ZZPSERVICEDESK

Zakelijke leaseauto bestickeren, mag dat?

Zakelijke leaseauto bestickeren, mag dat?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je een auto van de zaak hebt, kun je doormiddel van het bestickeren, reclame maken voor jouw bedrijf. Jouw auto verandert in een rijdend visitekaartje. Maar hoe zit dat als je een leaseauto hebt? Mag je dit dan wel?

Met een zakelijke leaseauto ben je nooit helemaal eigenaar van de auto. Bij financial lease ben je wel economisch eigenaar en zijn het regelen van financiële zaken zoals belasting, onderhoud en verzekeringen jouw verantwoordelijkheid.

Heb je gekozen voor operational lease dan blijft de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. Jij hebt alleen het gebruiksrecht. Je huurt de auto dus als het ware van de leasemaatschappij en hebt er om die reden ook minder over te zeggen.

Wel of niet bestickeren

Bij financial lease is de auto aan het einde van het leasecontract jouw eigendom. Om die reden zal het bestickeren van je auto bij financial lease dan ook meestal geen probleem zijn.

Omdat je operational lease de auto aan het einde van je leasecontract inlevert, is het niet slim om zomaar aan de slag te gaan met stickers.

Leasecontract en voorwaarden

Lees altijd eerst je leasecontract door of overleg met de leasemaatschappij wat de voorwaarden zijn. Deze kunnen namelijk per maatschappij verschillen. Waar de ene leasemaatschappij geen probleem ziet in je auto bestickeren, is het voor de andere leasemaatschappij wel een bezwaar. Ook zijn er leasemaatschappijen die specifieke voorwaarden aan het bestickeren van je auto stellen.

Voorwaarden

Denk hierbij aan het laten bestickeren door een specifiek bedrijf of aan het verwijderen van de stickers voordat je de auto aan het einde van je leasecontract weer inlevert. Hierbij moet je de stickers dusdanig kunnen verwijderen dat deze geen vlekken, krassen of schade veroorzaken.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel op Hellocars.nl. 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
5 handige apps voor in de auto
Brandstof besparen, kilometerregistratie bijhouden, files vermijden: met deze apps tover je je tablet of smartphone om in een supertool voor in de auto. …
Zo bepaal je als zzp'er je tarief
Het is een vraag waar iedere zzp’er mee worstelt: hoe bepaal ik mijn tarief? Je wil jezelf niet uit de markt prijzen door te…
Fiets gebruiken als ondernemer
Als je niet altijd ver hoeft te reizen, is het misschien handiger om een fiets van de zaak te nemen dan een auto. Behalve…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.