ZZPSERVICEDESK

Ga in de dubbeldekker altijd bovenin zitten

Ga in de dubbeldekker altijd bovenin zitten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Reistijd wordt werktijd. Door slim te werken en handig te plannen, schroef je je aantal werk-uren omhoog en krijg je meer gedaan. Deze tips helpen je om je reistijd in de trein maximaal te benutten. Tip 6 is misschien wel de belangrijkste!
Met deze tips gebruik je je treinreis efficiënt. Mijmeren en uit het raam staren telt ook!

1. Kies een rustige plek

Een beetje geroezemoes kan helpen om je te concentreren, maar hou jij meer van een rustige omgeving? Kies dan in de trein voor een stiltezone of werken-en-rustzone. Die zijn beschikbaar in de meeste dubbeldekker intercity’s, in het bovenste gedeelte.
Geroutineerde treinwerkers gaan in dubbeldekker-intercity’s sowieso bovenin zitten, want daar staan meer stoelen achter elkaar, in plaats van tegenover elkaar. Dan heb je een opklaptafel tegen de rugleuning voor je, en dat is prettiger werken dan met de laptop op schoot.
 

2. Stopcontact nodig?

Dat is dan een mooie gelegenheid om jezelf een keer op een 1e klas-reis te trakteren. In de 1e klas-rijtuigen zijn stopcontacten en er is nog een voordeel: door extra geld uit te geven om 1e klas te reizen, geef je je brein een signaal dat je tijd kostbaar is. Ook dat kan motiveren om je tijd efficiënt te besteden.
Van klasse wisselen doe je bij de NS-kaartautomaat met de optie ‘wijzig klasse’. Heb je een NS-Business Card? Dan regel je het online in Mijn NS Zakelijk, of eenvoudig vóór het inchecken via de app NS Reisplanner Xtra.
 

3. Focus op één taak

Check van tevoren hoe lang je treinreis gaat duren en bepaal hoe je die tijd het beste kunt besteden. Heb je een rit voor de boeg naar Maastricht of Groningen, dan kun je een voorstel uitwerken. Tussen Utrecht en Den Haag beantwoord je e-mails en tijdens een rit in een sprinter kun je precies één artikel lezen. Door je werkzaamheden strak in te plannen, dwing je jezelf te focussen.
 

4. Werk in blokken van een half uur

Of je nu een keukenwekker-app op je telefoon gebruikt of een computerprogramma zoals Pomodoro: een timer zetten kan wonderen doen voor je productiviteit. Wissel blokken van een half uur superfocus af met vijf minuten pauze en kijk hoeveel je in twee of drie blokken gedaan krijgt.
 

5. Gebruik wifi met mate

Doorgaande treinen in Nederland zijn uitgerust met wifi, maar je kunt er ook een gewoonte van maken om in de trein juist offline te gaan. Dan word je niet afgeleid door social media en is het een stuk gemakkelijker om je te concentreren en je tijd echt productief te gebruiken.

 

6. Staar uit het raam

Wat? Uit het raam staren? In een blog over productiviteit? Ja. Uit onderzoeken naar focus wordt steeds meer bekend over het belang van downtime. Bewust pauzes inlassen zorgt dat je je daarna beter kunt concentreren. Weersta dus af en toe de verleiding om je reistijd zo efficiënt mogelijk te willen gebruiken. Misschien is voor jou juist een treinreis het enige moment dat je even niks hoeft. Staar lekker uit het raam en laat je gedachten dwalen. Vaak kom je juist dan op creatieve ideeën en zo niet, dan kom je in elk geval uitgerust aan op je bestemming. En dat is misschien wel het beste gebruik van je tijd in de trein. Goeie reis!

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Succesvol ondernemen, voor veel mensen is het een droom. Er zijn genoeg redenen te bedenken om je eigen bedrijf te starten, maar vaak nog…
Sabine Klykens begeleidt en verzorgt kinderen en jongvolwassen (0-18 jaar) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het verzorgen en opvoeden van kinderen met een…
In 1981 kwam Cees Lansbergen met het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren door de IJtunnel tussen Zaandam en Amsterdam. Het was niet de…
Voor een vakantie, zakenreis of overstap in de Verenigde Staten wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. Met alleen een geldig paspoort kun je…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.