Beste cybercrime verzekering
De voor jou beste cybercrime verzekering hoeft voor andere ondernemers niet de beste cybercrime verzekering te zijn. De cybercrime verzekeringen verschillen namelijk sterk. Het gevaar van aansprakelijk gesteld worden, kan voor jou erg belangrijk zijn en een ander hecht misschien juist meer waarde aan de gevolgen van een DDoS-aanval. Je kunt de voor jou perfecte (beste) cybercrime verzekering afsluiten.
De noodzaak van een cybercrime verzekering is voor ondernemers minder tastbaar. Bij het verzekeren van spullen tegen brand is het helder wat je verzekert en wanneer er dekking is. Bij het afsluiten van de cybercrime verzekering is advies en hulp van een deskundige van groot belang. De cybercrime verzekering is een verzameling van een groot aantal gevaren samengevat in één verzekering. Dat maakt het afsluiten van een cybercrime verzekering ook zo belangrijk.
Waarom een cybercrime verzekering afsluiten?
Je kiest voor een cybercrime verzekering om jouw onderneming te beschermen tegen kosten die je niet zelf kunt dragen. De financiële gevolgen van cybercrime kunnen bijvoorbeeld door aansprakelijkheid voor schade aan anderen in de vele duizenden euro’s lopen. Onderschat de kosten van het weer op orde brengen van je eigen systemen na een cyberaanval zeker ook niet. Doordat cybercrime een groeiend probleem is, moet je openstaan voor het verzekeren van de gevaren.
Cybercrime verzekering vergelijken
Alleen door het vergelijken kom je erachter welke cybercrime verzekering het beste bij jou past. Als je uitgaat van de websites van de verzekeraars zelf, lees je vooral de sterke punten van hun eigen verzekeringen. Zij zijn natuurlijk niet objectief. Wij hebben drie cybercrime verzekeringen van verschillende verzekeraars vergeleken. De gemiddeld beste cybercrime verzekering voor een zzp’er of een kleine mkb’er maken wij inzichtelijk. Hierbij letten we op de dekkingen en de toegevoegde waarde van de verzekeraar. De premie verschilt namelijk te sterk per onderneming om de voor iedereen beste cybercrime verzekering te selecteren.
Een cybercrime verzekering sluit je af voor als het noodlot toeslaat. Ook als je goed verzekerd bent, houd je criminelen het liefst buiten de deur. Zo kun je jezelf onder andere verzekeren tegen:
- Cyberaanvallen
- Menselijke fouten
- Cyberfraude
- Bedrijfsstilstand
- Aansprakelijkheid (in verband met privacy of online aansprakelijkheid)
Cyberverzekering van Centraal Beheer
Centraal Beheer biedt een cyberverzekering met een ruime dekking en extra services. Je kunt in geval van nood een deskundig cyberteam 24 uur per dag bereiken voor hulp en advies. Ook Centraal Beheer heeft aandacht voor preventie. Je kunt een E-book downloaden met advies en tips. In tegenstelling tot Hiscox kun je de premie niet online vergelijken. Ook Centraal Beheer richt zich op de meest voorkomende risico’s waar je als zzp’er tegenaan kunt lopen. Je kunt denken aan risico’s als phishing, hackers, ransomware, identity theft en malware.
Cyberverzekering van Allianz
Ook Allianz is een verzekeraar die via een tussenpersoon werkt. Voordat je beslist om een cybercrime verzekering af te sluiten, kun je bij Allianz eerst een ‘Cyber Risicoscan’ uit laten voeren. Zie het als een online adviseur om te komen tot de beste cybercrime verzekering in jouw situatie. Door de scan zie je ook wat belangrijke zaken zijn om goed te regelen binnen jouw bedrijf.
Zakelijke cyberverzekering van De Goudse
De gevaren van bijvoorbeeld phishing, ransomware en andere online gevaren kun je ook goed verzekeren via de Goudse. Op de website geven ze een overzicht van de kosten die je kunt verwachten als je bijvoorbeeld een ICT-specialist moet inhuren voor het repareren van een datalek. Een webshop met een jaaromzet tot €250.000 kan zich bij De Goudse verzekeren voor iets minder dan €40 per maand. Ook deze verzekeraar biedt 24/7 ondersteuning.