ZZP Servicedesk

Zakelijke leaseauto bestickeren: mag dat?

Zakelijke leaseauto bestickeren: mag dat?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je een auto van de zaak hebt, kun je doormiddel van het bestickeren reclame maken voor je bedrijf. Jouw auto verandert in een rijdend visitekaartje. Maar hoe zit dat als je een leaseauto hebt? Mag dit dan wel?

Met een zakelijke leaseauto ben je nooit helemaal eigenaar van de auto. Bij financial lease ben je wel economisch eigenaar en is het regelen van financiële zaken zoals belasting, onderhoud en verzekeringen jouw verantwoordelijkheid.

Heb je gekozen voor operational lease? Dan blijft de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. Jij hebt alleen het gebruiksrecht. Je huurt de auto dus als het ware van de leasemaatschappij en hebt er om die reden ook minder over te zeggen.

Wel of niet bestickeren

Bij financial lease is de auto aan het einde van het leasecontract jouw eigendom. Om die reden zal het bestickeren van je auto bij financial lease dan ook meestal geen probleem zijn.

Omdat je bij operational lease de auto aan het einde van je leasecontract inlevert, is het niet slim om zomaar aan de slag te gaan met stickers.

Leasecontract en voorwaarden

Lees altijd eerst je leasecontract door of overleg met de leasemaatschappij wat de voorwaarden zijn. Deze kunnen namelijk per maatschappij verschillen. Waar de ene leasemaatschappij geen probleem ziet in het bestickeren van de auto, is het voor de andere leasemaatschappij wel een bezwaar. Ook zijn er leasemaatschappijen die specifieke voorwaarden aan het bestickeren stellen.

Voorwaarden

Denk hierbij aan het laten bestickeren door een specifiek bedrijf of aan het verwijderen van de stickers voordat je de auto aan het einde van je leasecontract weer inlevert. Hierbij moet je de stickers dusdanig kunnen verwijderen dat deze geen vlekken, krassen of schade veroorzaken.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel op Hellocars.nl. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

VERGELIJK ONLINE BOEKHOUDPAKKETTEN
AUTO KOPEN OF LEASEN?

Als ondernemer sta je voor tal van keuzes als het om autorijden gaat. Moet je je auto voor zakelijk vervoer kopen of leasen? Hoe regel je het onderhoud? Hoe zit het met de fiscus? Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van tal van factoren. Alle informatie vind je in dit gratis whitepaper.

De vakantietijd is voor veel zzp’ers en zelfstandigen een rustige periode. Opdrachtgevers zijn het land uit en veel bedrijven en overheidsinstellingen sluiten de deuren…
Heb je als zzp’er een bedrijfsauto en wil je met deze auto op vakantie? Hoe zit het dan met de kosten die je tijdens…
customer relationship management
Klanten bepalen het succes van jouw onderneming. Om ervoor te zorgen dat zij in de toekomst voor jouw diensten of producten blijven kiezen, is…
Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.