ZZPSERVICEDESK

Eenvoudig je uren bijhouden?

Eenvoudig je uren bijhouden?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als zzp’er is het vaak noodzakelijk om je uren bij te houden, zodat je deze later ook kunt factureren aan je klanten. Maar hoe doe je dat en wat is het nut van een goede urenregistratie?
Urenregistratie koppelen aan je boekhouding

Urencriterium

Jouw uren bijhouden doe je niet alleen voor jezelf, maar vaak ook voor de Belastingdienst. Als zzp’er kun je namelijk profiteren van aantrekkelijke aftrekposten, maar daarvoor moet je wel voldoen aan het zogenaamde urencriterium. Dat urencriterium houdt in dat je minstens 1225 uur per jaar aan je bedrijf werkt. Dit hoeven uiteraard niet alleen maar declarabele uren te zijn. Uren die je besteed aan bijvoorbeeld je administratie tellen ook gewoon mee. Door jouw gewerkte uren te registreren, weet je precies of je aan het urencriterium voldoet én heb je bewijs als de Belastingdienst het komt controleren.
 

Inzicht

Daarnaast geeft een goede urenregistratie inzicht. Je weet precies hoe lang je over bepaalde dingen doet en waar je veel of juist weinig tijd aan besteed. Zo weet je bij het maken van een offerte beter hoeveel uren je voor een bepaalde opdracht nodig hebt en loopt je achteraf niet onnodig geld mis.
 

Uren registreren in een app

Maar je vraagt je nu natuurlijk af hoe je gemakkelijk al die uren bijhoudt? ‘Toch super onhandig om steeds die uren te moeten opschrijven?’ Klopt! Maar het kan ook gemakkelijk, waardoor het weinig moeite kost. Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee je supersnel je uren invoert.

Je kunt er ook voor kiezen om een Excel bestandje te gebruiken. Dit is alleen wel wat lastige, omdat je daar vaak een laptop of pc voor nodig hebt. De kans dat je dit vergeet na een lange dag werken is aanwezig en dat is jammer.
 

Van uren naar factuur

Werk je veel op uurbasis? Dan is het zeker handig om te weten hoeveel uren je aan een bepaalde opdracht hebt besteed. Deze uren zijn namelijk declarabel, wat wil zeggen dat je ze in rekening kunt brengen! En je wilt natuurlijk niet te weinig krijgen, omdat je bent vergeten hoe lang je aan iets hebt gewerkt.
 

Kies je voor urenregistratie die is gekoppeld aan je boekhouding, zoals e-Boekhouden.nl, dan kun je eenvoudig je uren factureren. Ze staan dan namelijk al in hetzelfde systeem. Gebruik je een losse app voor je urenregistratie, dan is het handig als je deze eventueel alsnog kunt koppelen aan je boekhouding.
 

Kortom het bijhouden van uren is nuttig en soms noodzakelijk! Door handige apps wordt jouw urenadministratie een fluitje van een cent. 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

ComputerComputer
Urenregistratie
Uren registreren is van groot belang | Keeping Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je…
Maak je de overweging om jouw eenmanszaak in te brengen in een besloten vennootschap (BV)? Je kunt dit nog doen met terugwerkende kracht tot…
Als je in 2018 btw betaald hebt in een ander EU-land, kun je dit uiterlijk 30 september 2019 terugvragen bij de Belastingdienst. Hoe werkt…
Je boekhouding kan een tijdrovende en complexe klus zijn. Bovendien loop je het risico fouten te maken, die tot torenhoge boetes van de Belastingdienst…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.