ZZP Servicedesk

Weg met twijfels en blokkades: Diane helpt startende ondernemers intuïtief te ondernemen

Weg met twijfels en blokkades: Diane helpt startende ondernemers intuïtief te ondernemen

Veel startende ondernemers hikken tegen het gevoel aan dat ze ergens meteen goed in moeten zijn. Eerst alles helemaal klaar hebben én dan pas beginnen. Volgens transformatie- en lifecoach Diane Stinissen leggen ze zich daarmee veel belemmeringen en hindernissen op. Dergelijke situaties komt ze dan ook vaak tegen in haar praktijk. De vraag is: hoe kan je hier als ondernemer mee omgaan?

“Ik help jonge en startende ondernemers met het uit de weg ruimen van hun persoonlijke twijfels en blokkades, zodat ze veel meer intuïtief kunnen gaan ondernemen en weten wat en wanneer ze iets moeten gaan doen. Daarbij probeer ik ervoor te zorgen dat oude belemmerende overtuigingen de deur uitgaan en nieuwe bekrachtigende overtuigingen erin komen,” begint Diane.

Als startende ondernemer denk je namelijk veel vooruit. Vaak meer dan een ondernemer doet die al langer bezig is. “Maar juist als starter is het belangrijk dat je bij jezelf blijft: wat voelt natuurlijk om mee te beginnen? Begin niet meteen een enorm obstakel voor je neus zetten met daarin alles wat perfect moet zijn en vervolgens te denken: hoe kom ik hier overheen? Begin met het begin, met de kleine stapjes en de basis. Een baby leert ook vallen, bewegen, lachen en begint niet met een wiskundige formule. Het mooie is dat je zelf heel veel vooroordelen en obstakels weg kunt nemen.”

En daar kan Diane goed bij helpen. “Ik heb mezelf ontwikkeld in het zien van de zielsinformatie. Waarom lopen mensen vast in hun leven? Wat is er bevroren en verkrampt in het leven en waarom blijven ze doen wat ze altijd deden? Dat kan ik zien en kan ik voelen. Tegelijkertijd help ik te transformeren door middel van bijvoorbeeld meditatie. Cliënten die dat ondergaan, gaan ook echt ‘weg’. Het gaat daarbij niet om het veranderen van een mindset, want daarbij maak je niet los wat bevroren is. Je voelt jezelf uit de verkramping gaan en neemt eigen, nieuwe beslissingen. Waardoor je ook weer andere mensen tegenkomt in je leven. Het zorgt echt voor een shift.”

'Corona dwingt ons te transformeren'

“Juist nu, in tijden van corona, worden mensen geconfronteerd met oude pijnen, angsten en overtuigingen. En constateren dan dat ze niet meer in verbinding staan met hunzelf en hun lichaam. Mensen voelen nu pas de spanning en de stress van het harde werken en alle ballen in de lucht houden. Je komt jezelf tegen in de lockdown. Door weer te voelen en weer in contact te zijn met je lichaam (natuur en bewegen) ben je in staat het oude zeer op te ruimen. Weer in verbinding voel je wat het juiste is om te doen. Dit is een onderdeel van een transformatie die je als ondernemer kunt doormaken. Corona dwingt ons eigenlijk ook om te transformeren. We vinden de stilte en de weg naar binnen”

Carrièreswitch door gebeurtenis in het leven

En als je bij jezelf komt, kun je zomaar tot de conclusie komen dat je niet happy bent met je huidige baan. Dat had Diane zelf ook. “Als mensen een carrièreswitch doormaken, hoor je vaak dat dit is ontstaan vanwege een bepaalde gebeurtenis in het leven; een ‘live-event’. Bij mij was dat de dood van mijn vader. Ik kwam toen in een zwart gat terecht en wist niet meer wie ik was. Zat ik nog wel op de goede plek? En wat is eigenlijk de zin van het leven? Wil ik iets blijven doen wat routine is en waar mijn hart niet ligt? Ik ben uiteindelijk gestart met een opleiding sensitherapie en wilde voor mezelf beginnen.”

"Ondernemers kunnen door een aantal zaken belemmert worden in het succesvol zijn. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer."

Eigen onderneming beginnen

Diane komt uit een ondernemersgezin en had daardoor al informatie beschikbaar om haar eigen onderneming, La Luna, op te zetten. “Mijn eerste cliënten heb ik gevonden doordat ik een stand had een spirituele beurs. Mensen zeiden toen al: ‘Ik wil dit ook kunnen, kun je geen cursussen geven?’ ‘Jouw meditaties doen zoveel voor mij’. Nu geef ik deze meditaties bijvoorbeeld ook online. Door omstandigheden en situaties die zich voordoen word ik iedere keer weer in een bepaalde richting geduwd. Ik blijf mezelf daardoor ontwikkelen.”

Van particulier naar ondernemer

“Ondernemers die ik help komen vaak eerst binnen als particulier binnen. Al snel volgt dan de vraag: ‘Kan je ook eens naar mijn bedrijf kijken? Vaak omdat het bedrijf niet goed loopt of omdat personeel in een burn-out terechtkomt bijvoorbeeld. Dit kan komen vanwege loyaliteit van de medewerkers, maar kan ook te maken hebben met de plek waar het bedrijf staat. Als het ooit een vuilnisbelt of begraafplaats is geweest, hangt daar nog steeds een bepaalde energie. Deze energie is dan vervuild en dat kun je schoonmaken.”

Een vraag die Diane ook vaak krijgt is: ‘Waarom trek ik nou geen klanten aan?’ “In dat geval kijk ik naar de onderliggende tegenwerkende overtuigingen en verkrampingen. Het kan zijn dat je van huis uit bent opgegroeid met het idee dat je tevreden moet zijn met de kleine dingen. Iedere keer sluit je die grote deal niet, omdat je je schuldig voelt naar je ouders omdat je het ‘beter’ doet. Je denkt dan dat het faalangst is, maar het is juist succesangst. Het is onbewuste loyaliteit. Dit soort dingen belemmert ondernemers in het succesvol zijn. En op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer.”

Consulten en workshops

Diane geeft workshops, verschillende (telefonische en mail)consulten én cursussen. Daarbij focust ze zich nu vooral op ondernemers. “Ik krijg daar zoveel energie van. Het gaat dan over zichtbaarheid, waarbij je vanuit jezelf praat. Vanuit je passie, vanuit je hart en hoe je iets aan de man brengt, want er is al zoveel. Het gaat puur om authenticiteit.”

Wil je meer weten over Diane of een consult boeken? Meer informatie is te vinden op haar website laluna.nu.

Door Lisa Roozen

Lisa is Executive Manager bij ZZP Servicedesk. Elke week spreekt zij zzp’ers met een bijzonder of interessant verhaal. Lees hier alle verhalen.

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur een mail naar lisa@zzpservicedesk.nl. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Help ons

Verricht 1 van deze gratis acties en help zowel je eigen onderneming als dit platform verder groeien. Door zzp’ers voor zzp’ers.

Enkel een klik helpt ons al

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief