ZZP Servicedesk

Hoe maak ik een offerte als zzp’er?

Tips voor het maken van een offerte

Hoe maak ik een offerte als zzp’er?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Met een goede offerte breng je helder over wat je voor je klanten kunt betekenen en wat je ervoor terug wilt. Hoe maak je een offerte en wat moet je erin zetten?

Een offerte heeft weinig wettelijke voorschriften. Voor de Belastingdienst moet je er een offertenummer en jouw gegevens op zetten. Met deze gegevens kan de Belastingdienst zien of jij mogelijk offertes achterhoudt omdat je bijvoorbeeld zwart werkt. Ook zijn er een aantal gegevens die erop moeten staan zodat de klant jou kan bereiken, zoals een telefoonnummer, bedrijfsnaam en adres. Een uitleg van de diensten of producten die jij kunt leveren is uiteraard ook handig.

Een goede offerte is niet te kort, maar ook niet te lang. Eén pagina met een eventuele bijlage waarin je de kosten uitgebreider weergeeft, voldoet. Je kunt in je offerte jouw creativiteit naar voren brengen, maar je kunt het ook heel zakelijk houden.

Wat zet ik in een offerte?

Met een goede offerte zorg je ervoor dat alle onduidelijkheden de wereld uit zijn. Wees niet bang om je opdrachtgever op te bellen als je twijfelt over zijn/haar wensen. Je wilt immers niet dat de opdrachtgever voor een ander bedrijf kiest omdat jouw communicatie niet goed genoeg is.

Wil je een offerte maken? Dit staat er in een heldere offerte:

  • de gegevens van je bedrijf en eventueel je bedrijfslogo bovenin;
  • een offerte- en referentienummer;
  • de naam van je opdrachtgever;
  • een duidelijke opsomming van de diensten of producten die jij gaat leveren;
  • de prijs van de diensten of producten;
  • duidelijkheid over de geldigheid van de prijs, dit kun je in een voetnoot onderaan zetten;
  • de datum van aanmaak;
  • je naam, handtekening en eventueel je functie.

Voordelen online offertes maken

Een offerte hoef je niet handmatig te maken. Er zijn ook online boekhoudprogramma’s die dit automatisch voor je kunnen doen. Met één klik is het vaak direct geregeld. Daarnaast kun je een offerte makkelijk aanpassen naar je eigen huisstijl en online laten ondertekenen.

Boekhoudpakketten met offertemodule

Dit zijn een aantal geschikte boekhoudpakketten met offertemodule:


 

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

Wil je je administratie op een efficiënte, moderne en makkelijke manier inrichten? Dit whitepaper helpt je daarbij. Zo wordt boekhouden zelfs leuk!

Binnen 24 uur je factuur betaald

Je hebt er misschien weleens mee te maken gehad: je diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft je factuur nog steeds niet betaald. Lees in dit gratis whitepaper hoe factoring uitkomst kan bieden.

Ontdek of en hoe jij kosten kunt besparen met een e-bike
Elektrische vervoermiddelen zijn volop in ontwikkeling. Niet alleen de elektrische auto, maar ook de e-bike, stijgt onder zzp’ers enorm in populariteit. Een e-bike is milieuvriendelijk en ideaal voor woon- en werkverkeer. Het kan een goed…
aftrekposten voor zzp'ers
Waar bij een werknemer de (loon- en) inkomstenbelasting direct worden ingehouden, hoef je als zzp’er pas aan het einde van het jaar aan je inkomstenbelasting te denken. Dat bedrag kan snel oplopen, vooral als je meer dan € 20.000 winst maakt….
belastingaangifte doen als zzp'er
Belastingaangifte doen is een vervelende, maar noodzakelijke taak. Als ondernemer kun je er verschillende voordelen uithalen die vaak over het hoofd worden gezien. Als je het zelf te lastig vindt, kun je een belastingadviseur of een accountant in de…
meldpunt zzp nationale ombudsman
Zzp’ers met schulden kunnen voor hulp en ondersteuning aankloppen bij de gemeente. Deze is wettelijk verplicht om ook aan hen schuldhulp aan te bieden. Maar gebeurt dat ook echt? En hoe moeilijk is het voor zzp’ers om die hulp te krijgen? Om deze…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.