ZZP Servicedesk

Waar moet mijn bedrijfsnaam aan voldoen?

Waar moet mijn bedrijfsnaam aan voldoen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Jij bent je bedrijf, maar jouw eigen naam is niet altijd geschikt als bedrijfsnaam. Wat is dan wel een goede naam voor je onderneming? Loop deze checklist langs om te ontdekken of de naam die je in je hoofd hebt de beste is.
Bekijk de checklist
  1. Hij moet goed te onthouden zijn. Het laatste wat je wilt is dat potentiële klanten je vergeten.
  2. Hij moet niet te lang zijn. Ook dan kunnen jouw klanten er moeite mee hebben hem (in z’n geheel) te onthouden.
  3. Hij moet makkelijk te schrijven zijn. Anders kunnen mensen die je googelen of naar je website willen je niet vinden. Wees dus niet te creatief met de spelling van je naam. Wil je je bedrijf Luxxuri0us o.i.d. noemen dan kun je daar beter nog een keer over nadenken.
  4. Hij moet nog niet bestaan. Je kunt je bedrijf De Bijenkorf noemen, maar dan kun je rekenen op problemen met dat grote warenhuis. Maar ook namen die andere kleine bedrijven of zzp’ers al hebben kun je beter niet kiezen. Dit komt je vindbaarheid niet ten goede. Op de website van de KvK kun je vinden welke handelsnamen er al bestaan.
  5. Check of de domeinnaam nog beschikbaar is. Als je domeinnaam afwijkt van je bedrijfsnaam kunnen klanten je moeilijker vinden.
  6. Gebruik geen vreemde tekens. Van de KvK mag je @ & + wel gebruiken, maar * () # ? ! mogen onder andere niet.
  7. Wees creatief. Je bedrijfsnaam moet geen dertien in een dozijn-gevoel opwekken. Je moet jezelf onderscheiden tussen de vele andere bedrijven die dezelfde klanten binnen willen halen als jij.
  8. Wil je ook het buitenland veroveren? Check dan of jouw naam niet toevallig iets geks betekent in een vreemde taal.
  9. Zorg dat je naam het gevoel weergeeft dat je wilt uitstralen. Test hem op vrienden, familie en kennissen en vraag welke associaties het bij hen oproept.
  10. De naam moet passen bij wie jij bent en bij wat je doet. Ben creatief en ben je ook zzp’er in een creatieve branche? Kies dan niet voor een stijve naam. Blijf dicht bij jezelf.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

In dit whitepaper gaan we dieper in op wat er komt kijken bij de reis die je als zzp’er aflegt. Boordevol informatie, waardevolle tips en lessen. 

Belastingdienst handhaving verkapt dienstverband
Minister Koolmees (Sociale Zaken) heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat de Belastingdienst tot zeker 1 oktober 2021 niet gaat handhaven bij verkapt dienstverband. Bij verkapt dienstverband is de zzp’er eigenlijk werknemer. Dit nieuws meldt…
Als zzp'er doelen stellen voor 2021
Voor veel zzp’ers kan 2020 niet snel genoeg voorbij zijn. De opkomst van het coronavirus maakte aan veel ambities abrupt een einde. De kans is groot dat ook jij op de overlevingsmodus moest overschakelen en veel van je doelen het daglicht niet…
Arbeidscontract niet langer leidend inzake arbeidsrelatie
Zzp’er en opdrachtgever kunnen niet meer zelf in een overeenkomst afspreken dat er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst. Dat heeft de Hoge Raad op vrijdag 6 november besloten….
Onze zzp'er Tjaja Weis
Zzp’er Tjaja Weis is 39 jaar en heeft al meer dan 2 jaar haar eigen evenementenbureau, genaamd Weis Events. Tjaja organiseert onder andere personeelsfeesten, bedrijfsuitjes, babyshowers en is daarnaast ook weddingplanner. Allemaal festiviteiten…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.