computer en elektronica verzekering
Computer- en elektronicaverzekering voor zzp'ers en freelancers

Met een computer- en elektronicaverzekering verzeker je jouw onmisbare apparatuur. Bij schade krijg je de reparatiekosten of de aanschafwaarde van vervangende apparatuur vergoed. Zo kun je na schade snel weer door.

 

 Wat verzekert een computer- en elektronicaverzekering?

Een computer- elektronicaverzekering verzekert schade aan je apparatuur door brand, diefstal of water. Een uitgebreide dekking voor al jouw apparatuur. En, een belangrijk verschil met een standaard inventarisverzekering is dat ook schade door vallen, stoten en overspanning verzekerd is.

Reconstructiekosten

Met de dekking voor reconstructiekosten zijn de kosten die je maakt om data te herstellen verzekerd. Verlies je na schade je data? En moet je hierna bijvoorbeeld je administratie opnieuw invoeren? Dan zijn ook deze kosten verzekerd.

Onderweg of in het buitenland

Ben jij veel onderweg en werk je ook in het buitenland? Dan kun je ervoor kiezen je apparatuur overal ter wereld te verzekeren. Een goede aanvulling op je verzekering als je jouw dure laptop of camera’s meeneemt op reis.

Heb ik een computer- en elektronicaverzekering nodig?

Iedere zzp’er die met apparatuur werkt, kan deze computer- en elektronicaverzekering nodig hebben. Werk je bijvoorbeeld als IT-er, fotograaf of designer? Dan werk je vaak met dure apparatuur die je goed wilt verzekeren. Maar ook als consultant, coach of adviseur kun je deze verzekering afsluiten.

Nieuwwaardegarantie tot drie jaar

Met een computer- en elektronicaverzekering krijg je bij schade tot drie jaar na aanschaf van de apparatuur de nieuwwaarde vergoed. Handig, want je apparatuur is vaak een grote investering die je niet in een paar dagen terug verdient. En de apparatuur waar je mee werkt, is vaak kwetsbaar en diefstalgevoelig. Bij een inbraak zijn je laptop of spiegelreflexcamera de eerste zaken die worden meegenomen.

Extra kosten

Extra kosten die je maakt, zijn meeverzekerd. Is jouw apparatuur kapot en moet deze gerepareerd worden? Dan kan je bijvoorbeeld tijdelijk iets huren. De kosten hiervoor zijn verzekerd op een computer- elektronicaverzekering.

Wat kost een computer- elektronicaverzekering?

Je kunt al een computer- en elektronicaverzekering afsluiten vanaf € 6,- per maand. De premie is onder meer afhankelijk van de waarde van de apparatuur die je wilt verzekeren en de gekozen dekking. Kies je voor een vervoer- en werelddekking? Dan betaal je hiervoor extra premie.

Inventaris- en goederenverzekering

Kan ik de premie voor de computer- elektronicaverzekering aftrekken van mijn winst?

Ja, de belastingdienst ziet verzekeringspremies als zakelijke kosten. Deze kosten zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Kan ik de BTW van de computer- en elektronicaverzekering verrekenen?

Over verzekeringen betaal je geen BTW, maar assurantiebelasting. Toevallig is dit hetzelfde percentage. Deze assurantiebelasting is niet verrekenbaar.