ZZP Servicedesk

Wij-zzp’ers

Wij-zzp’ers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
De kriebels krijg ik ervan. Wij-zzp’ers. Die roepen dat ‘wij u advies op maat geven’, een over-ons pagina hebben met welgeteld één profiel (dat van henzelf) en over zichzelf praten in de derde vorm.
Blog
Ik ontmoette er laatst weer eentje. Een ondernemer die vertelde dat ik ‘hen’ altijd kon bellen. “Oh, hoe groot is je bedrijf dan?” vroeg ik hem. Hij stamelde wat. Schoof zijn voet heen en weer over de vloerbedekking. Toen, verlegen: “Eigenlijk alleen ik.” Maar, wist hij zeker: “Je straalt meer macht uit als je doet alsof je een groot bedrijf hebt.”

Je hebt geen medewerkers

Nou, ik wil er een stokje voor steken. Jij hebt je eigen specialisme, of zelfs meerdere en bent daar een kei in. Dan wil ik ook jou bellen en niet het idee hebben dat ik een van je medewerkers aan de lijn krijg, die misschien helemaal niet die ‘jou-manier-van-werken’ heeft. O, wacht. Je hebt geen medewerkers. Maar hoe moet ik dat nu weten als je over ‘wij’, ‘ons’ en ‘team’ spreekt? Doodleuk zelf tweets stuurt vanuit je bedrijfsnaam als “Wil jij in contact komen met de eigenaresse, bel ons op.” En die vervolgens uit je persoonlijke Twitter-account retweet. Want hé, wat leuk dat jouw bedrijf over jou twittert. Eh…

Grootheidswaanzin

Ik vraag me altijd af waarom je dat zou doen als zzp’er. Grootheidswaanzin? Het klinkt natuurlijk wel stoer. Voordat ik bij MKB Servicedesk ging werken, schreef ik als zzp’er voor verschillende bladen. Eens in de zoveel tijd kwam dan een brief binnen met: ‘Aan Lenneke Arts Tekstproducties, tav de directie’. Hilarisch vond ik die.
Of wil je je verschuilen achter een bedrijf dat meer is dan jijzelf? De kracht van zzp’ers is júist dat ze alleen zijn. Dus alsjeblieft, stop met ‘wij’en’, begin met ‘ikken’!
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!