Zakelijke leaseauto bestickeren: mag dat?

Laatste update: 03-12-2023 Leestijd: 2 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Zakelijke lease auto bestickeren

Als je een auto van de zaak hebt, kun je doormiddel van het bestickeren reclame maken voor je bedrijf. Jouw auto verandert in een rijdend visitekaartje. Maar hoe zit dat als je een leaseauto hebt? Mag dit dan wel?

Met een zakelijke leaseauto ben je nooit helemaal eigenaar van de auto. Bij financial lease ben je wel economisch eigenaar en is het regelen van financiële zaken zoals belasting, onderhoud en verzekeringen jouw verantwoordelijkheid.

Heb je gekozen voor operational lease? Dan blijft de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. Jij hebt alleen het gebruiksrecht. Je huurt de auto dus als het ware van de leasemaatschappij en hebt er om die reden ook minder over te zeggen.

Wel of niet bestickeren

Bij financial lease is de auto aan het einde van het leasecontract jouw eigendom. Om die reden zal het bestickeren van je auto bij financial lease dan ook meestal geen probleem zijn.

Omdat je bij operational lease de auto aan het einde van je leasecontract inlevert, is het niet slim om zomaar aan de slag te gaan met stickers.

Leasecontract en voorwaarden

Lees altijd eerst je leasecontract door of overleg met de leasemaatschappij wat de voorwaarden zijn. Deze kunnen namelijk per maatschappij verschillen. Waar de ene leasemaatschappij geen probleem ziet in het bestickeren van de auto, is het voor de andere leasemaatschappij wel een bezwaar. Ook zijn er leasemaatschappijen die specifieke voorwaarden aan het bestickeren stellen.

Voorwaarden

Denk hierbij aan het laten bestickeren door een specifiek bedrijf of aan het verwijderen van de stickers voordat je de auto aan het einde van je leasecontract weer inlevert. Hierbij moet je de stickers dusdanig kunnen verwijderen dat deze geen vlekken, krassen of schade veroorzaken.

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee