Verzekering voor klusbedrijf
Verzekeringen voor een klusbedrijf

De verzekeringen voor een klusbedrijf zijn bedoeld voor zzp’ers die klussen aannemen. Wanneer je veel bij klanten thuis werkt, loop je namelijk altijd het risico dat je schade veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk bent. Benieuwd wat een volledige dekking kost? Bereken gelijk jouw premie.

Bereken premie

Heb ik als klusbedrijf verzekeringen nodig?

Ben jij klusser en doe je bijvoorbeeld timmerwerkzaamheden, kleine renovaties of schilderwerk? Dan is het verstandig om jezelf te verzekeren. Wanneer je veel bij klanten thuis werkt, loop je namelijk altijd het risico dat je schade veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk bent.

Jaarlijks veroorzaakt ongeveer 15% van de klusbedrijven een schade waarvoor ze aansprakelijk zijn. Soms zijn dit kleine materiele schades die je snel en goedkoop kunt herstellen. Vaak hebben schades echter grote financiële gevolgen.

Meer dan 95% van alle klusbedrijven heeft om die reden een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Deze verzekering biedt naast dekking voor schade aan voorwerpen ook dekking als door jouw schuld iemand letsel oploopt. Die dekking is cruciaal, want letselschade kan al snel tienduizenden euro’s kosten.

Word jij ingehuurd door aannemers? Dan zullen zij vaak eisen dat jij minimaal een aansprakelijkheidsverzekering hebt.

Praktijkvoorbeelden aansprakelijkheidsverzekeringen

  1. Ronald is een aantal maanden ingehuurd door een Aannemer. Er is onenigheid over het aantal uren wat door Ronald is gefactureerd. De discussie gaat over ruim € 7.000,-. Ronald heeft alles gemeld bij zijn Rechtsbijstandverzekering. Deze gaat voor hem de zaak oppakken richting de aannemer. Ongeacht wie er gelijk krijgt, scheelt het Ronald enkele duizenden euro’s aan proceskosten.
  2. Yassin heeft een badkamermeubel gemaakt. Bij het plaatsten van dat meubel is zijn boor op de badkamer vloer gevallen met bijna € 2.000,- schade als gevolg. De klant heeft de kosten voor het herstel van de vloer bij zijn verzekeraar ingediend. Die verzekeraar wil de kosten vervolgens verhalen op Yassin. De aansprakelijkheidsverzekering van Yassin neemt de schade in behandeling.

Wat zijn de belangrijkste verzekeringen voor een klusbedrijf?

Welke verzekeringen jij als klusser nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Wat voor werk doe je precies en welke bezittingen heb je? Daarnaast hangt je beslissing samen met hoeveel risico je wilt nemen. Wellicht heb je bijvoorbeeld genoeg financiële middelen achter de hand om een schade zelf te betalen. Hieronder zie je de meest gekozen verzekeringen door klusbedrijven.

Aansprakelijkheid

Deze verzekering beschermt financiële risico’s voor schade die jij veroorzaakt. Je bent vaak aan het werk bij anderen op locatie. De kans dat jij een keer iets beschadigt is vrij groot. Dit gaat niet alleen over materiele schade maar ook over letsel wat mensen door jouw toedoen kunnen oplopen.

CAR-verzekering

Veel klusbedrijven sluiten ook een Constructie Allrisk (CAR) verzekering. Met een CAR-verzekering verzeker je onder andere de schade aan het object dat je bouwt, de bouwmaterialen, spullen van de opdrachtgever en steigers.

Bestelautoverzekering

Bijna 9 op de 10 zzp‘ers in de bouw heeft een bus. Dit is vaak een grote investering. Een WA-verzekering is uiteraard verplicht. Maar bedenk ook goed of je jouw bestelauto (beperkt) Casco wilt verzekeren. Bekijk hier de zakelijke autoverzekering.

Eigen vervoerverzekering

Vaak heb jij als klusser kostbare zaken in je bestelauto liggen. Denk hierbij aan gereedschappen of materialen. Met een eigen vervoerverzekering verzeker je deze zaken tegen schade of diefstal.

Rechtsbijstandverzekering

Er kan een geschil ontstaan met bijvoorbeeld een klant of een andere ondernemer. Een rechtsbijstandverzekering helpt jou met zo’n geschil. Een groot voordeel is dat incassorechtsbijstand vaak is meeverzekerd. Je wordt dan geholpen als een klant niet betaalt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wat gebeurd er als je langdurig ziek wordt, een ongeluk krijgt of geveld wordt door een burn-out? Als je langere tijd niet kan werken ,heb je waarschijnlijk ook geen inkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ontvang je een uitkering zodat je in die periode alsnog inkomsten hebt.

Andere verzekeringen voor klusbedrijven

Deze lijst is niet volledig, er zijn nog andere mogelijke verzekeringen beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is een gebouwverzekering. Heb je een loods of heb je ergens materiaal en gereedschap opgeslagen?.  Dan heb je een inventaris- en goederenverzekering nodig.

De standaard verzekeringspakketten voor zzp’ers bieden meestal voldoende mogelijkheden voor de meeste ondernemers. Toch kan het voorkomen dat bepaalde verzekeringen niet passen bij jouw situatie. Neem dus de tijd om jouw unieke situatie te evalueren.

Wat kost een verzekering voor klusbedrijven?

Een zzp’er die werkzaam is als klusser zal voor een aansprakelijkheidsverzekering een premie betalen vanaf ongeveer € 35,-. De premie die je als zzp’er betaalt voor jouw verzekeringspakket kan echter behoorlijk variëren. Een verzekeraar kijkt namelijk naar de werkzaamheden die je doet en welke omzet je behaalt. De waarde van je bezittingen heeft tot slot ook invloed op de prijs.

Hoe kan ik mijn verzekeringen afsluiten?

Er zijn twee mogelijkheden om je verzekering af te sluiten: mét verzekeringsadviseur of zonder. Een verzekeringsadviseur zal een gesprek met je aangaan over je risico’s. Samen met jou zal de adviseur in kaart brengen welke verzekeringen jij moet afsluiten. Vervolgens zal hij bij verschillende verzekeraars offertes opvragen voor deze verzekeringen en aan je voorleggen.

Als je goed weet wat je nodig hebt kan je het ook zelf regelen. Dit kan online of bij sommige banken. Je krijgt dan dus geen advies en betaalt daar dus ook niet voor. Als jouw bedrijf niet te complex is wat betreft risico’s, kan dit dus een goede optie zijn.

Aanbod van ZZPservicedesk

ZZPservicedesk heeft een samenwerking met Nationale-Nederlanden. Daar kan je zelfstandig je verzekeringen afsluiten. Hiervoor is een online pakket ontwikkeld waarin je zelf keuzes kan maken over je verzekeringspakket. Het grote voordeel is dat achteraf een adviseur jouw keuzes controleert. Deze adviseur zal binnen een werkdag contact met je opnemen om jouw verzekeringen met je door te nemen. Waar nodig passen zij je pakket vervolgens direct voor je aan.

Zo kan je dus snel een eenvoudig afsluiten maar heb je wel het comfort van een professioneel advies.

Wil je kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn? Bereken hieronder jouw premie.

Verzekeringen voor zzp'ers en freelancers
Nationale Nederlanden

Alles goed verzekerd? Goedkoop, eenvoudig en zonder gedoe.

Bereken je premie