ZZP Servicedesk

Vooral doorgaan rond de feestdagen

Vooral doorgaan rond de feestdagen

Vooral doorgaan. Het is een kreet die we vroeger met regelmaat via de televisie de woonkamer in geslingerd kregen. Als ik me niet vergis was het een spreuk van Barry Stevens en werd deze uitgesproken met een gigantisch accent. Rond deze tijd van het jaar plopt hij altijd onherroepelijk in mijn hoofd en is het een soort mantra die gestaag op de achtergrond rondzoemt.

Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid

Sinterklaas het land uit? Vooral doorgaan! Het is ondertussen bijna sociaal verplicht om, na het losmaken van het laatste plakbandje van de sinterklaascadeautjes, het huis uit te dossen in zoveel mogelijk lampjes. Nederland verandert en masse in een enorm lichtbaken om Sinterklaas veilig zijn uitgeleide te doen met zijn stoomboot. De vuurtoren anno 2014.

In loondienst

Maar het betekent dat ik in ieder geval alvast een feestdag kan afvinken. Vreemd genoeg zag ik dit niet zo toen ik in loondienst was. Toen vond ik het heerlijk om zo veel vrije dagen te hebben in december. Nu zie ik mijn werkbare uren eigenlijk alleen maar afnemen, waardoor de tijd waarin ik mijn targets moet halen ook gelijk enorm afneemt. Want ondanks dat sinterklaasavond vaak pas na 17.00 uur wordt gevierd, merk je dat veel bedrijven uit coulance de medewerkers al om 16.00 uur naar huis sturen. En dit geldt blijkbaar vooral voor de personen die ik graag spreek voor mijn klanten.

Sowieso merk ik een groot verschil tussen mijn bezigheden toen ik in loondienst was en mijn bezigheden nu. Was ik in loondienst vooral bezig met nadenken over de gezellige kerstboom en het verlangen om heerlijk thuis bij de open haard te zitten, nu ben ik bezig met het inplannen en verrichten van de diverse administratieve werkzaamheden. Was ik voorheen bezig met bedenken wat ik op het menu zou zetten tijdens de feestdagen, nu besefte ik me op 5 december om 16.00 uur dat ik vergeten was boodschappen te doen en waren we bijna veroordeeld tot een broodje kaas voordat de goedheiligman op visite kwam.

Kersthapjes

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en gaan we nu weer vooral door. De beste man is het land uit en we hebben een volledige werkweek voor de boeg. Ik heb een hernieuwd respect voor al mijn vroegere werkgevers! Ga er maar aan staan. Een groep mensen motiveren om vooral aan het werk te denken in plaats van alle lekkere kersthapjes, de gezellige kerstboom en de leuke afspraken die gepland staan.

Last minute reddingspoging

Ik merk dat mijn gedachtes blijven afdwalen naar alles wat ik nog moet doen voor de feestdagen, zoals de kerstboom optuigen. Ik denk namelijk niet dat ik deze maand twee keer wegkom met een last minute reddingspoging van de feestdag. En er is me al liefjes te kennen gegeven dat het ophangen van een lichtslang en wat kerstballen in de Sanseveria niet telt als feestelijke kerstdecoratie. Dus op de agenda staat vandaag hard werken én de kerstboom van zolder halen. Terwijl Barry Stevens met zijn dikke accent in mijn hoofd blijft herhalen dat ik vooral moet doorgaan.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.