ZZP Servicedesk

9 mobiele tools voor je urenregistratie

Als zzp'er je uren registreren in apps

9 mobiele tools voor je urenregistratie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Het is misschien wel het minst favoriete onderdeel van het zelfstandig ondernemen: je uren bijhouden. Het kost veel tijd om in Excel het overzicht terug te halen van de afgelopen periode. Toch is het de moeite waard. Gelukkig zijn er genoeg tools om je het leven makkelijker te maken.

Maak het jezelf makkelijker

Bij de Belastingdienst moet je nu eenmaal als zzp’er laten zien dat je minimaal 1225 uur per jaar hebt gewerkt aan je eigen bedrijf. Maar je uren registeren doe je natuurlijk niet alleen voor de Belastingdienst. Door een beter overzicht in wat voor uren je maakt krijg je beter overzicht over je bedrijfsvoering. Hoeveel uren spendeer je eigenlijk precies aan die opdracht? Maak je dan wel genoeg winst? Moet het uurtarief niet wat omhoog?

Excel spreadsheets

Leuk is het in ieder geval niet. Maar er tools genoeg om je te helpen. De meest gebruikte daarvan is nog steeds het ouderwetse Excel. Ervaren ondernemers zweren erbij en runnen succesvol bedrijven aan de hand van spreadsheets. Toch, het kost discipline en tijd en de overzichten die je krijgt zijn niet altijd compleet. Aan de andere kant is het gratis. Wie toch uren met spreadsheets wil registreren kan kant- en klare sjablonen vinden op sites.

Maar wie sneller en efficiënter aan de slag wil met zijn uren kan genoeg tools daarvoor vinden. Van kant- en klare boekhoudpakketten tot gratis apps. Soms kost het niet meer dan één druk op de knop om je uren bij te houden. Er is dus geen excuus meer om de urenregistratie vooruit te schuiven.

9 mobiele tools op een rijtje

1.  

Houd je je boekhouding bij met e-Boekhouden.nl? Dan kun je daar ook gemakkelijk je uren registreren. Je kunt je geregistreerde uren direct factureren. Alles is terug te zien in een duidelijk overzicht. Als lid van ZZP Servicedesk kun je nu één jaar lang gratis gebruikmaken van e-Boekhouden. Meer informatie.

2.  

Met de app van Rompslomp kun je naast je complete boekhouding ook je uren bijhouden. Als je je gewerkte uren hebt ingesteld, kun je aan het einde van de week of maand een factuur sturen naar je opdrachtgever. Het is een overzichtelijke app en het is erg eenvoudig.

3.  

Deze app is sinds kort beschikbaar in het Nederlands. Naast uren kun je ook projecten eenvoudig beheren. Je kunt de app ook integreren met verschillende tools, zoals Mailchimp en Outlook. Je kunt Monday.com twee weken gratis uitproberen.

4.  

Verzorg jij je boekhouding met boekhoudprogramma Exact? Met de mobiele app kun je ook heel makkelijk je uren bijhouden en direct factureren.

5. Keeping

Een andere bekende is de app Keeping. Deze app heeft een ingebouwde stopwatch en de mogelijkheid om altijd je uren aan te passen. Er is een gratis versie waarmee je met één gebruiker kunt inloggen. Er is ook een uitgebreide versie voor een onbeperkt aantal gebruikers en waarmee je kunt factureren. Hiervoor betaal je 5,40 euro per maand.

6. Timechimp

Naast dat je de app kunt gebruiken om je eigen urenregistratie overzichtelijk te houden, is de online urenregistratie software ook geschikt voor teams. Het geeft je direct inzicht in je projecten.

7. Toggl

Toggle is time tracking software waarmee je op de seconde nauwkeurig je tijdregistratie kunt bijhouden. Alles draait om de knop in het midden van het scherm. Zodra je begint aan een klus druk je op start, als je klaar bent druk je weer op stop.

8. Nanda – Urenregistratie

Een andere app is Nanda Urenoverzicht. In één klik kun je hier je uren boeken. De tijd wordt automatisch bijgehouden, je hoeft alleen maar een project te kiezen en te zeggen wat je hebt gedaan. Overzichten kunnen worden geëxporteerd naar Excel en Google Docs formaat en facturatiediensten zoals MoneyBird en Q-invoice.

9. TimeSheet

Wil je echt alleen tijd bijhouden en niets meer dan dat? Dan is TimeSheet (iOS) wat voor je. Deze gratis app is vooral een stopwatch met een archief en de mogelijkheid om deze te exporteren. Er zijn geen gespecificeerde urenspecificaties op te vragen of meerdere opdrachtgevers in te voeren.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Mastersnetwerk activa en passiva
Als je als zzp’er een balans opmaakt, bestaat deze uit twee zijden: debet (activa) en credit (passiva). Op de balans zet je alle bezittingen,…
Soms loopt je hoofd over omdat je zo veel dingen moet doen als zelfstandig ondernemer. Om er zeker van te zijn dat je geen…
Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in…
creatief boekhouden tips voor meer winst zzp
Het klinkt niet al te positief: creatief boekhouden om minder belasting te hoeven betalen. Toch zijn er slimmigheden genoeg die legaal zijn en waarmee…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.