ZZP Servicedesk

Zakelijke leaseauto bestickeren: mag dat?

Zakelijke leaseauto bestickeren: mag dat?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je een auto van de zaak hebt, kun je doormiddel van het bestickeren reclame maken voor je bedrijf. Jouw auto verandert in een rijdend visitekaartje. Maar hoe zit dat als je een leaseauto hebt? Mag dit dan wel?

Met een zakelijke leaseauto ben je nooit helemaal eigenaar van de auto. Bij financial lease ben je wel economisch eigenaar en is het regelen van financiële zaken zoals belasting, onderhoud en verzekeringen jouw verantwoordelijkheid.

Heb je gekozen voor operational lease? Dan blijft de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. Jij hebt alleen het gebruiksrecht. Je huurt de auto dus als het ware van de leasemaatschappij en hebt er om die reden ook minder over te zeggen.

Wel of niet bestickeren

Bij financial lease is de auto aan het einde van het leasecontract jouw eigendom. Om die reden zal het bestickeren van je auto bij financial lease dan ook meestal geen probleem zijn.

Omdat je bij operational lease de auto aan het einde van je leasecontract inlevert, is het niet slim om zomaar aan de slag te gaan met stickers.

Leasecontract en voorwaarden

Lees altijd eerst je leasecontract door of overleg met de leasemaatschappij wat de voorwaarden zijn. Deze kunnen namelijk per maatschappij verschillen. Waar de ene leasemaatschappij geen probleem ziet in het bestickeren van de auto, is het voor de andere leasemaatschappij wel een bezwaar. Ook zijn er leasemaatschappijen die specifieke voorwaarden aan het bestickeren stellen.

Voorwaarden

Denk hierbij aan het laten bestickeren door een specifiek bedrijf of aan het verwijderen van de stickers voordat je de auto aan het einde van je leasecontract weer inlevert. Hierbij moet je de stickers dusdanig kunnen verwijderen dat deze geen vlekken, krassen of schade veroorzaken.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel op Hellocars.nl. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Wil je je administratie op een efficiënte, moderne en makkelijke manier inrichten? Dit whitepaper helpt je daarbij. Zo wordt boekhouden zelfs leuk!

Binnen 24 uur je factuur betaald

Je hebt er misschien weleens mee te maken gehad: je diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft je factuur nog steeds niet betaald. Lees in dit gratis whitepaper hoe factoring uitkomst kan bieden.

Janneke van Bemmel
Of je nou een website maakt, een boek schrijft of een nieuwsbrief stuurt, je tekst laten redigeren en corrigeren is een must. Want een goede tekst bevat geen fouten, heeft de juiste lengte én moet begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Zzp’er…
Pilot webmodule zzp
Op 11 januari 2021 is de pilot van de webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA) van start gegaan. Met deze online module kunnen opdrachtgevers middels het invullen van een vragenlijst helder krijgen of ze een zzp’er mogen inhuren voor een opdracht…
Jigal Schrijver
Je bent zzp’er en je krijgt een aanvraag voor een mooie opdracht binnen. Na kennis te hebben gemaakt met de opdrachtgever, zal de opdracht besproken worden. De onderhandeling kan beginnen. Maar hoe pak je dat aan als zzp’er? Jigal Schrijver en…
Inge | Foto: Nationale-Nederlanden
Op basis van goed vertrouwen en mondelinge afspraken verloopt het gros van de zzp-opdrachten vlekkeloos. “Maar juist die ene keer waarbij het misging, had ik graag willen voorkomen”, zegt zelfstandig copywriter Ingeborg. Een overeenkomst van…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.