ZZP Servicedesk

Wat kost het maken van een website?

Wat kost het maken van een website?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je een eigen website wilt, komen daar verschillende onderdelen bij kijken: een domeinnaam, hosting van de site en eventueel het ontwerpen en bouwen van de website. Een dure grap? Dat valt heel erg mee. Met welke investeringen moet je rekening houden als je een website wilt?
Het hoeft niet altijd duur te zijn

Een website is voor iedere zelfstandig ondernemer een belangrijk uithangbord. Natuurlijk, als je online producten gaat verkopen, heb je een webshop nodig. Maar ook als je een vertaalbureau, nagelstudio of coachingpraktijk hebt, is een website een goed middel om de wereld te laten weten wat je doet en hoe mensen je kunnen bereiken. Ga je een website (laten) maken, dan moet je eerst een domein hebben.

Domeinnaam registreren

Een domeinnaam bestellen voordat je je website hebt, is helemaal geen gek idee. Op die manier weet je zeker dat niemand anders met jouw mooie domeinnaam aan de haal gaat. Vanaf 50 tot 75 cent registreer je een .nl-domeinnaam voor een jaar. Een domeinnaam betaal je doorgaans per jaar. Neem hier dus voor ieder jaar budget voor op.

Tip: reserveer ongeveer € 0,50 voor de registratie van een .nl-domeinnaam. Afhankelijk van het aantal domeinen en de extensie (een domein op .com of .eu is meestal duurder) moet je meer budget reserveren.

Hosting van je site

Wil je je site een plek op het web geven, dan ga je naar een webhoster voor ruimte om je pagina’s op te slaan. Hostingpakketten heb je in soorten en maten. Welk pakket je neemt, hangt af van de wensen die je hebt. Maak je veel gebruik van afbeeldingen en filmpjes, dan heb je meer MB’s aan ruimte nodig. Een standaard-hostingpakket is voor de meeste mensen een prima optie om mee te beginnen.

Tip: reken op ongeveer € 2,95 per maand voor de hosting van je website en e-mail.

SSL voor extra veiligheid

Wanneer je naar een website gaat, zie je vaak een slotje in de adresbalk. Zo’n slotje en de toevoeging HTTPS voor een website betekent dat je gebruikmaakt van een veilige verbinding. Het wil zeggen dat de gegevens die jij met die website uitwisselt niet onderschept kunnen worden door derden. Wil je je klanten de garantie geven dat hun gegevens in veilige handen zijn wanneer ze jouw website bezoeken? Met een SSL-certificaat zorg je voor het slotje bij jouw website. Het wekt vertrouwen en je website komt ook nog eens hoger in de zoekresultaten bij Google.

Tip: er zijn verschillende soorten SSL-certificaat. Voor zo’n € 1,95 per maand heb je al een veilige website met een goed SSL-certificaat.

Website laten maken

Een website maken, is niet heel moeilijk. Je hebt geen uitgebreide technische kennis nodig om met een systeem als WordPress een goede site te bouwen. Heb je geen tijd of geen zin om zelf je site te maken, dan kun je dat aan een professional overlaten, bijvoorbeeld je webhoster.

Tip: reken op eenmalige opstartkosten van € 299,- en daarna een maandbedrag van € 35,-. Voor die prijs wordt de site helemaal naar jouw wensen gebouwd en onderhouden. Zo weet je zeker dat je altijd een actuele, goed beveiligde website hebt.

Slotsom

Zoals gezegd, hangt het van je wensen af wat het bouwen, onderhouden en hosten van een website je precies kost. Bovenstaande kosten zijn een indicatie en helpen je hopelijk goed op weg!

Dit artikel is in samenwerking met Argeweb geschreven.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Plus: tips voor een succesvolle start als cateringbedrijf
Droom jij ervan als cateraar je kook- en bakkunsten te delen met de rest van Nederland? Let er wel op dat aan het starten…
webshop producten naar het buitenland
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
studiekosten aftrekken voor zzp'ers
Een succesvolle onderneming staat nooit stil. Daarom is het belangrijk dat je als zzp’er ook niet stil komt te staan en dat je altijd…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.