ZZP Servicedesk

Kerstpakketten versturen als zzp’er: 10 tips en ideeën

Kerstpakketten versturen als zzp’er: 10 tips en ideeën

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je ooit voor een baas gewerkt hebt, weet je waarschijnlijk hoe het voelt een kerstpakket te ontvangen. Nu je zzp’er bent, denk je wellicht dat je niets meer met kerstpakketten te maken hebt. Maar wat zou er gebeuren als je als zzp’er je opdrachtgevers verrast met een kerstgeschenk? Wij zetten tien tips en ideeën op een rij waarmee jij de relatie met je opdrachtgever deze kerst nog meer kunt versterken.

1. Geef met de ontvanger in gedachte

We zijn weleens geneigd cadeaus te geven die we zelf leuk zouden vinden om te krijgen. Wat jij leuk vindt, is echter niet per definitie waar de ander ook op zit te wachten. Verplaats je daarom in de ander en denk wat goed bij diegene zou passen. Wellicht heeft je opdrachtgever bijvoorbeeld iets verteld over zijn of haar hobby’s? Een persoonlijk en passend cadeau laat zien dat jij echt naar je klant luistert.

2. Een betekenisvol cadeau

Als het goed is, is de kern van jullie relatie dat jij en je klant samen verder willen groeien. Denk daarom eens na of je een cadeau kunt bedenken dat in lijn ligt met jullie ambitie om te groeien. Heb je bijvoorbeeld recentelijk een boek gelezen dat jou erg geholpen heeft en waarvan je denkt dat het waardevol kan zijn voor je klant? Of heb je opgevangen dat jouw relatie zijn kennis wil verdiepen in de creatieve hoek? Platforms zoals Udemy en Skillshare barsten van de creatieve en zakelijke cursussen die jouw opdrachtgever verder kunnen helpen.

Platform voor online cursussen
Hoe zou jouw relatie het vinden om een online cursus cadeau te krijgen?

3. Speel in op de actualiteit

Vanwege corona zitten we allemaal veel meer thuis dan we zouden willen. Veel bedrijven spelen hierop in en lanceren concepten waarmee je het gevoel van een avondje uit naar de woonkamer kunt halen. Nu we die avondjes uit allemaal zo missen, kan zo’n gericht cadeau extra goed landen.

4. Denk aan je waarden

Het doel van jouw kerstgeschenk is de klant te verrassen met een persoonlijke blijk van waardering voor jullie samenwerking. Belangrijk is daarom dat het cadeau past bij jou, je merk en de waarden waar jij voor staat. Ben je creatief designer? Dan versterkt een VVV-bon jouw creatieve imago waarschijnlijk niet.

5. Support andere zzp’ers

Veel zzp’ers hebben het tijdens de coronaperiode zwaar te verduren. Weggevallen opdrachten en verminderde omzet is voor veel zzp’ers een feit. Hoe mooi zou het daarom zijn om elkaar juist in deze tijden een extra steuntje in de rug te geven. Ken jij een zzp’er met een mooi product of dienst voor jouw opdrachtgever? Wellicht kun je op deze manier twee mensen blij maken.

Schiet je niet gelijk een zzp’er te binnen? Kijk dan eens op het ZZP Servicedesk Netwerk op LinkedIn.

6. Versterk de relatie via een activiteit

Lijkt het je een geschikt moment de relatie met je opdrachtgever serieus te verdiepen? Overweeg een gezamenlijke activiteit cadeau te doen. Wanneer je met je klant tijd doorbrengt – in een andere setting dan gebruikelijk – zet dat vaak aan tot goede gesprekken waarin je elkaar beter leert kennen.

7. Cadeaukaarten

Vind je het lastig om de knoop door te hakken en wil je vooral voorkomen dat je een keuze maakt die toch niet zo goed bij jouw relatie blijkt te passen? Een cadeaukaart biedt uitkomst. Bijna alle webwinkels, ook die van zzp’ers, geven je de mogelijkheid dergelijke tegoedbonnen af te nemen.

8. Vergeet het kaartje niet

Ben je er ondanks deze tips nog niet uit wat jij je relaties cadeau wilt geven? Bedenk dat een cadeau in de kern draait om het uitspreken van je waardering. Je wilt laten zien dat je blij bent dat jullie zakendoen en dat je dat graag nog lang blijft doen. Lukt het niet om een persoonlijk cadeau te bedenken? Zelfs wanneer je kiest voor een meer standaard kerstgeschenk, kun je met een kaartje en persoonlijke tekst alsnog op een unieke manier je waardering laten blijken.

9. Geef jezelf een kerstpakket

Het zit er dik in dat 2020 een pittig jaar voor je is geweest. Wellicht heb je meer gelaten dan je vooraf voor ogen had. Denk bij het geven van kerstpakketten dus ook vooral aan degene die ondanks alles nog steeds overeind is gebleven: jezelf! Let wel op, bij de Belastingdienst moet je dat kerstpakket voor jezelf als privé opgeven.

10. ZZP Servicedesk Actie

Bij ZZP Servicedesk duiken we zelf ook in de kerstsferen. We willen daarom graag iets extra’s doen voor alle zzp’ers. Daarom bieden wij jou 50% korting aan op ons lidmaatschap. Voor een jaar betaal je daarom €75,- in plaats van €150,- ! Gebruik de code ‘Kerstactie’, geldig tot 31 december 2020. Zo geniet je als zzp’er een jaar lang van onbeperkt advies over juridische vragen, belasting, marketing, financiën en meer. Zo begint 2021 goed!

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Je ontvangt een aanslagbiljet van de Belastingdienst met daarop een bedrag voor de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk: als je meer verdient, moet je meer betalen. Hierdoor betaal je mee aan de kosten van de…
optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…
Algemene voorwaarden
Door veel ondernemers worden ze gebruikt: algemene voorwaarden. Om een beroep te kunnen doen op eigen algemene voorwaarden, moet aan een aantal formele vereisten worden voldaan. Zo moeten de algemene voorwaarden ter hand gesteld worden en door de…
btw terugvragen klant
Wat moet je doen als een klant de rekeningen niet of maar gedeeltelijk betaalt? Ondertussen heb je waarschijnlijk de btw die in de factuur was berekend al afgedragen aan de Belastingdienst. Heel vervelend, maar er is goed nieuws: je kunt deze…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.