Flexwerken bij Seats2meet Utrecht CS

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 3 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

Seats2meet Utrecht
De redactie test flexwerkplekken

Waar kun je het beste zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Deze week heeft ons team een dag gewerkt bij Seats2meet Utrecht CS.

Bij Seats2meet kun je terecht voor gratis werkplekken. In ruil voor de werkplek moet je sociaal kapitaal afstaan. Hiermee wordt bedoeld dat je bereid moet zijn jouw kennis te delen met andere mensen die bij Seats2meet zitten te werken. Als je je op de website aanmeldt voor een werkplek, kun je aangeven wat jouw vaardigheden zijn. Deze zijn zichtbaar voor andere mensen die op dezelfde locatie werken als jij.
Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig

Score Seats2meet Utrecht CS

Inrichting: Er staan veel verschillende soorten tafels en stoelen en de ruimtes zijn kleurrijk ingericht. Het doet denken aan de kantine van een middelbare school. Er is een terras, waar je in de zomer vast heerlijk kunt zitten. In deze tijd van het jaar wordt het vooral gebruikt door rokers.
Score: ZZZZ
WiFi: De verbinding is snel genoeg om op het web te surfen. Let wel op dat je verbonden bent met de juiste WiFi, onze laptop maakte namelijk vanzelf verbinding met eduroam. Dat bleek het netwerk te zijn van een school die in de buurt zit.
Score: ZZZ
Koffie/Thee: Pluspunt: het is gratis. Minpunt: het smaakt naar gratis. Als bezoeker word je aangespoord altijd aan de mensen naast je te vragen of zij ook een kopje koffie of thee willen: een leuke manier om met je buren in contact te komen. Als je geen automatenkoffie wilt kun je terecht bij de espressobar. Daar kun je tegen een klein prijsje versgemalen koffie krijgen.
Score: ZZZ
Bereikbaarheid: De locatie is gevestigd in Hoog Catharijne en dat is minder dan 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal. Dus het is erg goed te bereiken met het openbaar vervoer. Helaas is het wel lastig te vinden. Van buitenaf kun je niet duidelijk zien waar je moet zijn. Seats2meet zit in een deel van het Hoog Catharijne dat bereikbaar is via de deur tussen de Albert Heijn en een cafeetje.
Score: ZZZ
Kosten: Zoals gezegd is werken bij Seats2meet gratis. Je kunt je aanmelden via de website. Dit kan vaak zelfs op de dag zelf nog. Het kan gebeuren dat alle gratis werkplekken vergeven zijn. Dan betaal je een paar euro.
Score: ZZZZZ
Netwerkmogelijkheden: Je kunt er makkelijk netwerken. Iedereen geeft antwoord op je vragen. Schuif bij mensen aan en stel jezelf voor. Mensen komen hier om te werken, maar voornamelijk om te netwerken. Waarschijnlijk het beste aspect van netwerken bij Seats2Meet is het ‘Seats2meet Connect’-concept. Je kunt op de website van Seats2meet via de knop ‘S2M Connect’ vragen stellen en zoeken naar mensen met een bepaalde expertise. Daarnast staat er net voorbij de balie een scherm waarop je de foto’s ziet van mensen die aanwezig zijn in het gebouw. Zo weet je precies wie je naast je hebt zitten.
Score: ZZZZZ
Lunch:
De lunch is gratis en erg uitgebreid: vers brood, vleeswaren, kazen, soep, drankjes en salades. Een nadeel is dat de lunch pas om 13 uur begint.
Score: ZZZ
Gastvrijheid: De medewerkers leggen graag uit wat ze doen en waar de verschillende zalen voor dienen. Als je vraagt om een korte rondleiding geven ze die met plezier.
Score: ZZZZ
Geluid: Toevallig waren ze bezig met verbouwen, dus je hoorde af en toe luidruchtige apparatuur. De mensen die er zitten te werken, zitten aan de telefoon of zijn met elkaar in gesprek. Het is er dus niet stil. Dit is een voordeel als je zelf ook aan de telefoon zit of gesprekken wilt voeren, want dan heb je niet het gevoel dat je mensen stoort. Als je echt rustig wilt werken is Seats2meet geen handige locatie.
Score: ZZZ
Stopcontacten: Elke tafel heeft een eigen stekkerdoos. De grote tafels hebben wel wat te weinig stopcontacten als het druk is.
Score: ZZZZ
netwerken
Leer netwerken

Haal meer plezier uit netwerken

Gratis meedoen
Ondernemeralerts
Ondernemer Alerts

Ontvang net als 11,295 de laatste tips

    Heeft dit artikel je geholpen?

    Ja Nee