ZZPSERVICEDESK

Hoe word ik zzp’er in de beveiliging?

Hoe word ik zzp’er in de beveiliging?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je kunt niet zomaar een bedrijf opstarten in de beveiligingssector. Je moet een aantal vergunningen aanvragen en er zijn beroepseisen waaraan je moet voldoen. Wat heb je allemaal nodig om een beveiligingsbedrijf op te richten?
Wat moet ik regelen?

Beroepseisen

Om als particuliere beveiliger of rechercheur aan het werk te gaan heb je een diploma nodig van SVPB (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties). Verder heb je bepaalde voorschriften voor je legitimatie, uniform en privacy nodig. Zo moet je een speciale legitimatie aanvragen die je altijd bij je moet hebben, je moet het bekende V-symbool dragen om aan te geven dat je beveiliger bent en je bedrijf heeft een herkenningsteken nodig (dat niet lijkt op het teken van de politie!). Als je hieraan voldoet, kun je via screeningsautoriteit Justis, een onderdeel van de Ministerie van Veiligheid en Justitie, een vergunning aanvragen. Vergunningen kosten 600 euro en zijn maximaal vijf jaar geldig. Daarna kun je deze steeds verlengen met maximaal vijf jaar. Justis hanteert deze periode vanwege potentiële veranderingen in wetten en reglementen.

 

Freelancer bij andere beveiligingsbedrijven

Je kunt als beveiliger ook freelancen bij beveiligingsbedrijven. In dit geval heb je geen eigen vergunning nodig, maar wel legitimatie en een uniform van het bedrijf waarvoor jij werkzaam bent. Voor je aan het werk kunt, word je gescreend op bekwaamheid en betrouwbaarheid door Justis. Zolang je geen strafbaar feit hebt gepleegd dat relevant is voor jouw functie, krijg je na de screening een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je in de beveiliging wilt werken is het nodig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te vragen. Deze verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor eventuele kosten die gemaakt worden bij het handhaven van de veiligheid. Je bent dan ook verzekerd voor inadequaat optreden. Denk hierbij aan te laat reageren bij een gevecht waardoor het uit de hand loopt.
 
Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan lastig zijn. Het is soms nodig om hardhandig op te treden. Als je bijvoorbeeld in een kroeg een tweetal mensen uit elkaar haalt die in een gevecht zijn verstrikt, dan is het een logisch gevolg dat er een paar glazen omvallen. Verzekeringsbedrijven willen niet altijd beveiligers verzekeren. Kijk naar bedrijven die speciaal gericht zijn op het verzekeren van beveiligingspersoneel en ondernemers in deze bedrijfstak. Zoek een verzekeringsbedrijf uit dat bij jouw specialisme past.
 

Hond gebruiken?

Als beveiliger heb je de mogelijkheid een getrainde hond te gebruiken. Deze hond moet je dan wel laten keuren bij de NBvdD (Nederlandse Bond voor de Diensthond) of bij de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging). Voordat je hond hieraan mee mag doen, moet hij of zij een cursus volgen. Ook moet je hond ouder zijn dan 1 jaar en 6 maanden en een schofthoogte van 55 tot 70 centimeter hebben. Als de keuring goed verloopt, krijg je een verklaring. Een hondenbegeleider moet deze verklaring altijd in zijn bezit hebben.

 

Wanneer mag je geen beveiligingsbedrijf oprichten?

In de beveiligingsbranche geldt dat officieren van justitie, politie-ambtenaren en militairen van de Koninklijke Marechaussee geen particulier beveiligingsbedrijf of recherchebureau mogen oprichten naast hun werkzaamheden voor de overheid. Hiervoor kun je een ontheffing aanvragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Google website zoekmachines
Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al…
Pensioen opbouwen
Belastingvrij sparen voor de dag dat je stopt met werken? Welke zzp’er wil dat nou niet. Met de oudedagsreserve kun je een deel van…
Je bent in loondienst en je wilt daarnaast aan de slag als zzp’er. Dit kan zijn omdat je uiteindelijk ondernemer wilt worden of omdat…
Je bent ondernemer. Je levert goed werk. Maar op een dag ontvang je een brief met een juridisch toontje. Een cliënt is ontevreden met…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.