Beste cybercrime verzekering

Laatste update: 07-08-2023 Leestijd: 4 min Door: Juul Dijkhuis

Beste cybercrime verzekering

De voor jou beste cybercrime verzekering hoeft voor andere ondernemers niet de beste cybercrime verzekering te zijn. De cybercrime verzekeringen verschillen namelijk sterk. Het gevaar van aansprakelijk gesteld worden, kan voor jou erg belangrijk zijn en een ander hecht misschien juist meer waarde aan de gevolgen van een DDoS-aanval. Je kunt de voor jou perfecte (beste) cybercrime verzekering afsluiten.

De noodzaak van een cybercrime verzekering is voor ondernemers minder tastbaar. Bij het verzekeren van spullen tegen brand is het helder wat je verzekert en wanneer er dekking is. Bij het afsluiten van de cybercrime verzekering is advies en hulp van een deskundige van groot belang. De cybercrime verzekering is een verzameling van een groot aantal gevaren samengevat in één verzekering. Dat maakt het afsluiten van een cybercrime verzekering ook zo belangrijk.

Cybercrime verzekering vergelijken

Alleen door het vergelijken kom je erachter welke cybercrime verzekering het beste bij jou past. Als je uitgaat van de websites van de verzekeraars zelf, lees je vooral de sterke punten van hun eigen verzekeringen. Zij zijn natuurlijk niet objectief. Wij hebben 5 cybercrime verzekeringen van verschillende verzekeraars vergeleken. De gemiddeld beste cybercrime verzekering voor een zzp’er of een kleine mkb’er maken wij inzichtelijk. Hierbij letten we op de dekkingen en de toegevoegde waarde van de verzekeraar. De premie verschilt namelijk te sterk per onderneming om de voor iedereen beste cybercrime verzekering te selecteren.

De beste cybercrime verzekering – CyberClear van Hiscox

Een cybercrime verzekering sluit je af voor als het noodlot toeslaat. Ook als je goed verzekerd bent, houd je criminelen het liefst buiten de deur. Preventie heeft de aandacht van de verzekeraar Hiscox. Als ondernemer kun je meedoen aan de CyberClear Academy om cybercrime buiten de digitale deur te houden. Hiscox biedt een ruime dekking. Je bent onder andere verzekerd tegen:

  • Cyberaanvallen
  • Menselijke fouten
  • Cyberfraude
  • Bedrijfsstilstand
  • Aansprakelijkheid (in verband met privacy of online aansprakelijkheid)

Binnen een paar minuten kun je de premie online berekenen en je kunt ook nog kiezen voor verschillende verzekerde bedragen. Deze optie maakt de CyberClear verzekering ook geschikt voor kleine ondernemers.

Cyberverzekering van Centraal Beheer

Ook Centraal Beheer biedt een cyberverzekering met een ruime dekking en extra services. Je kunt in geval van nood een deskundig cyberteam 24 uur per dag bereiken voor hulp en advies. Ook Centraal Beheer heeft aandacht voor preventie. Je kunt een E-book downloaden met advies en tips. In tegenstelling tot Hiscox kun je de premie niet online vergelijken. Ook Centraal Beheer richt zich op de meest voorkomende risico’s waar je als zzp’er tegenaan kunt lopen. Je kunt denken aan risico’s als phishing, hackers, ransomware, identity theft en malware.

Zakelijke cyberverzekering van Nationale Nederlanden

De zakelijke cyberverzekering van Nationale Nederlanden sluit je af bij de verzekeringsadviseurs die zijn aangesloten bij de verzekeraar. Persoonlijke begeleiding bij het kiezen van een cyberverzekering heeft als voordeel dat een expert met je meekijkt. De adviseur gaat ook samen met jou de risico’s doornemen. Zo voorkom je een te ruime of een te beperkte cyberverzekering. Er zijn verschillende keuzes in dekkingen, dat maakt een cyberverzekering op maat mogelijk.

Waarom een cybercrime verzekering afsluiten?

Je kiest voor een cybercrime verzekering om jouw onderneming te beschermen tegen kosten die je niet zelf kunt dragen. De financiële gevolgen van cybercrime kunnen bijvoorbeeld door aansprakelijkheid voor schade aan anderen in de vele duizenden euro’s lopen. Onderschat de kosten van het weer op orde brengen van je eigen systemen na een cyberaanval zeker ook niet. Doordat cybercrime een groeiend probleem is, moet je openstaan voor het verzekeren van de gevaren.

Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Een mogelijkheid om je gegevens beter te beschermen is door het gebruik van een VPN.

NordVPN

Veilig online internetten met een VPN

Bekijk nu

Cyberverzekering van Allianz

Ook Allianz is een verzekeraar die via een tussenpersoon werkt. Voordat je beslist om een cybercrime verzekering af te sluiten, kun je bij Allianz eerst een ‘Cyber Risicoscan’ uit laten voeren. Zie het als een online adviseur om te komen tot de beste cybercrime verzekering in jouw situatie. Door de scan zie je ook wat belangrijke zaken zijn om goed te regelen binnen jouw bedrijf.

Zakelijke cyberverzekering van De Goudse

De gevaren van bijvoorbeeld phishing, ransomware en andere online gevaren kun je ook goed verzekeren via de Goudse. Op de website geven ze een overzicht van de kosten die je kunt verwachten als je bijvoorbeeld een ICT-specialist moet inhuren voor het repareren van een datalek. Een webshop met een jaaromzet tot €250.000 kan zich bij De Goudse verzekeren voor iets minder dan €40 per maand. Ook deze verzekeraar biedt 24/7 ondersteuning.

De beste cybercrime verzekering van deze 5 opties is, volgens onze inschatting, CyberClear van Hiscox. Toch is het voor jezelf wel aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verzekeraars. Door onderlinge verschillen kun je eenvoudiger bepalen wat voor jou de beste cybercrime verzekering is.

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee