Tankpas voor ZZP’ers

Laatste update: 10-11-2023 Leestijd: 3 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Tankpas voor zzpers

Met meer dan 1 miljoen freelancers en zzp’ers in Nederland worden er jaarlijks heel wat kilometers gereden. Een tankpas voor jouw onderneming kan dan ook niet ontbreken! Naast het fiscale voordeel, kan een tankpas jou nog een hoop kosten besparen. Ontdek hier welke soorten tankkaarten er bestaan voor zzp’ers en welke de voordeligste zijn.

Welke tankpassen zijn er voor zzp'ers?

Een zzp’er kan kiezen uit merkgebonden tankpassen en universele tankpassen. Met een merkgebonden tankpas kan je alleen terecht bij benzinestations van één bepaald merk, bijvoorbeeld Texaco of Shell. Met een universele tankpas heb je meer vrijheid en kan je terecht bij alle tankstations in binnen- en vaak ook in het buitenland.

Wat kost een tankpas?

De abonnementskosten voor een tankpas variëren van 0 euro tot 25 euro per maand. Aanbieders van tankpassen kunnen op verschillende manieren kosten in rekening brengen. Sommige aanbieders hanteren enkel de transactiekosten van de tankbeurt, andere werken met maandelijkse abonnementskosten. Het is daarom altijd aan te raden om verschillende tankpassen met elkaar te vergelijken. Het kan zomaar zijn dat je voor enkele euro’s meer een 24/7 pechhulp hebt door heel Nederland.

Wat is het voordeel van een tankpas?

Het voordeel van een tankpas is, naast het besparen op al je brandstofkosten, dat al je transacties en zakelijke ritten worden gebundeld in één overzicht. Het is niet langer nodig om alle tankbonnetjes te bewaren of onnodig veel tijd te spenderen aan de administratie van je vervoerskosten. Een zzp tankpas maakt je administratie eenvoudiger en nauwkeuriger waardoor het terugvorderen van BTW een fluitje van een cent wordt. Zo kan je als zzp’er je brandstofkosten terugvorderen met een tankkaart.

Een tankpas biedt ook veiligheid, zo kan je jouw tankpas linken aan een nummerplaat. Op deze manier kan de tankkaart enkel gebruikt worden bij één specifieke personenauto. Daarnaast kan je sommige tankpassen ook nog gebruiken voor onder andere de wasstraat, parkeerkosten en zelfs het OV.

Kan ik overal tanken met een tankpas?

Met een universele tankpas kan je overal tanken. Zelfs in het buitenland. Hierdoor hoef je dus nooit rekening te houden met de verschillende soorten benzinepompen. Je kan tanken bij zowel grote merken als Texaco, maar ook bij kleinere onbemande tankstations zoals Lukoil. Dit geeft je vrijheid waardoor je altijd bij de goedkoopste pomp kan tanken.

Met een DKV-strip op je tankpas tank je bij meer dan 55.000 benzinestations in de hele Benelux en zelfs in heel Europa. Het DKV-logo op je universele tankpas staat ook vaak afgebeeld op de informatieborden langs de autosnelweg.

Zakelijke tankpas aanvragen

Een zakelijke tankpas vraag je aan bij tankpas.nl. Kies hier uit verschillende aanbieders. Hiervoor moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KvK) en heb je ook een zakelijke bankrekening nodig.

Raadpleeg altijd alle kenmerken en details alvorens je een contract afsluit voor een zakelijke tankpas. Sommige contracten zijn gebonden aan een tijdsperiode van minimaal één jaar.

Tankpas en elektrische auto

Bij elektrische auto’s hebben we het niet over een tankpas, maar over een laadpas. Hiermee kan je jouw elektrisch voertuig opladen bij verschillende laadpalen in binnen- en buitenland. Er zijn verschillende aanbieders, elk met hun eigen voorwaarden. De meeste aanbieders hebben een gratis laadpas, zonder abonnementskosten. Hier betaal je enkel een starttarief per laadsessie en de daarbij horende transactiekosten.

Aanbieders zonder abonnementskosten zijn:

Aanbieder Abonnementskosten Transactiekosten per laadsessie
E-Flux 0 euro per maand 0.29 cent incl. BTW
Engie 0 euro per maand 0.31 cent incl. BTW
Coolblue 0 euro per maand 0.35 cent incl. BTW

Aanbieders hebben soms ook betaalde abonnementen, waarbij je een vast bedrag per maand betaald zónder deze transactiekosten. Deze bedragen variëren tussen de €3 en de €10,25 euro per maand. Rijd je veel kilometers met je elektrische auto? Dan is een abonnemen voordeliger. Zo rijd je ook als zzp’er voordelig in je elektrische auto!

Wij raden hier Tankpas.nl aan.

Tankpas

Altijd gemakkelijk en overzichtelijk tanken

Vraag aan

Tankpas vergelijken en kortingen

Elke tankpas heeft zijn voor- en nadelen. Daarom is het altijd verstandig om tankpassen te vergelijken en te kijken of zij extra korting aanbieden. Als zzp’er wil je tenslotte de voordeligste tankkaart met de meeste voordelen. Bepaal daarom zelf welke formule voor jou het beste is. We bespreken hier vier van de best beoordeelde aanbieders.

Tankpas.nl Total Esso MoveMove
Kosten per maand € 7,75 p/m € 1 / € 6,95 p/m
Transactiekosten € 0 € 0 € 0 € 0
Tanken in het buitenland? Benelux Benelux Benelux Europa
Duur contract Jaar Jaar / /
Pechhulp € 6 p/m / / € 7,50 p/m
Parkeren Ja Ja Nee Ja
Carwash Ja Ja Ja Ja
Gebruik OV Ja Ja Ja Ja

Betaal geen onnodige kosten als zzp’er en kies daarom een tankkaart die het beste past bij jou en jouw onderneming!

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee