5 handige auto-apps

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 2 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

handige auto apps

Brandstof besparen, kilometerregistratie bijhouden, files vermijden: met deze apps tover je je tablet of smartphone om in een supertool voor in de auto.

Goedkope brandstof

Waar is benzine het goedkoopst? Welke tankstations hebben koffie en broodjes? Tot hoe laat zijn ze open? Waar kun je een aanhanger huren? Auto laten wassen? TankService van DirectLease geeft antwoord op zulke vragen en bijna alle tankstations van Nederland zijn erin te vinden.

Wat kost mijn auto eigenlijk?

Weet jij hoeveel je auto per kilometer kost? Het kan goed zijn om dat eens te achterhalen, zeker als het onderdeel is van je zakelijk vermogen. Met FuelLog voor Android kun je je kilometerstand en brandstofverbruik vastleggen. Maar ook verzekeringskosten, wassen, parkeren, onderhoud en reparatie kun je invoeren. De app berekent dan je gemiddelde brandstofverbruik en de totale kosten per kilometer. De basisversie is gratis. volledige versie kost 1,99 euro.

Voor iOS is er de app Road Trip MPG Lite. Die doet ongeveer hetzelfde als FuelLog. Ook deze app is in basisversie gratis; de volledige versie kost 4,49 euro.

Kilometers maken

Wel een auto van de zaak, maar geen bijtelling? Dan moet je kunnen aantonen dat je minder dan 500 privékilometer per jaar maakt. Maar een sluitende kilometeradministratie is met een smartphone en de juist app natuurlijk zo gemaakt. Er zijn dan ook veel verschillende apps voor. Meestal leggen ze de gereden route vast met GPS, inclusief begin- en eindtijd. Je kunt dan aangeven of de rit privé of zakelijk was. De meeste apps bieden een vorm van opslag in de cloud, van waaruit je de ritgegevens kan exporteren naar bijvoorbeeld Excel.

Een goede Android-app zonder abonnementskosten is CTA Rit Registratie. De basisversie is gratis, de volledige versie kost 4,99 euro. Voor iOS is Easy Rit Registratie een goede optie, eveneens zonder abonnementskosten. Het downloaden van de app is in eerste instantie gratis, binnen de app betaal je voor een jaarabonnement.

Files & flitsers

Als je even niet oplet, rij je voor je het weet te hard. En als er dan ineens een flitser staat… Daarom kun je maar beter weten waar ze staan. Datzelfde geldt voor files: die wil je vermijden. Voor beide is Flitsmeister een grote op de markt. De verkeersinformatie komt van de VID, terwijl de community van honderdduizenden actieve gebruikers flitsers aan- en afmeldt. Flitsmeister kost niks.

Waar is mijn auto?

Handig als je in een onbekende stad bent, haast hebt voor een afspraak en even niet hebt onthouden waar je hebt geparkeerd: een app die bijhoudt waar je auto staat. Voor iOS is er Find My Car. Voor je uitstapt, tik je even de locatie van auto in. Behalve een gewoon navigatiescherm voor de weg terug, biedt de app ook navigatie via augmented reality: je ziet de weg in het straatbeeld door de camera. Voor Android is Parked Car Locator een goede keus.

Tankpas

Altijd gemakkelijk en overzichtelijk tanken

Vraag aan

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee