ZZP Servicedesk

Versoepelingen vanaf 18 mei

Versoepelingen vanaf 18 mei

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Vandaag (dinsdag 18 mei) zal - volgens verschillende nieuwssites - het kabinet aankondigen dat de versoepelingen van de coronaregels woensdag in zullen gaan. Dit als gevolg van de daling in cijfers, aldus demissionair minister De Jonge. Positief nieuws voor veel ondernemers!

Stap twee openingsplan

De versoepelingen zijn onderdeel van stap twee van het openingsplan. Dit houdt onder andere in dat zogenoemde doorstroomlocaties buiten, sportscholen en binnenzwembaden weer open mogen. Tevens mogen muziek- en dansscholen worden geopend en zijn alle contactberoepen weer toegestaan. Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten kunnen ook open. Terrassen waren al open, maar mogen als versoepeling tot 20.00 uur open blijven in plaats van 18.00 uur.  

Op woensdag 19 mei worden de volgende maatregelen losgelaten of versoepeld, mits de cijfers dit toelaten. Maatregelen die niet genoemd worden blijven gelden.

  • Sporten
    Binnen sporten, zoals zwembaden en sportscholen. Er mogen maximaal dertig mensen in één ruimte sporten. Groepslessen mogen voor jongeren tot en met 17 jaar. Mensen vanaf 18 jaar mogen dit niet. Ook wedstrijden mogen (nog) niet binnen, net als publiek.

    Buiten sporten mag weer met maximaal dertig volwassen mensen. Wedstrijden en publiek zijn nog niet toegestaan.

  • Ondernemers die buitenspullen – zoals kano’s, boten en fietsen – verhuren mogen weer open.
  • Verschillende buitenparken en spellocaties buiten – zoals pretparken, natuurparken, dierentuinen, kinderboerderijen, minigolfbanen, klimbossen en speeltuinen – mogen weer open. Net als openluchtmusea en beeldentuinen.
  • Muziek- en dansscholen: culturele lessen gaan weer door. Er mogen maximaal dertig mensen binnen. Grotere groepslessen mogen alleen voor jongeren tot en met 17 jaar.
  • Alle contactberoepen gaan weer door.
  • Terrassen mogen langer open: van 06.00 tot 20.00 uur. Er mogen nog steeds twee personen aan tafel zitten.

Bron: Rijksoverheid

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

pexels-karolina-grabowska-4472059
Sinds 7 juni 2021 zijn er nieuwe regels over auteursrecht toegevoegd aan de al bestaande Europese regels. De nieuwe regels maken de verschillen tussen de landen van de EU kleiner en sluiten beter aan bij het groeiend digitaal gebruik van beschermd…
zzp'er aan de telefoon
Veel zzp’ers vervloeken het, maar tegelijkertijd is het voor velen een cruciale stroom van nieuwe klanten: koud bellen. Vanaf 1 juli 2021 verbiedt de nieuwe Telecommunicatiewet jou als zzp’er deze koude manier van acquisitie toe te passen. Wat…
pexels-pixabay-259100
De vooruitzichten op economisch herstel na corona zijn positief en de economie gaat langzaam weer open. Toch gaat het niet voor iedereen even snel en zijn er nog veel onzekerheden. Om zelfstandig ondernemers ruimte te geven zich te herpakken wordt…
Vrouw berekent tarief
Afgelopen week presenteerde de Sociaal-Economische Raad (SER) haar visie op de arbeidsmarkt van de toekomst. Via extra verplichtingen voor zzp’ers wil het flexibele arbeidsrelaties terugdringen. Arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd moeten…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.