ZZP Servicedesk

Webshop beginnen? 5 technische zaken waar je op moet letten

Webshop beginnen? 5 technische zaken waar je op moet letten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Er komt een hoop op je af als je een webshop wilt beginnen en al helemaal als je een goede, professionele webshop wilt starten. Zeker als het om een webshop gaat is de techniek belangrijk. We gaan in op enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je plannen hebt om een webshop te beginnen.

Domeinnaam regelen

Je hebt een prachtige, pakkende naam voor de webshop in je hoofd en bent al druk bezig hoe je die naam gaat verpakken, hoe je het logo voor je ziet en laat alvast enveloppen met de naam en het logo bedrukken. Niet doen! Het eerste wat je doet, is als je een naam in je hoofd hebt voor je webshop, checken of de naam eigenlijk nog wel vrij is. Het kan zomaar zijn dat de naam die jij wilt gebruiken al is geregistreerd door iemand anders. In dat geval moet je iets anders bedenken. Pas als je de naam die jij gaat gebruiken vast hebt laten leggen ga je met enveloppen en logo’s aan de slag.

Kies de webwinkelsoftware

Belangrijk bij een webshop is dat de software goed werkt en de gebruiker een heldere, duidelijke en vooral snelle webshop ervaart. Een aantl belangrijke spelers op deze markt zijn Magento, WooCommerce, Shopware en Shopify. WooCommerce kun je zien als een uitbreiding van WordPress en is geschikt voor de wat kleinere webshop. Shopify is een gehost platform en ideaal als je een webshop maakt met maximaal 200 producten. Shopware is in opmars en innovatie; voorlopig lijkt Magento echter de meest complete software te bieden. Je hebt zelf steeds de controle en de schaalbaarheid is groot. Magento is groter, maar daardoor aan de andere kant ook wat complexer.

Welke hosting kies je?

Ook de hosting is natuurlijk belangrijk en ook op deze markt struikel je bijna over het aantal aanbieders. Er is, met andere woorden, nogal wat te kiezen. Wat onder de streep over blijft, is de topsnelheid die je krijgt als je kiest voor Magento hosting. De snelheid is verbluffend, soms wel tot 167 procent sneller dan elke andere webshop. Magento Hosting heeft zeer snelle SSD servers en ingebouwde caching opties. Bovendien is Magento Hosting klaar voor de meest recente PHP versie.

Zelf bouwen of uitbesteden?

Wil jij een professionele website die technisch perfect in elkaar steekt? Kies dan voor een professional die de webshop voor je gaat bouwen. Je houdt uiteraard wel de vinger aan de pols. Het is verstandig voor externe expertise te kiezen. Zelf mis je net die specifieke kennis om de webshop perfect te maken, om over de tijdsinvestering nog maar te zwijgen.

Test en luister

Ga je eenmaal de slag met je webshop, dan is het belangrijk de werking van je webshop te blijven monitoren. Vraag gebruikers om feedback en doe daar echt iets mee. De gebruikers moeten het ultieme gebruiksgemak ervaren en hun klachten en opmerkingen moet je dus erg serieus nemen.

Dit artikel is in samenwerking met Hipex.io geschreven.

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!