Wat is het uurtarief van een zzp’er in de online marketing?

Laatste update: 01-12-2023 Leestijd: 4 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

uurtarief zzp online marketing

De vraag naar diensten in online marketing is erg groot. Nog nooit was ondernemend Nederland zo actief online. Daardoor is er een grote concurrentie, maar wat is nu het uurtarief van een zzp’er in online marketing en welke verschillen zijn er?

Verhoog je uurtarief

Tip: Zo verhoog jij je uurtarief

Je uurtarief verhogen als zzp'er was nog nooit zo eenvoudig. Download GRATIS ons stappenplan, volg de stappen en ga voor een hoger uurtarief.

Wat verdient een online marketeer?

Een online marketeer verdient gemiddeld 2735 euro bruto per maand. Online marketeers met een universitair diploma verdienen hier het meest met een gemiddeld salaris van 3650 euro. De statistieken van werkzoeken.nl tonen ons ook dat het gemiddeld inkomen varieert per stad. In Amsterdam verdienen online marketeers het meest met gemiddeld 3085 euro per maand.

Wat is het gemiddeld uurtarief als zzp'er in de online marketing?

Het uurtarief als zzp’er in de online marketing is gemiddeld 75 euro exclusief BTW. Online marketing kent veel verschillende domeinen, die elk hun eigen tarieven hanteren. Zo heeft een SEA-specialist gemiddeld een hoger uurtarief dan een SEO-specialist.

Factoren die het uurtarief in online marketing bepalen?

Als zzp’er in online marketing wil je een eerlijk uurtarief op basis van je ervaring en kennis. Daarom is het belangrijk om te gaan kijken naar je kwaliteiten en wat je effectief waard bent. Er zijn tal van factoren die jouw uurtarief mee bepalen:

  • Domein (SEO-SEA)
  • Ervaring
  • Expertise
  • Tijdsduur
  • Moeilijkheidsgraad

Online marketing is een breed begrip met een groot aanbod aan werkzaamheden. Een zzp’er die gespecialiseerd is in website-migraties zal een hoger uurtarief hanteren dan een freelance SEO-copywriter. Kijk hier ook voor het uurtarief van een zzp’er in de zorg.

Wat is mijn uurtarief als freelance SEO-specialist?

Het uurtarief als freelance SEO-specialist is gemiddeld 70 euro exclusief BTW. Dit uurtarief varieert op basis van ervaring en expertise. Een on-page SEO-specialist heeft doorgaans een lager uurtarief dan een technische SEO-specialist. Zij hanteren een uurtarief van gemiddeld 65 euro per uur, terwijl een technische SEO-specialist gemiddeld 80 euro per uur vraagt. Technische SEO vraagt meer technische kennis, die een freelance SEO-specialist doorrekent in zijn uurtarief.

Knab klant

Bankrekening nodig als zzp'er?

Wij adviseren Knab, hét zakelijk bankpakket voor zzp’ers.

Wat is mijn uurtarief als freelance copywriter?

Het uurtarief als freelance copywriter is gemiddeld 60 euro exclusief BTW. Dit is afhankelijk van het onderwerp en de ervaring. Complexe onderwerpen vragen meer onderzoekswerk waardoor zzp copywriters een hoger uurtarief hanteren. Junior copywriters starten tegen een lager uurtarief, gemiddeld tussen de 30 en 45 euro, om zoveel mogelijk ervaring op te doen.
Freelance copywriters kunnen ook een woordprijs hanteren in plaats van een uurtarief. Een beginnend zzp copywriter vraagt gemiddeld 0,05/woord. Ervaren copywriters vragen gemiddeld 0.20/woord. Dit tarief per woord is afhankelijk van de jarenlange ervaring en eerdere resultaten.

Uurtarief zzp copywriter Woordtarief zzp copywriter
Junior 30 – 45 euro 0.05 cent
Medior 50 – 65 euro 0.10 cent
Senior 80 euro + 0.20 cent +

 

Wat is mijn uurtarief als freelance SEA-specialist?

Volgens mediaexpert is het gemiddeld uurtarief als freelance SEA-specialist 80 euro. De hogere tarieven worden gehanteerd door senior specialisten die voor grote klanten adverteren met grote budgetten. Hierbij heb je als SEA-specialist ook meer verantwoordelijkheid.

In loondienst verdient een SEA-specialist in Nederland gemiddeld 3500 euro per maand. Dit salaris varieert per opleidingsniveau en woonplaats. SEA-specialisten in Tilburg verdienen het meest met een gemiddeld maandsalaris van 4250 euro.

Wat is mijn uurtarief als freelance Social Media Marketeer?

Het uurtarief als freelance social media-specialist varieert tussen de 35 euro en 65 euro exclusief BTW. Het tarief kan per uur berekend worden, maar vaak wordt deze ook bepaald op basis van een bepaalde opdracht. Hierbij kijkt een freelance social media marketeer naar de aard, de complexiteit en de tijdspanne van de opdracht.

Een freelance social media marketeer maakt vaak gebruik van verschillende pakketten, waarbij ze verschillende diensten en expertises aanbieden. Ze hebben hier een basispakket, een standaardpakket en een uitgebreid pakket. Hierbij rekenen ze een vaste maandelijkse prijs.

Gemiddelde uurtarieven ZZP'er in de online marketing

Online marketing kent verschillende domeinen. Elk hanteren zij een ander uurtarief. Hieronder vind je de gemiddelde uurtarieven van ZZP’ers in de online marketing:

Functie Gemiddeld uurtarief exclusief BTW
SEO € 70,-
SEO-Copywriting € 60,-
SEA € 80,-
Social Media € 50,-

 

BTW-tarief in de online marketing

Het BTW-tarief voor alle diensten, ook die van online marketing, vallen onder het standaardtarief van 21%. Diensten van en naar het buitenland vallen onder het 0%-tarief. Dit staat niet gelijk aan een vrijstelling, omdat deze diensten wel belast zijn aan het 21%-tarief in Nederland. Ben je een zzp’er in een grensgebied? Kijk dan goed je facturen na zodat je jouw administratie op orde houdt.

Uren in de online marketing gemakkelijk bijhouden en factureren

Wanneer je gebruikmaakt van een uurtarief, is een goede registratie noodzakelijk. Je wil natuurlijk als zzp’er al je gepresteerde uren factureren. Er zijn verschillende applicaties die jij al dan niet gratis kan gebruiken om je gepresteerde uren te tracken:

Nu je een helder overzicht hebt van je geleverde uren, is het zaak om deze te factureren. Als zzp’er staat gebruiksvriendelijkheid en snelheid centraal. Enkele facturatieprogramma’s die wij aanraden zijn:

#1

e-Boekhouden.nl

Het populairste boekhoudprogramma voor zzp’ers. Nu 15 maanden gratis!

#2

MoneyMonk

Beheer jouw volledige administratie, zonder gedoe!

#3

Rompslomp.nl

Rompslomp is hét meest eenvoudige boekhoudprogramma voor zzp’ers.

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee