ZZP Servicedesk

Hoe maak ik een offerte als zzp’er?

Tips voor het maken van een offerte

Hoe maak ik een offerte als zzp’er?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Met een goede offerte breng je helder over wat je voor je klanten kunt betekenen en wat je ervoor terug wilt. Hoe maak je een offerte en wat moet je erin zetten?

Een offerte heeft weinig wettelijke voorschriften. Voor de Belastingdienst moet je er een offertenummer en jouw gegevens op zetten. Met deze gegevens kan de Belastingdienst zien of jij mogelijk offertes achterhoudt omdat je bijvoorbeeld zwart werkt. Ook zijn er een aantal gegevens die erop moeten staan zodat de klant jou kan bereiken, zoals een telefoonnummer, bedrijfsnaam en adres. Een uitleg van de diensten of producten die jij kunt leveren is uiteraard ook handig.

Een goede offerte is niet te kort, maar ook niet te lang. Eén pagina met een eventuele bijlage waarin je de kosten uitgebreider weergeeft, voldoet. Je kunt in je offerte jouw creativiteit naar voren brengen, maar je kunt het ook heel zakelijk houden.

Wat zet ik in een offerte?

Met een goede offerte zorg je ervoor dat alle onduidelijkheden de wereld uit zijn. Wees niet bang om je opdrachtgever op te bellen als je twijfelt over zijn/haar wensen. Je wilt immers niet dat de opdrachtgever voor een ander bedrijf kiest omdat jouw communicatie niet goed genoeg is.

Wil je een offerte maken? Dit staat er in een heldere offerte:

  • de gegevens van je bedrijf en eventueel je bedrijfslogo bovenin;
  • een offerte- en referentienummer;
  • de naam van je opdrachtgever;
  • een duidelijke opsomming van de diensten of producten die jij gaat leveren;
  • de prijs van de diensten of producten;
  • duidelijkheid over de geldigheid van de prijs, dit kun je in een voetnoot onderaan zetten;
  • de datum van aanmaak;
  • je naam, handtekening en eventueel je functie.

Voordelen online offertes maken

Een offerte hoef je niet handmatig te maken. Er zijn ook online boekhoudprogramma’s die dit automatisch voor je kunnen doen. Met één klik is het vaak direct geregeld. Daarnaast kun je een offerte makkelijk aanpassen naar je eigen huisstijl en online laten ondertekenen.

Boekhoudpakketten met offertemodule

Dit zijn een aantal geschikte boekhoudpakketten met offertemodule:


 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

In dit whitepaper gaan we dieper in op wat er komt kijken bij de reis die je als zzp’er aflegt. Boordevol informatie, waardevolle tips en lessen. 

Binnen 24 uur je factuur betaald

Je hebt er misschien weleens mee te maken gehad: je diensten zijn al weken geleden geleverd maar de opdrachtgever heeft je factuur nog steeds niet betaald. Lees in dit gratis whitepaper hoe factoring uitkomst kan bieden.

Onze zzp'ers interview Els Hijlkema
Waar de coronacrisis voor veel zzp’ers in het teken staat van stress en ‘overleven’, is het voor velen ook een tijd van bezinning, omscholing en het roer omgooien. En wat blijkt: steeds meer mensen beginnen als zzp’er in het onderwijs. In 2003 maakte Els Hijlkema al de stap naar het voortgezet onderwijs en is sinds 2008 interim docent Frans en Duits én onderwijscoach. Hoe ga je te werk als zzp’er in het onderwijs? En is het voor iedereen weggelegd? Els vertelt meer.
Uitbreiding financiële steun voor ondernemers
Vandaag zullen minister Koolmees (Sociale Zaken), Wiebes (Economische Zaken) en Hoekstra (Financiën) bekend maken hoe de uitbreiding van het derde steunpakket voor ondernemers eruit gaat zien. Hoe ziet deze uitbreiding eruit en voor welke zzp’ers is het relevant?
Dit zijn voor- en nadelen van online boekhouden
Ben jij er nog niet helemaal over uit of jij jouw boekhouding online wilt regelen? Dan kunnen deze voor- en nadelen jou misschien helpen om een beslissing te maken.
online boekhoudpakketten vergelijken voor zzp'ers
Grote kans dat je niet voor jezelf bent begonnen omdat je het zo leuk vindt om je boekhouding te doen. Als je dit een rotklus vindt of als je er simpelweg geen tijd voor vrij wilt maken, kan een online boekhoudpakket je werk uit handen nemen. Er zijn veel aanbieders en dat maakt de keuze voor het juiste pakket niet makkelijker.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.