ZZPSERVICEDESK

Rittenregistratie voor zzp’ers: er zijn apps voor!

Rittenregistratie voor zzp’ers: er zijn apps voor!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Zit jij als zzp’er veel in de auto? Met deze apps wordt je ritten- en kilometerregistratie een stuk eenvoudiger! We testen RitAssist, CTA Ritregistratie, Easy Rit en meer.

Rating

Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed

ZZZZZ: Geweldig
________________________________________________________________________

RitAssist rittenregistratie app

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk

De rittenregistratie app van RitAssist is geschikt voor zowel kleine (vanaf 1 voertuig) als grote wagenparken. Dit gaat een stap verder dan een app. De gereden ritten worden automatisch geregistreerd met behulp van een GPS black box die in het voertuig geïnstalleerd is. De black box is voorzien van het RRS-keurmerk, dit betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan een sluitende rittenregistratie. De app is gratis te downloaden en is gekoppeld aan je account in het RitAssist-cloudplatform. In het geval je geen black box wenst te laten installeren in je voertuig, is het mogelijk om de app te koppelen aan een OBD-dongle. Dit is een makkelijke plug-en-play oplossing. De kosten van het gebruik van het systeem variëren van 5 tot 10 euro per maand per voertuig. Een voordeel: het abonnement is maandelijks opzegbaar. Ook kun je live zien waar je voertuigen rijden.

Beoordeling: ZZZZZ  | Website bezoeken

 

_________________________________________________________________________

CTA Ritregistratie

Beschikbaar op: Android
Kosten: 3,99 euro (eenmalig)
CTA Ritregistratie is een van de meest gedownloade Android-apps voor kilometeradministratie. Je kunt je ritten ook achteraf invoeren. Je kunt alle gegevens namelijk makkelijk exporteren naar Excel, als je wilt zelfs direct via Dropbox. Een nadeel is dat je je ritten alleen in kunt voeren via smartphone of tablet, want er is geen web-applicatie voor je pc.
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
 _____________________________________________________________________

Easy Rit Registratie

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk
Easy Rit Registratie is een simpel vormgegeven app, maar hij doet wel wat hij belooft. Je kunt zowel direct als achteraf ritten registreren. Per rit kun je aangeven of het gaat om een privé-, werk- of woon-werkrit. Als je een account aanmaakt op de website, kun je online een Excel-bestand downloaden. Deze kun je ook op je laptop of pc aanvullen. De app is gratis te downloaden, maar na dertig dagen moet je een abonnementsvorm kiezen. Dit kan voor een kwartaal (24 euro), halfjaar (39 euro) of jaar (60 euro)
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
_________________________________________________________________________

Track Assistant

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: 3 euro per maand
Track Assistant is een nette, overzichtelijke app. Je kunt de ritten zowel direct als achteraf invoeren en aangeven om wat voor soort rit het gaat. Dit kan zowel via de app, als met je account op de website. Het nadeel is dat je maar één kenteken kunt invoeren met het speciale zzp-abonnement. Wil je meerdere auto’s invoeren, dan betaal je ineens 30 euro per maand.
Let op: Track Assistant is een rittenregistratiesysteem met abonnement. Je kunt het een maand gratis uitproberen, maar als je niet opzegt loopt het abonnement automatisch door.
Beoordeling: ZZZ | Downloaden
_________________________________________________________________________

Coen

Beschikbaar op: iPhone
Kosten: 3,49 euro (eenmalig)De Coen app is overzichtelijk en netjes vormgegeven. Niet te veel knoppen, maar toch voldoende opties. De Excel-rapporten stuur je met één druk op de knop naar je e-mail.

Het voordeel van de app Coen is dat je ritten direct kunt toewijzen aan opgeslagen klanten en projecten. Met Coen kun je niet alleen je ritten bijhouden, ook kun je je gewerkte uren per opdracht invoeren.
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
Toch liever werken in Excel? Download het formulier van ZZP Servicedesk!

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Urenregistratie
Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je aan wilt voldoen, het factureren van je uren…
Maak je de overweging om jouw eenmanszaak in te brengen in een besloten vennootschap (BV)? Je kunt dit nog doen met terugwerkende kracht tot…
Als je in 2018 btw betaald hebt in een ander EU-land, kun je dit uiterlijk 30 september 2019 terugvragen bij de Belastingdienst. Hoe werkt…
Je boekhouding kan een tijdrovende en complexe klus zijn. Bovendien loop je het risico fouten te maken, die tot torenhoge boetes van de Belastingdienst…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.