ZZP Servicedesk

Eigen webshop bouwen: een aantal handige tips

tips voor het bouwen van een eigen webshop

Eigen webshop bouwen: een aantal handige tips

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je hebt een doelgroep en producten gevonden en bent klaar om je webshop te beginnen. Dan kun je een webshop kopen of huren, maar je kunt 'm ook zelf bouwen. Ben jij een doe-het-zelver en wil je je eigen webshop vanaf de grond opbouwen? Waar moet je dan op letten?

Online webshop software of zelf regelen

Voor veel startende webshops is een online webshop-aanbieder de ideale oplossing. Hiermee heb je met één aanbieder direct alle zaken rond je webshop geregeld, inclusief hosting, domeinnaam en SSL-verbinding. Kijk dus goed of de aanbieder dit allemaal kan bieden.

Hosting

Ten eerste moet je zorgen voor goede webshop hosting. Je wilt immers dat je webshop zo min mogelijk problemen heeft. Als je webwinkel vaak uit de lucht is, gaan je klanten sneller naar de concurrentie. Daarnaast is het heel belangrijk dat je webshop hosting goed aansluit op je type webshop. En dat je webshop hosting makkelijk met je meegroeit als je meer bezoekers en orders krijgt. Het zal je verbazen hoe vaak succesvolle webshops omzet verliezen omdat hun hosting niet mee kan groeien. Als je webshop eenmaal goed loopt is het verhuizen van server een groot probleem, je verliest je orders, zoekmachine rankings en veel technische problemen zorgen voor slechte order afhandeling. Dit resulteert in ontevreden klanten, slechte reviews en uiteindelijk minder succes. Tot slot moet de hostingserver van je webshop ook worden beveiligd en worden onderhouden. Veel (budget) hostingbedrijven doen dit niet! Als je eenmaal hosting hebt kun je een lay-out voor de webshop maken of er één kopen. Zelf maken kost een hoop tijd en vergt kennis van het ontwikkelen van webshop, veel webshop tools online lijken eenvoudig maar vergis je niet de tijd die jij erin stopt is kostbaar. Zoek een oplossing waarbij de aanbieder je kan helpen waar nodig maar waar ook ruimte is voor zelf klussen.

Een goede tip is zoek een alles-in-één webshop, hosting en onderhoud oplossing.

Domeinnaam

Een passende domeinnaam is natuurlijk essentieel. Als je er één hebt bedacht, kijk dan ook goed naar de eventuele seo voordelen. Als jouw bedachte domeinnaam al bezet is, is het soms mogelijk om het over te kopen van de persoon die het momenteel beheert. De kosten hiervan kunnen hoog uitvallen. Er zijn tegenwoordig veel alternatieve tld’s zoals .shop etc. Als je er niet zoveel verstand van hebt, laat je dan adviseren want een domeinnaam is heel belangrijk voor je vindbaarheid en uitstraling. Een eenmaal gekozen naam voor je webwinkel veranderen heeft veel nadelen.

CMS

Om je webshop te beheren en producten aan je webshop toe te kunnen voegen heb je een systeem nodig dit heet een CMS (Content management Systeem). Er zijn twee type CMS in de markt. Een opensource CMS en een CMS op basis van een licentie. Ons advies is een opensource CMS te gebruiken. Ongeveer 60% van de markt gebruikt het WordPress CMS. De webshop van WordPress heet WooCommerce. Een heel populair CMS dus. Je kan er heel veel extra functionaliteiten voor vinden die vaak gratis zijn. Als je toekomst zeker wilt zijn is WordPress je beste keus.

Je bent met WooCommerce en WordPress veel minder afhankelijk van je leverancier en er zijn veel meer (gratis & voordelige) functionaliteiten beschikbaar.  

SSL-verbinding

Je wilt natuurlijk dat jouw klanten veilig online kunnen betalen. Met een SSL-verbinding bescherm je hun persoonsgegevens. Als je geen SSL-certificaat kunt regelen dan breek je de Wet Bescherming Persoonsgegevens en kun je een boete krijgen. Het is dus een belangrijk onderdeel. Ook is een SSL heel belangrijk voor je zoek resultaten in Google.

Verkoop & leveren

Als je begint met verkopen is het natuurlijk wel handig dat je op voorraad hebt wat je gaat verkopen en goed contact hebt met postbedrijven zoals PostNL om ervoor te zorgen dat alles goed verzonden wordt. Er zijn verschillende voor het bezorgen van pakketten. Kijk hier goed naar en kies welke het beste bij jouw webshop past. Denk ook aan automatische verzendlabels, dropshipping en andere slimme oplossingen om sneller en professioneel te verzenden. Ook moet je rekening houden met retouren. Hoe ontvang en administreer je deze hangt heel erg af van je product en marge. Ook zijn er natuurlijk veel regels waar je aan moet voldoen met een webshop, we helpen je daar graag bij.

Welke aanbieder is goed?

Door slimme automatisering staat je eigen website of webshop, inclusief je eigen domein al binnen 30 minuten online. Onze website bouwer kan je daarbij helpen. Daarna kan je makkelijk zelf alles aanpassen want ze gebruiken ’s werelds bekendste CMS, namelijk WordPress. Ze helpen je ook voordelig met online marketing en social media.

Bovendien zijn de kosten maar € 25,- per maand voor een hele nieuwe website en € 45,- per maand voor een hele nieuwe webshop. Met de volgende links kun je gebruik maken van het aanbod om 14 dagen vrijblijvend te testen: 

Zoek je een website (https://onetap.online/website-kit)
Zoek je een webshop (https://onetap.online/webshop-kit)

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
Fiets gebruiken als ondernemer
Als je niet altijd ver hoeft te reizen, is het misschien handiger om een fiets van de zaak te nemen dan een auto. Behalve dat je op deze manier je dagelijkse beweging krijgt, is het ook goedkoper. Je hebt de mogelijkheid om een fiets aan te schaffen…
Je ontvangt een aanslagbiljet van de Belastingdienst met daarop een bedrag voor de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk: als je meer verdient, moet je meer betalen. Hierdoor betaal je mee aan de kosten van de…
Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in 2021 per uur aan hun opdrachtgevers vragen voor hun…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.