ZZP Servicedesk

Waar kan ik netwerken?

Waar kan ik netwerken?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Iedereen heeft een basisnetwerk, bestaande uit familie, vrienden, kennissen en vage bekenden, maar daar heb je meestal niet genoeg aan als zzp’er. Of je nou starter bent of al jaren je eigen bedrijf hebt, het opbouwen en behouden van een zakelijk netwerk is altijd belangrijk. Zonder goede contacten ben je nergens. Maar waar vind je die waardevolle contacten?
Plekken om zakelijke contacten op te doen

 

Deze zzp’ers zijn nieuw in ons netwerk!

 

 

  • Flexwerkplekken. Uren aan je computer gekluisterd zitten zonder door te hebben wie er naast je zit. Dat is wat de meeste flexwerkplekken juist níét willen. Daarom wordt in veel ruimtes voor flexwerkers contact met ‘collega-werkers’ gestimuleerd. Bij Seats2Meet moet je bijvoorbeeld beloven dat je je kennis daar gaat delen met anderen. Het is ook de bedoeling dat je niet alleen voor jezelf, maar ook voor iemand anders koffie haalt als je naar de automaat loopt. En voor je het weet ben je aan het netwerken.
  • Alumniborrels. Kijk wat jouw oude universiteit of hbo-instelling doet voor alumni. Vaak worden er borrels, workshops of andere evenementen georganiseerd.
  • De BitterBallenBorrel wordt iedere week op verschillende locaties in Nederland gehouden. Deze zakelijke netwerkborrels vinden altijd plaats op donderdag tussen 17.00 uur en 20.00 uur. Via de website kun je je inschrijven voor de borrels.
  • Als je van vroeg opstaan houdt is er het kennisontbijt van MKB Servicedesk/De Zaak. Meerdere keren per jaar wordt dit ontbijt op het kantoor in Utrecht gehouden. Onder het genot van een ontbijt met een goede bak koffie wordt je samen met andere ondernemers bijgespijkerd over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld marketing of financiering.
  • De Week van de Ondernemer is een meerdaags ondernemersevenement dat meerdere keren per jaar op verschillende locaties gehouden wordt. Je kunt hier in contact komen met de duizenden ondernemers die het evenement bezoeken en met de bedrijven die er een stand hebben.
  • Op diverse plekken worden regelmatig Open Coffee netwerkbijeenkomsten gehouden. Deze bijeenkomsten kenmerken zich door een ongedwongen en informele sfeer.
  • Kijk of er congressen, workshops of lezingen gehouden worden die binnen jouw vakgebied vallen. Dit zijn ideale gelegenheden om interessante mensen te ontmoeten.
  • Op 11 april 2014 is de eerste ZZParty gehouden; een netwerkfeestje voor zelfstandigen. Kijk op de website wanneer de volgende party plaatsvindt.
  • Je hoeft natuurlijk niet per se je achter je computer vandaan te komen om te netwerken. Social media als LinkedIn en Twitter brengen je ook makkelijk met veel mensen in contact. Meng je in discussies op Twitter en sluit je aan bij groepen op LinkedIn. Meer over de zakelijke twitteretiquette lees je hier.

 

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

zzp'er aan de telefoon
Veel zzp’ers vervloeken het, maar tegelijkertijd is het voor velen een cruciale stroom van nieuwe klanten: koud bellen. Vanaf 1 juli 2021 verbiedt de nieuwe Telecommunicatiewet jou als zzp’er deze koude manier van acquisitie toe te passen. Wat…
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
Onze zzp'ers Naomi Gezius
Zzp’er Naomi Gezius helpt kleine en grote ondernemers uit de juridische zorgen. Naast het opstellen en nakijken van verschillende belangrijke contracten, begeleidt ze ondernemers ook in verschillende juridische trajecten. Hoe zorg je ervoor dat…
optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.