5 redenen om als zzp’er te kiezen voor factoring

Laatste update: 24-11-2022 Leestijd: 2 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Factoring

Factoring wint het de afgelopen aan populariteit. Vooral onder zzp’ers wordt factoring steeds meer gebruikt. Heb jij weleens van factoring gehoord? Wij delen 5 redenen waarom factoring voor jou, als zzp’er, een goede keuze is.

1. Snel je geld

Factoring is snel geregeld. Waar je bij het afsluiten van een bancaire lening of krediet vaak te maken hebt met lange afsluittijden is factoring in de regel binnen enkele werkdagen geregeld. In de meeste gevallen ontvang je binnen één werkdag bericht of een factoringmaatschappij je verder kan helpen. Zo ja, ontvang je meestal direct een offerte.

Ben je akkoord met de offerte dan wordt er enkele documentatie opgevraagd om de factoringovereenkomst op te stellen. In tegenstelling tot een bancaire lening waar je veel documenten en cijfers voor moet aanleveren is er voor het afsluiten van een factoringovereenkomst vaak een stuk minder documentatie benodigd. Door de snelle afsluittijd kan je dus al snel gebruik maken van factoring.

2. Factoring is flexibel

Voor zzp’er is de vorm ‘’American Factoring’’ vaak het aantrekkelijkst. Dit komt doordat American Factoring een flexibele vorm van financiering is. Je bepaalt namelijk zelf welke facturen je wel en welke je niet laat voorfinancieren. Hierdoor kan je factoring op afroep inschakelen en zelf in zetten voor één factuur.

3. Direct beschikbaar groeikapitaal

Als je bedrijf groeiende is wil je snel door investeren in je onderneming. Maar een tekort aan kapitaal kan dit bemoeilijken. Factoring biedt in dit geval een mooie oplossing, want door gebruik te maken van factoring worden je facturen vaak al binnen 24 uur uitbetaald. Hierdoor beschik je direct over kapitaal om jou bedrijf door te laten groeien.

4. Geen omkijken naar het debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer is niet voor iedere ondernemer een favoriete bezigheid. Daarnaast is het belangrijk dat je debiteurenadministratie goed op orde is en regelmatig wordt bijgehouden. Het debiteurenbeheer wordt door veel ondernemers laag op het prioriteitenlijstje geplaatst met een groot uitstaand debiteurensaldo als gevolg.

Door gebruik te maken van factoring wordt het debiteurenbeheer overgenomen. Jij kan je tijd en energie steken in de werkzaamheden waar je wél energie van krijgt.

5. Geen zorgen om het faillissementsrisico

Bij de meeste factoringbedrijven wordt je faillissementsrisico (gedeeltelijk) verzekerd. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over een mogelijk faillissement van je opdrachtgever. Dit zorgt ervoor dat jij met meer rust kan ondernemen.

Door de 5 bovenstaande redenen zie je dat factoring steeds meer gebruikt wordt door zzp’ers. Door de flexibele aard van factoring maakt het ook een zeer geschikte financieringsvorm voor de kleinere ondernemer.

Dit artikel is in samenwerking met Freelance Factoring geschreven. 

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee