ZZP Servicedesk

Hoe werkt een postbus?

Hoe werkt een postbus?

Waar ontvang jij de post voor jouw eenmansbedrijf? Een derde van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. De voordelen van een postbus zijn dat je ‘s ochtends vroeg al over je post beschikt en dat een postbusadres je een professionelere uitstraling geeft.

Zo werkt het

Er zijn ruim 800 postbuslocaties in Nederland, dus er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt te vinden. Op de meeste locaties kun je al vanaf 08.00 uur terecht om je post op te halen. Wanneer je hier geen tijd voor hebt kun je de post ook -tegen betaling- laten bezorgen.

Grote hoeveelheden

Grotere pakketten of grote hoeveelheden post zoals bundels en zakken worden bewaard in een speciale volumebus die op de meeste locaties aanwezig is of wordt anders voor je beschikbaar gehouden. In je postbus ontvang je altijd een kennisgeving of een sleutel van een speciale volumebus.

209,50 euro

Je kunt een postbus bij PostNL aanvragen of bij kleinere aanbieders. Bij PostNL kost dit 209,50 euro per jaar (exclusief btw) en je betaalt eenmalig een entreetarief van 39 euro. De overeenkomst ga je aan voor een jaar en deze wordt automatisch verlengd. Tussentijds opzeggen is mogelijk, met een opzegtermijn van één maand.

Sleutel

De sleutel van je postbus krijg je de eerste keer dat je post op gaat halen. Je moet dan de originele bevestigingsbrief van PostNL en een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) van de persoon op wiens naam de Postbus is aangevraagd meenemen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.