Alles over de CAR verzekering
CAR verzekering voor zzp'ers

De afkorting CAR staat voor Construction All Risk. Dit is een verzekering die jou beschermt voor schade aan het werk in uitvoering. Niet letterlijk alle schades zijn verzekerd, maar het is een uitgebreide verzekering voor zzp’ers in de bouw.

Wat verzeker je met een CAR-verzekering?

Ontstaat er bijvoorbeeld schade aan de aanbouw waaraan jij werkt? Dan is dit niet verzekerd op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB), maar op je CAR-verzekering. Met deze verzekering kun je ook uitvoeringsfouten, diefstal van bouwmaterialen en persoonlijke bezittingen op de werklocatie verzekeren. En werk je bijvoorbeeld al weken aan een dakopbouw en raakt deze beschadigd door storm? Dan zijn de uren die je nodig hebt om het werk te herstellen ook verzekerd.

Heb ik ook een CAR-verzekering nodig?

Ja, de CAR-verzekering kan handig zijn voor iedere zzp’er in de bouw. Of je nu timmerman, aannemer, metselaar of dakdekker bent, als zzp’er in de bouw loop je bepaalde risico’s die je alleen kunt verzekeren met een CAR-verzekering.

Ben je loodgieter of heb je een ander elektrotechnisch beroep? Dan past de montageverzekering misschien beter bij je bedrijf. Dit is een vergelijkbare verzekering voor ondernemers die installatiewerkzaamheden verrichten.

Uitbesteed werk is standaard meeverzekerd

Besteed je werkzaamheden uit? Dan vallen deze werkzaamheden onder jouw verantwoordelijkheid als hoofdaannemer. Deze werkzaamheden zijnstandaard meeverzekerd. Je hoeft dus niet iedere klus apart te verzekeren.

Schade na oplevering

Je kunt een bepaalde onderhoudstermijn meeverzekeren. Want ook na oplevering kan er schade ontstaan  door een fout die jij gemaakt hebt. Vergeet de onderhoudstermijn niet vooraf met je klant af te stemmen.

Snel de juiste verzekeringen afsluiten?

Bereken eenvoudig je premie voor de verzekeringen die passen bij jouw bedrijf en sluit de gewenste verzekeringen direct online af.

Wat is het verschil met een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert schade die jij veroorzaakt en waarvoor jij aansprakelijk bent. Maar werk dat jij in uitvoering hebt en alles dat je daaromheen bewerkt, is niet verzekerd. Deze schade kun je alleen verzekeren met een constructieverzekering.

Maak je een aanbouw en stort een bestaande muur van je opdrachtgever in? Dan ziet een verzekeraar die muur als ‘onderhanden werk’. De schade is dus alleen verzekerd als je een CAR-verzekering hebt afgesloten.

Wat kost een CAR-verzekering?

Je hebt al een constructieverzekering vanaf € 27,50 per maand. Dit bedrag kan hoger uitvallen afhankelijk van jouw werkzaamheden en omzet. Ook kun je kiezen voor hogere verzekerde bedragen tegen extra premie.

Kan ik de premie voor de constructieverzekering aftrekken van de winst?

De belastingdienst ziet verzekeringspremies als zakelijke kosten. De premie is daarom fiscaal aftrekbaar.

Kan ik de BTW van de CAR-verzekering verrekenen?

Over verzekeringen betaal je geen BTW, maar assurantiebelasting. Toevallig is dit hetzelfde percentage. Deze assurantiebelasting is niet verrekenbaar.