ZZP Servicedesk

Webshop huren?

Webshop huren?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je hebt een doelgroep bepaald en je weet wat je wilt verkopen. Nu rest alleen nog het meest fundamentele deel van je webwinkel: de website. Hoe zet je die op? En waar moet je op letten?
Een webshop starten is tegenwoordig makkelijker dan het lijkt. Je hoeft namelijk geen dure webdesigner meer in te huren, want je kan voortaan zelf een professionele webshop oprichten. Voorbeelden van online webshop software waarmee je zelf een webshop kan maken, zijn JouwWeb en  

Via deze software kun je gemakkelijk een design voor je webshop kiezen en vervolgens producten toe gaan voegen aan de website. Zodra je de webshop gevuld hebt kun je direct beginnen met verkopen. De software van JouwWeb is eenvoudig voor beginnende en wat kleinere webshops. De software van Lightspeed is voornamelijk interessant voor uitgebreidere en meer complexe webshops.

Pakketten

Online webshop software is een alles-in-één oplossing waarbij alles voor je webshop in één pakket geregeld is. Dit in tegenstelling tot andere methoden waarbij je webhosting, webshop, webshop software en installatie van plugins zelf moet regelen. Hierdoor zou je al gauw duizenden euro’s kwijt zijn.

Alle aanbieders van online webshop software hebben verschillende pakketten. De gratis pakketten hebben vrijwel allemaal een limiet op het aantal producten dat je toe kan voegen. Voor een professionele webshop is een betaald pakket aan te raden.

In de meest voorkomende (betaalde) abonnementen zitten sowieso deze opties:

  • Een lay-out voor de webshop
  • Een content management systeem (CMS) waarmee je gemakkelijk het design van de website aan kan passen, producten toe kan voegen en de inhoud van de website kan bepalen
  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit zorgt ervoor dat zoekmachines jouw webshop zo hoog mogelijk in de zoekresultaten weergeven
  • Hosting. Dit is de ruimte die jij nodig hebt om je webshop op te slaan
  • Betaalmethodes (zoals iDeal, PayPal en Creditcard) voor je klanten
  • De mogelijkheid voor jouw klanten om een abonnement op een nieuwsbrief te nemen, zodat jij jouw producten aan kan bieden
  • Een website die geoptimaliseerd is voor mobiel (dit komt ook de vindbaarheid van je website ten goede)
  • Domeinnaam-registratie
  • SSL-certificaat, voor een veilige https:// verbinding

Bij JouwWeb is de domeinnaam die je registreert jouw eigendom, maar dit is niet bij alle aanbieders het geval. Zoek van tevoren dus uit of een domeinnaam jouw eigendom is wanneer je deze registreert via de gekozen online webshop software.

Hoe duur is zo’n webshop?

De prijzen variëren sterk: je kunt gratis webshops vinden waar veel limieten op zitten, maar er zijn ook webshops met veel extra functies voor 50 euro of zelfs duurder. Het is belangrijk dat je eerst goed kijkt naar de verschillen tussen de webshops die aangeboden worden om te bepalen welke het best bij jou past.

Bestellingen afhandelen

Naast het maken van een eigen webshop met de online webshop software, kun je ook eenvoudig betaalmethodes en verzendmethodes instellen. Bij JouwWeb kun je bijvoorbeeld automatische betaalmethodes via Mollie instellen, zodat je klanten bestellingen in de webshop af kunnen rekenen via iDeal, PayPal of Creditcard. En door middel van een koppeling met Sendcloud, kun je via het systeem van JouwWeb pakbonnen en verzendlabels printen. JouwWeb helpt je dus niet alleen bij het maken van de webshop, maar ook bij het afhandelen van bestellingen.

Een goed begin

Een pakket is handig en het zorgt ervoor dat je snel kunt beginnen, maar er zijn nog altijd dingen die je zelf moet doen. Denk aan een naam verzinnen, reclame maken, producten toevoegen aan de website, opslag regelen voor je producten, afspraken maken met postbedrijven voor verzenden van pakketten, enzovoorts. Het is een goed begin, maar je zult een aantal extra kosten moeten maken.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Aan het buitenland webshop producten verkopen
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is immers internationaal. Maar zo’n bestelling roept wel vragen op. Want hoe zit het eigenlijk met de btw als je aan een ander EU-land levert?
Woocommerce SEO
Het optimaliseren van je WordPress-website voor zoekmachines (SEO) doe je misschien al met de WordPress SEO-plugin van Yoast. Voor een webshop werkt SEO nét iets anders, omdat het niet zomaar over pagina’s gaat, maar over producten. Je kunt Google met de juiste SEO-technieken dus bepaalde informatie geven over jouw product. Een deel van deze informatie wordt soms ook in Google getoond (al ligt dit mede aan de autoriteit van je website).
introductie e-commerce
Google Analytics heeft een e-commerce functie. Maar wat is e-commerce en hoe kun je het gebruiken? In dit artikel leg ik je uit wat e-commerce is en waarom het belangrijk is om dit te gebruiken als je een webshop hebt.
tips voor het bouwen van een eigen webshop
Je hebt een doelgroep en producten gevonden en bent klaar om je webshop te beginnen. Dan kun je een webshop kopen of huren, maar je kunt ‘m ook zelf bouwen. Ben jij een doe-het-zelver en wil je je eigen webshop vanaf de grond opbouwen? Waar moet je dan op letten?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.