ZZP Servicedesk

Verandert je inkomen? Wijzig je voorlopige aanslag

Verandert je inkomen? Wijzig je voorlopige aanslag

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Een groot deel van de zzp’ers zal op basis van de voorlopige aanslag maandelijks belasting gaan betalen. Maar verwacht jij nou dat je dit jaar aanzienlijk minder gaat verdienen in vergelijking met vorig jaar, dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je voorlopige aanslag.

Het is handig om je geschatte inkomen door te geven bij de Belastingdienst. Als het bedrag van de nieuwe voorlopige aanslag lager is dan de belasting die je in de eerste maanden van het jaar al hebt betaald, krijg je het verschil terugbetaald.

Met het verlagen van je voorlopige aanslag zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan bij de aangifte inkomstenbelasting over 2021. Je kunt wijzigingen doorgeven via de Belastingdienst.

Geen verrassingen

Wanneer je zzp’er bent kan je inkomen continu veranderen. En zeker in deze tijd. Grote financiële verschillen hebben invloed op wat je aan belasting moet betalen of terugkrijgt. Om financiële onzekerheden te voorkomen raadt de Belastingdienst aan regelmatig in te schatten wat je inkomen zal zijn en dit aan te passen in je voorlopige aanslag. Zo voorkom je dat je in één keer een groot bedrag moet terugbetalen of maandelijks te weinig terugkrijgt als je veel aftrekposten hebt.

Tip: als je een online boekhoudprogramma gebruikt, zie je in één oogopslag wat je maandelijkse inkomen is. Handige boekhoudprogramma’s zijn:


 

Zaken van invloed

Naast financiële wijzigingen kunnen er ook andere zaken invloed hebben op de hoogte van de voorlopige aanslag. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een kind of een echtscheiding. Het incalculeren van dit soort wijzigingen kunnen ook voor verduidelijking zorgen.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Wil je je administratie op een efficiënte, moderne en makkelijke manier inrichten? Dit whitepaper helpt je daarbij. Zo wordt boekhouden zelfs leuk!

Binnen 24 uur je factuur betaald

Je hebt er misschien weleens mee te maken gehad: je diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft je factuur nog steeds niet betaald. Lees in dit gratis whitepaper hoe factoring uitkomst kan bieden.

Startende ondernemers zo doe je de btw aangifte
Iedere maand of ieder kwartaal moeten ondernemers hun aangifte omzetbelasting, ook wel btw-aangifte genoemd, doen. Wat is btw, hoe bereken je wat je moet betalen en wat gebeurt er als je te laat, te weinig of niet…
TVL aanvragen Q4 2020 zzp
Heb je minimaal 30% omzetverlies door de coronamaatregelen? En moeite om de vaste lasten te betalen? Dan kun je via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. Wil je dit aanvragen voor Q4 2020? Dan kan dit nog tot 29 januari…
Pilot webmodule zzp
Op 11 januari 2021 is de pilot van de webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA) van start gegaan. Met deze online module kunnen opdrachtgevers middels het invullen van een vragenlijst helder krijgen of ze een zzp’er mogen inhuren voor een opdracht…
tijd voor de btw aangifte Q4 2020
Doe jij aangifte per kwartaal? Het is januari, dat betekent dat het tijd is om btw-aangifte te doen over het vierde kwartaal van 2020. De aangifte en de eventuele betaling moeten binnen zijn voor 31 januari 2021. Een aantal…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.