Rittenregistratie voor zzp’ers: er zijn apps voor

Laatste update: 28-02-2023 Leestijd: 3 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Rittenregistratie apps

Zit jij als zzp’er veel in de auto? Met deze apps wordt je ritten- en kilometerregistratie een stuk eenvoudiger! We testen RitAssist, CTA Ritregistratie, Easy Rit en meer.

Rating rittenregistratie app

Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed

ZZZZZ: Geweldig
________________________________________________________________________

Cartracker

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: 3 maanden gratis testen + 15,- korting op eenmalige kosten (exclusieve deal via ZZP Servicedesk).

Bij Cartracker krijg je een stekker die je in je auto plaatst. Deze stekker houdt voor je bij hoeveel ritten en kilometers je maakt. Dit wordt automatisch opgeslagen in de app of portal. Je kunt je ritten op ‘zakelijk' of ‘privé zetten'. Rapportages uitdraaien is gemakkelijk, zodat je de Belastingdienst een sluitende rittenadministratie kunt laten zien.

Beoordeling: ZZZZZ | Probeer gratis

________________________________________________________________________

FleetGO

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk

Deze rittenregistratie app van RitAssist (onderdeel van FleetGO) is geschikt voor zowel kleine (vanaf 1 voertuig) als grote wagenparken. Dit gaat een stap verder dan een app. De gereden ritten worden automatisch geregistreerd met behulp van een GPS black box die in het voertuig geïnstalleerd is. De black box is voorzien van het RRS-keurmerk, dit betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan een sluitende rittenregistratie. De app is gratis te downloaden en is gekoppeld aan je account in het RitAssist-cloudplatform. In het geval je geen black box wenst te laten installeren in je voertuig, is het mogelijk om de app te koppelen aan een OBD-dongle. Dit is een makkelijke plug-en-play oplossing. De kosten van het gebruik van deze kilometerregistratie app variëren van 5 tot 10 euro per maand per voertuig. Een voordeel: het abonnement is maandelijks opzegbaar. Ook kun je live zien waar je voertuigen rijden.

Beoordeling: ZZZZZ | Website bezoeken

_________________________________________________________________________

CTA Rit Registratie

Beschikbaar op: Android
Kosten: gratis versie + full versie voor 4,99 euro (eenmalig)
CTA Ritregistratie is een van de meest gedownloade kilometer registratie apps op Android. Je kunt je ritten ook achteraf invoeren. Je kunt je rittenadministratie namelijk makkelijk exporteren naar Excel, als je wilt zelfs direct via Dropbox. Een nadeel is dat je je ritten alleen in kunt voeren via smartphone of tablet, want er is geen web-applicatie voor je pc.
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
_____________________________________________________________________

EasyRit – ritregistratie

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk
Easy Rit Registratie is een simpel vormgegeven app, maar hij doet wel wat hij belooft. Je kunt zowel direct als achteraf ritten registreren. Per rit kun je aangeven of het gaat om een privé-, werk- of woon-werkrit. Als je een account aanmaakt op de website, kun je online een Excel-bestand downloaden. Deze kun je ook op je laptop of pc aanvullen. De app is gratis te downloaden, maar na dertig dagen moet je een abonnementsvorm kiezen. Dit kan voor een kwartaal (24 euro), halfjaar (39 euro) of jaar (60 euro)
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
_________________________________________________________________________

Track Assistant

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: 4,99 euro per maand + meerdere pakketten mogelijk
Track Assistant is een nette, overzichtelijke app. Het is een volledig automatische ritregistratie, waarbij de app zelf een ritregistratie start zodra je in de auto gaat zitten. Deze stopt zodra je uitstapt. Daarmee leg je de werkelijk gereden route en afstand vast. Dit kan ook met gedeelde auto’s, waarbij de rit op de juiste bestuurder en auto wordt geregistreerd.
Je kunt Track Assistant een maand gratis uitproberen.
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee