ZZP Servicedesk

Verlenging steun- en herstelpakket

Verlenging steun- en herstelpakket

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
De vooruitzichten op economisch herstel na corona zijn positief en de economie gaat langzaam weer open. Toch gaat het niet voor iedereen even snel en zijn er nog veel onzekerheden. Om zelfstandig ondernemers ruimte te geven zich te herpakken wordt het steun- en herstelpakket – waaronder de Tozo – met drie maanden verlengd. Dit heeft het kabinet op 27 mei 2021 bekend gemaakt. Wat dit inhoudt voor zzp’ers lees je hieronder.

Voeg je koptekst hier toe

Tijdelijk overbruggings-regeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
De Tozo (steun voor zzp’ers) biedt inkomensondersteuning voor levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal. Tozo 5 is er – mits er aan de voorwaarden wordt voldaan – voor de zelfstandig ondernemer die een huishoudinkomen heeft onder sociaal minimum en/of liquiditeitsproblemen heeft als gevolg van de coronacrisis. De Tozo 5 is bij de woongemeente aan te vragen vanaf 1 juli t/m 30 september 2021.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)
Gemeenten bieden middels de TONK hulp aan mensen die de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen als gevolg van de coronacrisis. Wat de TONK precies is en wanneer je in aanmerking komt lees je hier.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)
Zzp’ers met een eigen voordeur naar hun werkruimte kunnen vanaf 31 mei hulp krijgen bij het betalen van hun vasten lasten via de TVL Startende ondernemingen, een aparte TVL-subsidieregeling. De hoogte van de subsidie wordt bepaald op basis van het omzetverlies én het percentage vaste lasten dat bij de SBI-code van de hoofdactiviteit hoort. Lees hier aan welke subsidievoorwaarden je moet voldoen.

Belastingmaatregelen
Verlening of aanvraag van belastinguitstel kan tot 1 juli 2021, vanaf dan betalen alle ondernemers weer belasting. De regeling wordt verruimd naar vijf jaar en start later, namelijk 1 oktober 2021. Zo kunnen ondernemers later beginnen en langer doen over het aflossen van hun belastingschuld, opgebouwd vanwege de coronacrisis. Heb je hulp nodig bij het vragen om uitstel van betaling? Neem dan contact met ons op.

Vragen
Heb je vragen over het steun- en herstelpakket corona? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar [email protected] of bel naar 088 3523100. Ga voor meer informatie naar de website van Rijksoverheid.

Bron: Rijksoverheid

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

huis
Werk jij als zzp’er vanuit huis? Dan is jouw woonadres als zzp’er voor iedereen te vinden via het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK)? De meeste zzp’ers vinden dit geen prettig idee. Als het aan de AP ligt, behoort deze…
zzp'er tankt in buitenland
Heb jij als zzp’er in 2020 zakelijke kosten gemaakt in een ander EU-land? Bijvoorbeeld toen je voor overleg op bezoek ging bij een zakenrelatie in Duitsland of België? Betaalde buitenlandse btw kun je terugkrijgen. Mits je op tijd in actie…
pexels-josh-sorenson-976866
Voor jezelf beginnen kan een spannende stap zijn. Als ondernemer heb je wat minder zekerheden en juist meer verantwoordelijkheden. Maar juist de vrijheid vinden veel ondernemers heel fijn. Én het kan ook nog eens je portemonnee een plezier doen….
pexels-marcus-aurelius-4064174
Iedereen weet hoe belangrijk een goede nachtrust en voldoende slaap is. De vele studies en onderzoeken naar slaap beamen dit. Tijdens je slaap herstelt je lichaam en brein zich van de dag, zodat je de volgende ochtend weer fris wakker wordt en…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.