ZZP Servicedesk

Zzp’ers mogelijk verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Zzp’ers mogelijk verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als het principeakkoord over pensioenen wordt doorgevoerd, moeten zzp’ers zich in de toekomst verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. En daar is niet iedere zzp’er blij mee.
Het pensioenakkoord zal verder uitgewerkt worden

Groot deel niet verzekerd

Nederland telt op dit moment zo’n 1,4 miljoen zzp’ers, waarvan 80 procent geen AOV verzekering heeft afgesloten. Dit blijkt uit cijfers van TNO. Volgens een groot aantal zzp’ers ligt de maandelijkse premie voor de verzekeringen veel te hoog. Daarnaast geven veel zzp’ers aan dat zij zelf sparen voor de risico’s, gebruikmaken van alternatieven of de kans klein achten arbeidsongeschikt te raken.

Referendum

De achterban van vakcentrale FNV diende voor invoering eerst instemming te geven op het akkoord. Leden hebben via een referendum over het plan gestemd, dat op 5 juni door minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken samen met de sociale partners gepresenteerd is.

Update 18 juni 2019
In totaal hebben zo’n 375.000 leden van de FNV de afgelopen dagen online hun stem uitgebracht, waarvan maarliefst 76 procent voor het pensioenakkoord is. Ook vakbond CNV en vakcentrale VCP stemmen voor. Het is nu aan het kabinet om een stuurgroep in te stellen voor de verdere uitwerking van het pensioenakkoord.

Afgesproken is dat er een verplichte AOV komt voor zzp’ers, die betaalbaar moet zijn. Hoe de verplichte AOV er precies uit gaat zien, is nog niet bekend.

Pensioen

Op het gebied van pensioen is er juist meer mogelijk geworden voor zzp’ers: er is geen pensioenplicht.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

VERGELIJK ONLINE BOEKHOUDPAKKETTEN
AUTO KOPEN OF LEASEN?

Als ondernemer sta je voor tal van keuzes als het om autorijden gaat. Moet je je auto voor zakelijk vervoer kopen of leasen? Hoe regel je het onderhoud? Hoe zit het met de fiscus? Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van tal van factoren. Alle informatie vind je in dit gratis whitepaper.

eigen bedrijf beginnen tijdens corona
Financiële crises blijken meer dan eens het startschot voor gigantische ondernemingen. General Motors, Microsoft, Google, Burger King en Salesforce zijn slechts een greep uit…
Je bent ondernemer. Je levert goed werk. Maar op een dag ontvang je een brief met een juridisch toontje. Een cliënt is ontevreden met…
box 3 heffing buitensporig hoog
Het huidige kabinet heeft in het regeerakkoord de ambitie uitgesproken om een box 3-stelsel uit te werken op basis van het werkelijk rendement. In…
Via scenarioplanning jouw overlevingskans vergroten als zzp'er
De coronacrisis heeft het zzp-landschap volledig op zijn kop gezet. Nog nooit was het zo onduidelijk hoe de toekomst eruit zal zien. Als ondernemer…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.