ZZP Servicedesk

Zo belangrijk zijn jouw bedrijfsnaam en logo

Zo belangrijk zijn jouw bedrijfsnaam en logo

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als starter wil je maar één ding: snel bekend worden. Je wilt dat je naam in de markt rouleert, je wilt bouwen aan een merk, je wilt ondernemen en je wilt dat bedrijven jou gaan bellen!
Blog van Johannes Rossenaar | Brand Desk
Dan is het zaak dat je begint met een slimme bedrijfsnaam en een kleurrijk, opvallend logo. Het aanbod in de markt is echt enorm, de concurrentie is pittig en je potentïele klant is verwend. Dus denk echt goed na over je bedrijfsnaam en je logo voordat je die in de markt zet.
 

Identiteit

In de korte tijd dat jouw potentiële klant het web afzoekt naar mogelijke leveranciers, krijg je slechts een paar seconden de tijd om op te vallen en zijn aandacht te winnen. Als jouw bedrijfsnaam en logo zich helder onderscheiden van de rest van het aanbod, ben je in het voordeel. Als de identiteit van jouw bedrijf vanaf het begin echt goed verzorgd is, versnelt dat de introductie van jouw bedrijf en de geloofwaardigheid van jouw product- of dienst in de markt enorm. De bekende eerste klap en de daalder!
 
Natuurlijk, je moet een goed product tegen een goede prijs leveren, maar als je echt op wilt vallen en je wilt onderscheiden van de rest is je uitstraling van het grootste belang!
 

Eén oogopslag

In de naam en logo van je bedrijf leg je vast hoe jouw product of dienst in de markt staat. Ben je groot of klein, modern of klassiek, lever je machines of kleding, verzekeringen of meubels? Dat alles kun je met een sterk logo in één oogopslag weergeven. Een logo zorgt voor herkenning, maar is ook voor klanten een steun in het zoeken naar wat ze willen. Je logo op elke brief, website en mailing  maakt dat ze van één afzender zijn, dat men ze sneller herkent en een relatie kan gaan opbouwen. Het verbindt al je communicatie-uitingen.
 
Met een unieke bedrijfsnaam en een sterk logo pak je als starter direct een voorsprong en is de succesvolle start van je bedrijf al voor de helft geslaagd!
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Je ontvangt een aanslagbiljet van de Belastingdienst met daarop een bedrag voor de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk: als je meer verdient, moet je meer betalen. Hierdoor betaal je mee aan de kosten van de…
optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…
Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in 2021 per uur aan hun opdrachtgevers vragen voor hun…
waarom betalen we btw
Als ondernemer reken je btw op je producten en diensten. Die krijg je dan betaald van je klant, om het vervolgens weer af te dragen aan de fiscus. Daarna kun je het weer verrekenen met de btw die je hebt betaald bij je zakelijke uitgaven. Is het nog…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.