ZZP Servicedesk

Wat deed jij laatst voor het eerst?

Wat deed jij laatst voor het eerst?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
“Wat deed jij laatst voor het eerst?” Deze vraag stelde ik afgelopen week tijdens een afspraak met Marion, een ambitieuze ondernemer met een eigen kledingzaak die toe is aan een nieuwe koers. Zij wilde kennismaken met mij en mijn manier van werken. Na met elkaar kennisgemaakt te hebben en naar haar verhaal te hebben geluisterd, wilde ze ook weten wat ík laatst voor het eerst deed.
Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk Veranderen
Ik vertelde dat ik sinds kort train met een personal trainer. Na succesvol te zijn gestopt met roken – wat ik overigens ook voor het eerst deed – werd het tijd echt te gaan investeren in mijn lijf. Ik wilde gezonder en fitter worden en blijven. Dus zo gezegd, zo gedaan.
 
Nu zullen jullie je misschien het volgende afvragen:
  • Werkt het? Jazeker!
  • Bereik je je doelen? Jazeker!
  • Is het hard werken? Jazeker!
  • Word je er wel eens chagrijnig van? Jazeker!
  • Heb je ook wel eens geen zin? Jazeker!
  • Is het niet duur? Jazeker! (Maar ik rook niet meer en ik ga minder uit eten: dat was ook duur)
  • Heb je tijdens die één-uur-durende-slopende-training waarin je o.a. 100 sit-ups, 50 push-ups en 20 burpees* moet doen, ooit gedacht ‘waar ben ik aan begonnen?!’? Jazeker!
Maar goed waar ik heen wil: ik vertelde aan Marion dat ik twee weken geleden de opdracht kreeg om 20 keer met twee benen tegelijk op twee op elkaar gestapelde steps (op de hoogste stand) te springen. (Weet je hoe hoog dat is? echt héél hoog en echt héél eng). Dit deed ik dus laatst voor het eerst.
 
Toen ik die sprongen moest maken, ging er van alles door mijn hoofd: ‘dit is veel te hoog’, ‘dit kan ik niet’, ‘mijn knieën krijg ik niet zo hoog opgetrokken’, ‘als ik maar niet ga vallen’, en nog veel meer angstige en irrationele gedachten. Mijn personal trainer keek me aan en zei: ‘Nanette, geloof me, je kan dit. Ga het maar gewoon doen.’ En ik deed het.
 
Wat een fantastisch gevoel gaf dat! Ik deed iets wat ik heel eng vond en het ging nog soepel ook. Wat ik alle ondernemers van Nederland wil meegeven deze week: doe deze week eens iets wat je je nog nooit hebt gedaan en kijk eens wat dat je gaat brengen. Ik weet zeker dat je jezelf verrast en trots zult zijn op jouw resultaat!
 
*Voor de niet-kenners onder ons: de burpee is een soort kikvors-beweging die inhoudt dat je met handen en voeten hele rare en verschrikkelijk vermoeiende bewegingen en sprongen moet maken. Zoek het maar eens op op YouTube. Je word al moe als je er naar kijkt, echt waar.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

bezorgde zzp'er aan keukentafel
Elke twee jaar houden TNO en het CBS een enquête onder duizenden zzp’ers om hen aan de tand te voelen over hun financiën, gezondheid en tevredenheid. Wat valt op uit de nieuwste editie van de Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA)? We zetten de…
Mike Verbruggen aan bureau
Opgroeiende met ondernemende ouders werd Mike Verbruggen van jongs af aan continu blootgesteld aan ondernemersprikkels. Sinds de middelbare school had hij de vurige wens een succesvolle ondernemer te worden. Zijn wens is niet veranderd. Zijn…
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.