ZZP Servicedesk

Wat een verantwoordelijkheid!

Wat een verantwoordelijkheid!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Heel soms zit ik even met m'n handen in het haar en komt alles op me af. Als je erover nadenkt, is het nogal wat, een eigen bedrijf en al die verantwoordelijkheid. Ik twijfel niet of ik de juiste keuze heb gemaakt. Zeker niet. Meestal gaat alles vanzelf, maar heel soms is er een moment waarop ik het allemaal even niet meer kan overzien.
Het moment dat je het allemaal niet meer overziet

Paniek

Vorige week was het zover. Op een avond totale paniek. Het was een hele drukke week waarin ik overdag lange dagen maakte bij een opdrachtgever, want de teksten voor een nieuwe website moesten af. Daarnaast was ik nog druk met mijn andere werkzaamheden. En dus zat ik iedere avond achter de computer en voelde me eigenlijk wel een succesvolle zzp’er. Van de ene opdracht naar de andere en ik kon lekker veel schrijven. Ik had er zin in. Totdat ik klaar zat. De inspiratie bleef uit. Mijn hoofd zat te vol. En de klok tikte door. Ik had last van een writer’s block en kreeg geen letter op papier.
 

Miepen

“Ik weet het niet meer. Ik kan niet meer schrijven!”, miepte ik tegen mijn vriendje. “Ik wil zo graag, maar mijn hoofd zit te vol. Weet je wel wat ik allemaal moet doen? Het is niet alleen maar opdrachten en facturen maken”, reageerde ik mijn frustraties op hem af. Hij probeerde me gerust te stellen en stelde voor dat ik maar even een break moest nemen. “Daar heb ik helemaal geen tijd voor!” Ondertussen wist ik stiekem wel dat ik van een mug een olifant maakte, maar de paniek overheerste. Ik moest gewoon accepteren dat ik die week niet alles kon doen wat ik in gedachten had.
 

Verdwaald

Ik weet dat er andere zzp’ers zijn die soms ook even door het bos de bomen niet meer zien. Het hoort vast bij het moment dat je het steeds drukker krijgt. Je verdwaalt en moet een nieuwe balans vinden zodat je niet het gevoel hebt dat je alleen maar aan het werk bent. Ook al wil je heel de tijd bezig zijn, gezond is het niet. Pauze en ontspanning zijn belangrijk om door te kunnen gaan.
 

Aansteller

Inmiddels is de rust weergekeerd. En moet ik lachen om mezelf. Waarom maakte ik me vorige week nou zo druk? En wat ben ik blij dat het maar één avondje duurde. De volgende dag begon ik met frisse moed en vlogen mijn vingers over het toetsenbord. “Zie je wel, je kan het best”, dacht ik. “Wat een aansteller ben je soms.” Misschien is zo’n klein dipje ook niet erg. Als dat betekent dat je soms even verlangt naar een nieuwe dag, dan is dat maar zo. Just go with the flow.
 
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…
Ga na of een aov iets voor jou is
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je…
Janneke van Bemmel
Of je nou een website maakt, een boek schrijft of een nieuwsbrief stuurt, je tekst laten redigeren en corrigeren is een must. Want een goede tekst bevat geen fouten, heeft de juiste lengte én moet begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Zzp’er…
Pilot webmodule zzp
Op 11 januari 2021 is de pilot van de webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA) van start gegaan. Met deze online module kunnen opdrachtgevers middels het invullen van een vragenlijst helder krijgen of ze een zzp’er mogen inhuren voor een opdracht…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.