ZZPSERVICEDESK

Werken in de zomer: loondienst versus zelfstandig

Werken in de zomer: loondienst versus zelfstandig

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Afgelopen week hebben we heerlijke dagen gehad. Toen ik in loondienst werkte waren dat juist de dagen waarop ik wenste dat ik eigen baas was. Lekker in de zon liggen en dan maar een dagje niet werken. Vreemd genoeg heb ik, nu ik zelfstandig ondernemer ben, elke dag gewoon gewerkt. Het is bewezen, het is dus echt te warm om na te denken!
Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Of is het juist omdat ik kon nadenken, dat ik ben gaan werken? Als ik nu een dag vrij neem, dan weet ik wat me dat als ondernemer kost. Als werknemer ga je daar gewoon minder serieus mee om: het is ten slotte het financiële risico van de baas. Als zelfstandig ondernemer heb ik echter moeten concluderen dat er gewoon gewerkt moet worden. Hittegolf of niet.
 

Zelfs niet buiten

Ik heb zelfs niet buiten gewerkt. Ook iets wat ik te pas en te onpas bij de verschillende werkgevers in het verleden heb voorgesteld. Kwartaaloverleg? Prima, laten we buiten gaan zitten. Klanten bellen? Uitstekend: ik heb een mobiele telefoon, dat kan buiten ook. Dit keer is het niet eens in me opgekomen om mijn kantoor naar buiten te verhuizen. Niet alleen omdat het vreselijk warm was buiten, dat was het op kantoor ook. Maar vooral omdat ik het onprofessioneel vond staan. Weer iets waar ik me blijkbaar nu meer zorgen over maak, dan toen ik bij een werkgever werkte.
 

Indeling

Ik heb wel de vrijheid om mijn dagen anders in te delen, dat dan weer wel. Dus ik begin vroeger, stop rond 15:00 uur en als het écht nodig is kruip ik ’s avonds nog even achter de pc als de hitte uit de dag is. Ik merk dat ik daardoor ook meer werk gedaan krijg. ’s Ochtends is er niemand die mij belt of die ik kan bellen. E-mails kan ik beantwoorden zonder direct weer een e-mail terug te krijgen én ik word niet afgeleid door allerlei sociale media. Daar staat tegenover dat ik aan het einde van de dag wel een vollere inbox heb, omdat ik hem nu gewoon een paar uur negeer (iets wat ik een paar weken geleden overigens écht niet had gekund).
 

Verantwoordelijker

Alles bij elkaar genomen ben ik als zelfstandig ondernemer verantwoordelijker geworden, dan toen ik in loondienst werkte. Ondanks dat ik meer vrijheid lijk te hebben, valt dit in de praktijk best tegen. Toch zou ik niet graag meer anders willen. Want hoe ik het ook wend of keer, als ik om drie uur ’s middags besluit dat ik met de Kleine Meneer naar het strand wil dan hoef ik aan helemaal niemand behalve mezelf verantwoording af te leggen. Oh en aan de Grote Meneer…

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

thuiswerken zzp
Werken in je favoriete café of op die andere fijne werkplek zit er gezien het coronavirus voorlopig niet in: de kans dat je thuis…
Corona en zzp
Voor sommige zzp’ers slaat het coronavirus genadeloos hard toe. Op onze Facebookpagina zien we talloze voorbeelden van ondernemers, die meerdere maanden omzet kwijt zijn….
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al…
Je bent in loondienst en je wilt daarnaast aan de slag als zzp’er. Dit kan zijn omdat je uiteindelijk ondernemer wilt worden of omdat…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.