ZZPSERVICEDESK

Zo behaal je betere resultaten

Zo behaal je betere resultaten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
In de jaren '80 ontwikkelden drie McKinsey medewerkers het 7S model om de kwaliteit van een organisatie te bepalen. De ‘S’-en staan in dit model voor organisatiefactoren die op elkaar afgestemd moeten zijn om als organisatie succesvol te kunnen functioneren.
Blog van Klaas-Jan Klatten | Inter Actus
Een van de toepassingen van het model is vast te stellen in hoeverre de organisatiefactoren met elkaar in evenwicht zijn. Als er veranderingen in organisaties worden doorgevoerd, wordt hierbij vaak vergeten het effect hiervan op verwante organisatieaspecten vast te stellen. Hierdoor is de organisatie als ‘systeem’ niet meer in evenwicht en verliest ze aan effectiviteit.
 

Wat kan dit inzicht jou als zelfstandige opleveren?

Als zelfstandig ondernemer ben je ongetwijfeld regelmatig bezig met het uitvoeren van nieuwe activiteiten. Ook voor jou is van belang dat de organisatieaspecten in evenwicht blijven zodat je organisatie effectief blijft. De organisatieaspecten van McKinsey zijn echter lastig toepasbaar op kleine (zzp-)ondernemingen. Ik heb daarom een aantal aspecten die voor zzp ondernemers van belang zijn in een model afgebeeld. 
 
 

Praktisch resultaat met behulp van dit model

Om de resultaten van je onderneming te verbeteren is het van belang dat je bewust hebt gekozen voor een specifieke doelgroep. Vervolgens kun je de overige zes aspecten invullen, waarbij je rekening houdt met de invloed die een verandering heeft op de andere deelaspecten.
 
Het klinkt misschien ingewikkeld maar wat je feitelijk doet is jouw onderneming als ‘systeem’ bekijken. Ik ben er van overtuigd dat dit de manier is om te komen tot betere resultaten. Dit komt mede doordat je ‘gedwongen’ wordt ook aspecten waar je van nature geen rekening mee houdt, te overwegen. 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Anne Smeulders
Column Anne Smeulders | Trouwmeisjes Op 22 juni 2019 vond de KVK Startersdag in Utrecht, Den Haag en Eindhoven plaats. ZZP Servicedesk stond in…
Legally SMART is een interactieve workshop waarbij je vanuit een juridisch perspectief naar jouw bedrijf gaat kijken….
Er zijn zorgvragers die een persoonsgebonden budget (pgb) ontvangen van de overheid. Hiermee kunnen zij zelf de zorg en de zorgaanbieder ‘inkopen’. Bij een…
Het liefst sta je vandaag nog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zzp’er in de zorg. Maar ben je wel goed voorbereid? Meer…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.