ZZPSERVICEDESK

Voorkom boetes met online boekhouden

Voorkom boetes met online boekhouden

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Wie zijn belasting- en inkomstenaangifte te laat indient en betaalt, loopt risico op een boete. Hoewel je denkt dat starters er alles aan doen om extra kosten te voorkomen, constateerde de Belastingdienst dat 15 procent van de startende ondernemers dit voorjaar te laat was bij de eerste kwartaalaangifte over 2014. Hoe voorkom je nu makkelijk een boete?
De voordelen van je administratie in de cloud
Natuurlijk kan je in je agenda de uiterste aangiftedatum opschrijven. Daarnaast zet je
nog een herinnering in je smartphone. Wellicht plak je ook ergens een post-it op zodat je het écht niet vergeet. Tot slot maak je dankbaar gebruik van een waarschuwing via sms of mail van de Belastingdienst.
 

Automatiseren

Op zich is het geen probleem om op die manier te werken, maar het kan nog makkelijker. Met online boekhoudapplicaties kan je een boete voorkomen door al die herinneringen te automatiseren. Dan heb je het centraal geregeld en zijn alle notities op verschillende plekken overbodig. De programma’s helpen ook met het maken van jouw btw-aangifte en inkomstenbelasting.
 

Online boekhouder

Met een online boekhoudprogramma, een dienst die via internet wordt aangeboden en waardoor je werkt in de cloud, neem jij controle over je financiën. De apps zijn gebruiksvriendelijk en flexibel: je hebt weinig boekhoudkennis nodig, kiest een pakket dat bij je past en hebt overal toegang tot je administratie. “Door de app op je telefoon, doe je het ook veel sneller tussendoor. Het is leuker en overzichtelijker”, vertelt Moniek Kuipers van Web and Breakfast.
 
De copywriter en online marketeer heeft naast het online boekhoudprogramma ook nog een accountant. “De omzetbelasting doe ik zelf. Dat is niet heel lastig. Het is nu in enkele klikken geregeld.” Voor de grotere zaken vertrouwt ze op haar accountant. “De inkomstenbelasting vind ik te ingewikkeld. Ik heb ook een koophuis. Dus die aangifte laat ik doen.”  
 

Boekhouder

Je kan dus nog steeds een boekhouder in de arm nemen omdat hij alle kennis in huis heeft, terwijl jij onder meer facturen, uren en ingescande bonnen ordent in de cloud. Je doet de boekhouding sneller en dat levert meer uren op voor acquisitie en het maken van declarabele uren.
 
De ‘informatiewolk’ op internet is ook toegankelijk voor je financieel adviseur. Hij kan dus op afstand meekijken en je financiën controleren. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. Bij een boekhoudprogramma zoals Exact zit een accountant ‘inbegrepen’. Je kan op de site op zoek naar een adviseur bij jou in de buurt. Die herinnert jou ook nog steeds aan je plichten als zzp’er. Ook bij Thinq krijg je gericht advies. FicsBook biedt verschillende pakketten aan, waaronder twee met een meekijkfunctie voor je adviseur.
 

Geen zorgen

Als jij zo’n beginnende zzp’er bent die de aangifte wel eens heeft laten liggen, wees gerust. Ooit krijg je de administratie onder de knie. Volgens de Belastingdienst waren bedrijven die al enkele jaren bestaan op tijd met hun btw-aangifte. En voorlopig helpt de Belastingdienst je weer, want vanaf 1 juli krijgen startende ondernemers ieder tijdvak een herinneringsbrief.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Urenregistratie
Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je aan wilt voldoen, het factureren van je uren…
Maak je de overweging om jouw eenmanszaak in te brengen in een besloten vennootschap (BV)? Je kunt dit nog doen met terugwerkende kracht tot…
Als je in 2018 btw betaald hebt in een ander EU-land, kun je dit uiterlijk 30 september 2019 terugvragen bij de Belastingdienst. Hoe werkt…
Je boekhouding kan een tijdrovende en complexe klus zijn. Bovendien loop je het risico fouten te maken, die tot torenhoge boetes van de Belastingdienst…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.