Hoe werkt een postbus?

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 1 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Postbus

Waar ontvang jij de post voor jouw eenmansbedrijf? Een derde van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. De voordelen van een postbus zijn dat je ‘s ochtends vroeg al over je post beschikt en dat een postbusadres je een professionelere uitstraling geeft.

Zo werkt het

Er zijn ruim 800 postbuslocaties in Nederland, dus er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt te vinden. Op de meeste locaties kun je al vanaf 08.00 uur terecht om je post op te halen. Wanneer je hier geen tijd voor hebt kun je de post ook -tegen betaling- laten bezorgen.

Grote hoeveelheden

Grotere pakketten of grote hoeveelheden post zoals bundels en zakken worden bewaard in een speciale volumebus die op de meeste locaties aanwezig is of wordt anders voor je beschikbaar gehouden. In je postbus ontvang je altijd een kennisgeving of een sleutel van een speciale volumebus.

230 euro

Je kunt een postbus bij PostNL aanvragen of bij kleinere aanbieders. Bij PostNL kost dit 230 euro per jaar (exclusief btw) en je betaalt eenmalig een entreetarief van 42 euro. De overeenkomst ga je aan voor een jaar en deze wordt automatisch verlengd. Tussentijds opzeggen is mogelijk, met een opzegtermijn van één maand.

Sleutel

De sleutel van je postbus krijg je de eerste keer dat je post op gaat halen. Je moet dan de originele bevestigingsbrief van PostNL en een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) van de persoon op wiens naam de Postbus is aangevraagd meenemen.

Tip: Zo start je succesvol!

Starten was nog nooit zo eenvoudig met onze GRATIS starterschecklist boordevol tips, tricks en een te volgen stappenplan. Succesvol starten doe je zo!

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee