verschil terugbetaald.

Met het verlagen van je voorlopige aanslag zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan bij de aangifte inkomstenbelasting over 2020. Je kunt wijzigingen doorgeven via de Belastingdienst.

Geen verrassingen

Wanneer je zzp’er bent kan je inkomen continu veranderen. En zeker in deze tijd. Grote financiële verschillen hebben invloed op wat je aan belasting moet betalen of terugkrijgt. Om financiële onzekerheden te voorkomen raadt de Belastingdienst aan regelmatig in te schatten wat je inkomen zal zijn en dit aan te passen in je voorlopige aanslag. Zo voorkom je dat je in één keer een groot bedrag moet terugbetalen of maandelijks te weinig terugkrijgt als je veel aftrekposten hebt.

Zaken van invloed

Naast financiële wijzigingen kunnen er ook andere zaken invloed hebben op de hoogte van de voorlopige aanslag. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een kind of een echtscheiding. Het incalculeren van dit soort wijzigingen kunnen ook voor verduidelijking zorgen.

Belastingmaatregelen coronacrisis

De Belastingdienst heeft maatregelen genomen om door deze moeilijke tijden heen te komen. Lees hier om welke maatregelen het gaat.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Doe jij aangifte per kwartaal? Het is juli, dat betekent dat het tijd is om btw-aangifte te doen over het tweede kwartaal van 2020….
box 3 heffing buitensporig hoog
Gratis premium Download Bezwaarschrift BOX 3-heffing 2019 Invulmodel bezwaarschrift Vanaf 1 januari 2017 geldt er een nieuwe gestaffelde wijze van box 3-heffing in de…
box 3 heffing buitensporig hoog
Het huidige kabinet heeft in het regeerakkoord de ambitie uitgesproken om een box 3-stelsel uit te werken op basis van het werkelijk rendement. In…
Via scenarioplanning jouw overlevingskans vergroten als zzp'er
De coronacrisis heeft het zzp-landschap volledig op zijn kop gezet. Nog nooit was het zo onduidelijk hoe de toekomst eruit zal zien. Als ondernemer…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.