Zzp’er in de zorg: hier moet jouw bedrijfsauto aan voldoen

Laatste update: 08-11-2023 Leestijd: 2 min Door: Redactie ZZP Servicedesk

zakelijke auto in de zorg

Jij wilt als zzp'er in de zorg jouw patiënten en klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Een uitgeruste bedrijfsauto is dan een must. Van het vervoeren van medische benodigdheden tot aan rijdend visitekaartje. Dit zijn de 6 eisen waar jouw bedrijfsauto aan moet voldoen.

Zorgprofessionals kiezen voor een zuinige bedrijfsauto

Een bedrijfauto is een investering die zich volledig terugverdient. Het flinke bedrag kan je in één keer lappen. Voor wie dat niet wil, is leasen een optie. Je betaalt een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij en krijgt er een bedrijfsauto voor terug. Vooral ideaal voor zzp’ers in de zorg die net hun onderneming starten.

Zuinige motor

De kilometerteller loopt snel op wanneer jij de hele dag op pad bent om zorg te verlenen. En dat voel je direct in de portemonnee. Een zuinige bedrijfsauto is daarom een aanrader. Deze besparing loopt op tot wel honderden euro’s per jaar.

Be safe

Veiligheid gaat boven alles, al helemaal in de zorg. De bedrijfsauto moet een betrouwbare collega zijn waar je altijd op kunt bouwen. Vooral wanneer je patiënten vervoert. Ga altijd voor de nieuwste technologieën die een oogje in het zeil houden op de weg.

Ga voor georganiseerd

Medicijnen, noodkoffer of een bevallingsset: essentials moeten binnen handbereik zijn. Dan komt een ruime laadruimte met opbergmogelijkheden uitstekend van pas. Je weet precies waar die ene pil en verbanddoos ligt, zodat je razendsnel jouw harde werk als zorgverlener kan doen.

Beveilig de boel

Lekker uitslapen in de ochtend na een drukke nachtdienst? Laat jouw spullen ‘s nachts in de bedrijfsauto staan. Het is dan wel belangrijk dat je de auto goed beveiligt. Koop een stuurslot en parkeer de bedrijfsauto altijd op een parkeerplek met camera’s.

De VvAA, verzekering voor vervoer voor zorgprofessionals, zit bij het leasecontract.

Slimme parkeerhulpen

De zorg kent haast maar al te goed. Vliegensvlug als verloskundige naar een hoogzwangere vrouw. Of als huisarts naar een oudere die is gevallen en direct hulp nodig heeft. Dan zijn slimme parkeerhulpen een fijne vriend. Kies daarom voor een bedrijfsauto met achteruitrijcamera en parkeersensoren.

Laat potentiële klanten omkijken

Last but not least: val op. Met stickers of wrapping tover je jouw bedrijfsauto in een dag om tot reclameblok op wielen. Wees zo de concurrenten te slim af. Maar het grootste voordeel is dat andere weggebruikers direct doorhebben dat je in de zorg werk, en dus sneller aan de kant gaan.

Alle eisen op een rij:

 • Zuinige auto
  • Slimme technologieën voor de veiligheid
  • Ruime en georganiseerde laadruimte
  • Up-to-date beveiliging
  • Parkeerhulpen
  • Bestickering of wrapping

Is een bedrijfsauto een van de eerste stappen voor jou als nieuwe zzp’er in de zorg? Dan komt er waarschijnlijk een hoop op je af. Alles waar je als zzp'er in de zorg mee te maken krijgt, is op een rijtje gezet. Zo weet jij razendsnel wat je kan verwachten.

Dit artikel is in samenwerking met onze kennispartner Hellocars geschreven.

Tip: Zo start je succesvol!

Starten was nog nooit zo eenvoudig met onze GRATIS starterschecklist boordevol tips, tricks en een te volgen stappenplan. Succesvol starten doe je zo!

Heeft dit artikel je geholpen?

Ja Nee