ZZP Servicedesk

Vrouwen, overzichtelijke to-do lijstjes en hiërogliefen

Vrouwen, overzichtelijke to-do lijstjes en hiërogliefen

Hiërogliefen, daarbij denk je gelijk aan het oude Egypte nietwaar? Ik ben er deze week achtergekomen dat ik veelvuldig gebruikmaak van tekeningen om hele zinnen op te schrijven. Na al die jaren lijk ik dus absoluut niet geëvolueerd te zijn. Of misschien gebruik ik wel gewoon het beste uit twee werelden. Het begon allemaal tijdens mijn (voorlopig) laatste sessie met mijn werkverslavingscoach Bas.

Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Tijdens deze sessie hadden we het onder andere over lijstjes. Ik houd van lijstjes en werk er graag mee. Het geeft me voldoening om visueel af te kunnen vinken wat ik heb gedaan. Mijn lijstjes zijn dan ook altijd voorzien van zo’n mooi afvink-boxje. Daar kan ik dan na het afronden van de klus met een zwierig gebaar een grote V in zetten. Heerlijk, daar houd ik van. Overzicht, orde en lekker kort. Of nou ja kort, ik begreep van Bas dat dit door mij getekende boxje eigenlijk een hele zin is!

Vrouwendingetje

Blijkbaar maken de meeste mannen een lijstje met taken en dan strepen ze de taak door wanneer ze klaar zijn. Het schijnt echt een vrouwendingetje te zijn om er boxjes voor te tekenen. En dat boxje betekent dus eigenlijk: ‘Wanneer ik mijn taak klaar heb, dan mag ik hier afvinken dat ik klaar ben.’ Mijn korte, krachtige en efficiënte lijstjes zijn dus eigenlijk hele epistels. Want nadat ik er nog eens een kritische blik op had geworpen, viel me op dat het helemaal niet bij die boxjes blijft.

IJskristalletjes

Wanneer er een trouwdag aankomt dan markeer ik dat met twee cirkeltjes door elkaar heen getekend. Verjaardagen worden gekenmerkt door een cadeautje. Als ik een blog of artikel moet schrijven of er een idee voor heb teken ik er een pennetje voor. En, met dank aan Vincent van Bakabaka Design, worden mijn leestips tegenwoordig vooraf gegaan door een getekend boekje. Boodschappenlijstjes worden versierd met ijskristalletjes als ik de vriezertas moet meenemen, een glasbakje als ik flessen moet weggooien en een tas als ik statiegeldflessen moet inleveren. Nu moet je jezelf er niet te veel van voorstellen. Ik ben absoluut geen creatief wonder. Wellicht ben ik een van de weinigen die kan zien wat de krabbels moeten voorstellen, maar toch.

Eye-opener

In eerste instantie trok ik het me erg aan dat ik helemaal niet van die korte krachtige lijstjes blijk te maken. Het was wel even een eye-opener. Want waarom heb ik die vakjes en tekeningetjes nodig? Een klein tekeningetje vind ik sneller dan een hele zin opschrijven. Maar als ik ’s ochtends mijn lijstje maak kan ik ook gewoon opschrijven: cadeautje Ronald, blog ZZP Servicedesk, Admin. Goacid, Trouwdag, Boodschappen, Het dagboek van 5 jaar. Dan weet ik later op de dag écht nog wel wat ik ermee bedoelde. En ik kan het waarschijnlijk nóg veel verder afkorten.
Ach, weet je, die tekeningetjes staan ook gewoon heel gezellig. Dus ik heb besloten dat ik vrolijk blijf doortekenen. Ik hiëroglief mijn agenda en boodschappenlijstjes heerlijk vol. In het ergste geval leer ik er beter door tekenen! En dan ga ik nu een zwierige V zetten door het vakje voor mijn taak ‘een blog voor ZZP Servicedesk schrijven’. 
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.