De beste wachtwoordmanagers voor zelfstandig ondernemers

Laatste update: 27-04-2024 Leestijd: 3 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Vrouwelijke ondernemer relaxt achter haar computer

Als zelfstandig ondernemer (zzp'er) weet je als geen ander hoe cruciaal het is om je digitale veiligheid te waarborgen. Een van de belangrijkste stappen in dit proces is het hebben van sterke wachtwoorden en het vermijden van hergebruik. Maar hoe kies je nu de beste wachtwoordmanager voor jouw zakelijke behoeften?

Een digitaal fort bouwen voor je bedrijf

Cyberaanvallen vormen een reëel risico voor zowel grote bedrijven als zelfstandige ondernemers. Vaak komen deze aanvallen voort uit zwakke wachtwoorden of het ongelukkig delen van inloggegevens. Onderzoek toont aan dat een groot deel van de cyberincidenten wordt veroorzaakt door het niet naleven van goede wachtwoordpraktijken.

Sterke wachtwoorden

Het onthouden of opschrijven van al die wachtwoorden is echter bijna onmogelijk. Hier komt de wachtwoordmanager om de hoek kijken. Deze handige apps genereren moeiteloos sterke, unieke wachtwoorden en slaan ze veilig op in een versleutelde kluis. Dankzij browserextensies en speciale apps worden je wachtwoorden automatisch ingevuld, waardoor je nog maar één sterk wachtwoord hoeft te onthouden: dat van je wachtwoordmanager.

Voorkom email fraude

Cybercriminelen maken steeds slimmer gebruik van AI en social engineering om berichten te creëren die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Volg de stappen in deze gratis checklist om jouw belangrijke gegevens te beschermen.

1Password

1Password is een van de meest geprezen wachtwoordmanagers ter wereld. Het blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en veiligheid, met functies zoals Watchtower die zwakke wachtwoorden identificeert en biometrische inlogopties biedt. Beschikbaar op alle platforms.

Voordelen 1Password
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Veiligheid

Bitwarden

Bitwarden biedt een uitstekende gratis versie zonder limiet op het aantal wachtwoorden of apparaten. Met extra’s zoals tweefactorauthenticatie en de mogelijkheid om wachtwoorden te delen. Beschikbaar op alle platforms.

Voordelen Bitwarden
  • Uitstekende gratis versie
  • Handige extra's

Dashlane

Dashlane biedt vergelijkbare functies als 1Password, maar tegen een hogere prijs. De gratis versie ondersteunt slechts één apparaat.

Nadelen Dashlene
  • Hoge prijs

Eerste hulp bij hacks

Steeds meer ondernemers zijn slachtoffer van phishing, ransomware aanvallen of andere hacks.

Wat moet je doen als je gehackt wordt? 

In Eerste hulp bij Hacks geven we je advies voor de meest voorkomende situaties.

KeePass

KeePass slaat wachtwoorden lokaal op, wat als veiliger wordt beschouwd dan cloudopslag. Beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

Voordelen KeePass
  • Wachtwoorden worden lokaal opgeslagen

Bonusopties

Populaire webbrowsers bieden ingebouwde wachtwoordbeheerders, maar deze zijn beperkter dan dedicated wachtwoordmanagers. Sleutelhanger van Apple is een gratis optie voor gebruikers van Apple-apparaten.

Gebruik jij een andere wachtwoordmanager die we niet in ons overzicht hebben opgenomen? Via een mailtje of WhatsApp bericht horen we graag over jouw ervaringen!

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee