Montageverzekering
Montageverzekering

Een montageverzekering verzekert jouw werk tegen schade. Ontstaat er schade aan een installatie die jij aanlegt? Dan is dit niet verzekerd op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar op een montageverzekering.

Wat verzeker je met een montageverzekering?

Met een montageverzekering verzeker je al jouw montage- of installatieprojecten. Tijdens de uitvoering van het werk ben je verzekerd voor schade aan je werk en diefstal van materialen. Daarnaast zijn er vaak nog een aantal zaken die je kan meeverzekeren. Denk hierbij aan:

  • Eigendommen (gebouwen en spullen) van je opdrachtgever;
  • Spullen van personeel of onderaannemers;
  • Hulpmateriaal, zoals gereedschap of steigers;
  • Transport van onderdelen.

Al je klussen in 1 keer verzekerd

Een montageverzekering verzekert meteen alle werkzaamheden die je doet. Je hoeft dus niet iedere installatieopdracht apart te verzekeren. En besteed je werk uit? Dan valt dit onder jouw verantwoordelijkheid als hoofdaannemer en is dat ook standaard meeverzekerd.

Schade na oplevering

Je kunt een bepaalde onderhoudstermijn meeverzekeren. Want ook na oplevering van de installatie kun je erachter komen dat er schade is door een fout die jij gemaakt hebt. De onderhoudstermijn stem je vooraf met de klant af.

Wie is er verzekerd met een montageverzekering?

De verzekering geldt voor jezelf,  opdrachtgevers, onderaannemers, architecten en constructeurs. Kortom: voor alle betrokken partijen bij projecten.

Een montageverzekering, ook voor mij?

Ja, de montageverzekering is handig voor iedere zzp’er die monteert of installeert. Als loodgieter, cv-installateur of elektricien loop je bepaalde risico’s die je alleen kunt verzekeren met een montageverzekering. Maar ook als je zonweringen of badkamers installeert, is een montageverzekering iets voor jou.

Ben je aannemer, timmerman of heb je een klusbedrijf? Dan past de CAR-verzekering misschien beter bij je bedrijf. Dit is een vergelijkbare verzekering voor ondernemers in de bouw.

Snel de juiste verzekeringen afsluiten?

Bereken eenvoudig je premie voor de verzekeringen die passen bij jouw bedrijf en sluit de gewenste verzekeringen direct online af.

Wat is het verschil met een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert schade die jij veroorzaakt en waarvoor jij aansprakelijk bent. Werk in uitvoering is niet verzekerd. Schade aan de installatie en alles wat je daaromheen bewerkt, verzeker je met een montageverzekering.

Plaats je een nieuwe douchekraan en beschadig je daarbij  de badkamer? Dan ziet een verzekeraar dit als ‘onderhanden werk’. Dit is dus alleen verzekerd als je een montageverzekering hebt afgesloten.

Wat kost een montageverzekering?

Je hebt al een montageverzekering vanaf € 27,50 in de maand. Dit bedrag kan hoger uitvallen afhankelijk van jouw werk en omzet. Ook kan je kiezen voor hogere verzekerde bedragen tegen extra premie.

Kan ik de premie voor de montageverzekering aftrekken van de winst?

De belastingdienst ziet verzekeringspremies als zakelijke kosten. De premie is daarom fiscaal aftrekbaar.

Kan ik de BTW van de montageverzekering verrekenen?

Over verzekeringen betaal je geen BTW, maar assurantiebelasting. Toevallig is dit hetzelfde percentage. Deze assurantiebelasting is niet verrekenbaar.