ZZPSERVICEDESK

Voorkom een belastingtegenvaller: check je voorlopige aanslag

Voorkom een belastingtegenvaller: check je voorlopige aanslag

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Veel ondernemers krijgen ‘m binnenkort in de bus: de voorlopige aanslag 2017. Heb jij hem al? Controleer hem dan goed. Zéker als je gebruik maakt van aftrekposten. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.
Advertorial

 

Voorkom dat je moet bijbetalen

Je voorlopige aanslag 2017 is een schatting van hoeveel belasting je komend jaar moet betalen. Gebaseerd op het inkomen dat jij zelf hebt doorgegeven. Heb je daarbij rekening gehouden met aftrekposten, zoals de ondernemersaftrek? Check dan nog even goed of je daar écht recht op hebt. Want blijkt dat achteraf niet zo te zijn? Dan moet je bijbetalen. En dat kan om duizenden euro’s gaan.
 

Check het direct

Wil jij geen gedoe achteraf? Check dan nu waar je recht op hebt, met de OndernemersCheck van de Belastingdienst. Snel, eenvoudig en anoniem. De OndernemersCheck vertelt je of je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Belangrijk, want dát bepaalt of je recht hebt op aftrekposten.
 
Trouwens, ook als je níet had gerekend op ondernemersaftrek is de OndernemersCheck doen een goed idee. Want mogelijk heb je er wel recht op. Dat kan dan weer behoorlijk meevallen. Check het direct even, dan weet je hoe het zit.
 

Voorkom een belastingtegenvaller – in 3 stappen
Stap 1 Bekijk je voorlopige aanslag – Bij ‘Inkomen uit werk en woning’ zie je op welk inkomen de voorlopige aanslag is gebaseerd. En of er rekening is gehouden met ondernemersaftrek.
Stap 2 Doe de OndernemersCheck – Beantwoord maximaal 20 vragen over jouw situatie. En je weet precies op welke aftrekposten je werkelijk kunt rekenen.
Stap 3 Pas je inkomen aan – Toch geen recht op aftrekposten? Terwijl ze wel op je voorlopige aanslag staan? Pas je inkomen dan aan. Dat kan via Mijn Belastingdienst, met het formulier ‘Verzoek of wijziging voorlopige aanslag’.

 

Dit artikel is opgesteld in opdracht van de Belastingdienst

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Belastingaangifte
Belastingaangifte doen is een vervelende, maar noodzakelijke taak. Als ondernemer kun je er verschillende voordelen uit halen die vaak over het hoofd worden gezien….
Je bent net voor jezelf begonnen en het is zo ver: je mag je eerste factuur versturen! Dat is een van de mooiste momenten…
Je bent in loondienst en je wilt daarnaast aan de slag als zzp’er. Dit kan zijn omdat je uiteindelijk ondernemer wilt worden of omdat…
Reizen met de trein
Soms moet je als zzp’er voor je opdrachtgever op pad. Je komt bij je klant op locatie of gaat voor hem naar een bepaalde…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.