ZZP Servicedesk

Rittenregistratie voor zzp’ers: er zijn apps voor

ZZP Servicedesk test een aantal apps

Rittenregistratie voor zzp’ers: er zijn apps voor

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Zit jij als zzp’er veel in de auto? Met deze apps wordt je ritten- en kilometerregistratie een stuk eenvoudiger! We testen RitAssist, CTA Ritregistratie, Easy Rit en meer.

Rating rittenregistratie

Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed

ZZZZZ: Geweldig
________________________________________________________________________

Cartracker

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: 3 maanden gratis testen + 15,- korting op eenmalige kosten (exclusieve deal via ZZP Servicedesk).

Bij Cartracker krijg je een stekker die je in je auto plaatst. Deze stekker houdt voor je bij hoeveel ritten en kilometers je maakt. Dit wordt automatisch opgeslagen in de app of portal. Je kunt je ritten op ‘zakelijk’ of ‘privé zetten’. Rapportages uitdraaien is gemakkelijk, zodat je de Belastingdienst een sluitende rittenadministratie kunt laten zien.

Beoordeling: ZZZZZ | Probeer gratis

________________________________________________________________________

FleetGO

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk

Deze rittenregistratie app van RitAssist (onderdeel van FleetGO) is geschikt voor zowel kleine (vanaf 1 voertuig) als grote wagenparken. Dit gaat een stap verder dan een app. De gereden ritten worden automatisch geregistreerd met behulp van een GPS black box die in het voertuig geïnstalleerd is. De black box is voorzien van het RRS-keurmerk, dit betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan een sluitende rittenregistratie. De app is gratis te downloaden en is gekoppeld aan je account in het RitAssist-cloudplatform. In het geval je geen black box wenst te laten installeren in je voertuig, is het mogelijk om de app te koppelen aan een OBD-dongle. Dit is een makkelijke plug-en-play oplossing. De kosten van het gebruik van het systeem variëren van 5 tot 10 euro per maand per voertuig. Een voordeel: het abonnement is maandelijks opzegbaar. Ook kun je live zien waar je voertuigen rijden.

Beoordeling: ZZZZZ  | Website bezoeken

_________________________________________________________________________

CTA Rit Registratie

Beschikbaar op: Android
Kosten: gratis versie + full versie voor 4,99 euro (eenmalig)
CTA Ritregistratie is een van de meest gedownloade Android-apps voor kilometeradministratie. Je kunt je ritten ook achteraf invoeren. Je kunt alle gegevens namelijk makkelijk exporteren naar Excel, als je wilt zelfs direct via Dropbox. Een nadeel is dat je je ritten alleen in kunt voeren via smartphone of tablet, want er is geen web-applicatie voor je pc.
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
 _____________________________________________________________________

EasyRit – ritregistratie

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk
Easy Rit Registratie is een simpel vormgegeven app, maar hij doet wel wat hij belooft. Je kunt zowel direct als achteraf ritten registreren. Per rit kun je aangeven of het gaat om een privé-, werk- of woon-werkrit. Als je een account aanmaakt op de website, kun je online een Excel-bestand downloaden. Deze kun je ook op je laptop of pc aanvullen. De app is gratis te downloaden, maar na dertig dagen moet je een abonnementsvorm kiezen. Dit kan voor een kwartaal (24 euro), halfjaar (39 euro) of jaar (60 euro)
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
_________________________________________________________________________

Track Assistant

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: 4,99 euro per maand + meerdere pakketten mogelijk
Track Assistant is een nette, overzichtelijke app. Het is een volledig automatische ritregistratie, waarbij de app zelf een ritregistratie start zodra je in de auto gaat zitten. Deze stopt zodra je uitstapt. Daarmee leg je de werkelijk gereden route en afstand vast. Dit kan ook met gedeelde auto’s, waarbij de rit op de juiste bestuurder en auto wordt geregistreerd.
Je kunt Track Assistant een maand gratis uitproberen.
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

zzp'er tankt in buitenland
Heb jij als zzp’er in 2020 zakelijke kosten gemaakt in een ander EU-land? Bijvoorbeeld toen je voor overleg op bezoek ging bij een zakenrelatie in Duitsland of België? Betaalde buitenlandse btw kun je terugkrijgen. Mits je op tijd in actie…
Blije zzp'er denkt na achter laptop
Gaaf! Het verkopen van je producten of diensten aan klanten uit het buitenland is een mooie mijlpaal. Je bent met jouw onderneming nu officieel internationaal actief. Maar van welke regels moet je nu allemaal op de hoogte zijn? En welk btw-tarief…
zzp'er met stress belt klanten
Voor veel zzp’ers is het vroeg of laat een teleurstellende realiteit: opdrachtgevers die verzuimen (op tijd) te betalen. Onbetaalde facturen kunnen tot veel onzekerheid en frustratie leiden. Het kan er namelijk niet alleen voor zorgen dat je jouw…
Zzp'er denkt na
De verzending van je allereerste factuur is een bijzonder moment. Deze verzending is namelijk het ultieme bewijs aan jezelf dat jouw onderneming gaat slagen. Maar hoe verzend je die factuur eigenlijk? Hoe kom je het meest professioneel over? Wat…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.