ZZPSERVICEDESK

Wat je als ondernemer kunt leren van de HEMA

Wat je als ondernemer kunt leren van de HEMA

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Zoals de vaste lezers waarschijnlijk wel weten, ben ik op 22 maart moeder geworden van onze zoon Noud: een prachtvent die het fantastisch doet. Alle clichés zijn waar: ik huil om alles en de hormonen vliegen in de rondte, maar bovenal ben ik een gezegend, trots, gelukkig en blij mens met de mooiste zoon van de hele wereld.
Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk veranderen
De kraamtijd heb ik vooral doorgebracht in bed en ja… wat doe je dan? Voeden, slapen, lezen, filmpjes kijken, whatsappen, stiekem toch een beetje werken, knuffelen met Noud en online shoppen natuurlijk.
 

Lekker naïef

Het was een beetje naïef van ons om te denken dat we alles, maar dan ook echt alles in huis hadden voordat Noud geboren was. Er moest namelijk in de week na de geboorte nog veel extra aangeschaft worden. Wist ik veel dat je wel tien hydrofiele luiers per dag gebruikt en dat het handiger is geen witte te hebben wanneer al je dekbedovertrekken ook wit zijn. Je ziet die gekke dingen dan namelijk echt niet meer.
 

Ik ben een echte Hollander

Ik ben fan van de HEMA, dus shop ik daar vaak offline, maar ook online. Ik vind het een prettige, opgeruimde winkel en ik ben en blijf nu eenmaal een echte Hollander die van ronde prijsjes houdt en niet graag te veel betaalt. Wanneer mensen die op kraamvisite kwamen vroegen of ik wensen had voor Noud zei ik steevast: ‘Doe maar een cadeaukaart van de HEMA’.
 

E-mailmarketing

Als ondernemers kunnen we echt wat leren van dit bedrijf. De HEMA is super goed in e-mailmarketing. Een aantal weken geleden kreeg ik in hun wekelijkse nieuwsbrief de vraag of ik wilde kiezen welke producten goedkoper zouden moeten zijn. Je kon er een aantal aanvinken en dan zouden deze producten goedkoper worden. Omdat ik mee had gedaan en wat gegevens achter had gelaten, kreeg ik daarna weer een mail: ik mocht een product uitzoeken en kreeg hier maar liefst 20 procent korting op!
 
Wat de HEMA fantastisch doet, is mij me als klant op zo’n moment echt bijzonder en uniek te laten voelen. Ze willen namelijk mijn mening weten en ik voel me hierdoor als klant serieus genomen, gehoord en gezien. Daarnaast belonen ze mij ook nog voor het feit dat ik meedenk en mijn mening geef, namelijk met die 20 procent korting.
 

Wat een inspiratie

Ik heb hierdoor echt inspiratie opgedaan voor mijn eigen bedrijf. Ik ben nu namelijk een plan aan het uitwerken om maandelijks ook zo’n soort actie uit te rollen onder mijn klanten en relaties. Ik ga bijvoorbeeld binnenkort een inspiratie- en brainstormsessie organiseren, waar ik mijn klanten enorm in de watten ga leggen met appeltaart en cadeautjes. Ze mogen dan meedenken over mijn nieuwe producten en diensten voor het komende jaar en ik bied ze daarna een mooie korting op een traject naar keuze.
 
Hoe kun jij zo’n soortgelijke actie voor jouw bedrijf laten werken?
 
Net als Nanette jouw ondernemerskennis en -inzichten delen met de lezers van ZZP Servicedesk? Lees hier hoe je een van onze bloggers kunt worden.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

ComputerComputer
Anne Smeulders
Column Anne Smeulders | Trouwmeisjes Op 22 juni 2019 vond de KVK Startersdag in Utrecht, Den Haag en Eindhoven plaats. ZZP Servicedesk stond in…
presenteren masterclass
Zo vertel je wie je bent en waar je goed in bent Pijn en problemen Veel zzp’ers verkopen te weinig omdat ze laaiend enthousiast…
Presenteren
Tips voor een onvergetelijke presentatie Sommige mensen denken dat een speciaal talent vereist is om presentaties te geven. Niets is echter minder waar. Spreken…
Legally SMART is een interactieve workshop waarbij je vanuit een juridisch perspectief naar jouw bedrijf gaat kijken….

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.