ZZP Servicedesk

Hoe word ik zzp’er in de beveiliging?

Hoe word ik zzp’er in de beveiliging?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je kunt niet zomaar een bedrijf opstarten in de beveiligingssector. Je moet een aantal vergunningen aanvragen en er zijn beroepseisen waaraan je moet voldoen. Wat heb je allemaal nodig om een beveiligingsbedrijf op te richten?

Beroepseisen

Om als particuliere beveiliger of rechercheur aan het werk te gaan heb je een diploma nodig van SVPB (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties). Verder heb je bepaalde voorschriften voor je legitimatie, uniform en privacy nodig. Zo moet je een speciale legitimatie aanvragen die je altijd bij je moet hebben, je moet het bekende V-symbool dragen om aan te geven dat je beveiliger bent en je bedrijf heeft een herkenningsteken nodig (dat niet lijkt op het teken van de politie!). Als je hieraan voldoet, kun je via screeningsautoriteit Justis, een onderdeel van de Ministerie van Veiligheid en Justitie, een vergunning aanvragen. Vergunningen kosten 600 euro en zijn maximaal vijf jaar geldig. Daarna kun je deze steeds verlengen met maximaal vijf jaar. Justis hanteert deze periode vanwege potentiële veranderingen in wetten en reglementen.

Zzp'er bij andere beveiligingsbedrijven

Je kunt als beveiliger als zzp’er aan de slag bij beveiligingsbedrijven. In dit geval heb je geen eigen vergunning nodig, maar wel legitimatie en een uniform van het bedrijf waarvoor jij werkzaam bent. Voor je aan het werk kunt, word je gescreend op bekwaamheid en betrouwbaarheid door Justis. Zolang je geen strafbaar feit hebt gepleegd dat relevant is voor jouw functie, krijg je na de screening een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 

Transparantie via je website

Als beveiliger weet je als geen ander dat transparantie & controle belangrijke onderwerpen zijn. Een screening en een VOG zijn daar enkele voorbeelden van. Je wilt je potentiële klanten/opdrachtgevers daarom transparantie bieden. Een professionele website is dus een must. Laat dit door een professional doen zo weet je zeker dat alles er netjes uitziet en dat aan alle online beveiliging is gedacht. Zoek een partij die niet alleen websites maakt maar ook advies kan geven op alle andere online zaken.
 
Onze website bouwer heeft een kant-en-klaar website pakket met professionele ontwerpen, specifiek gericht op de beveiligingssector. Door slimme automatisering staat je eigen website met domein binnen 30 minuten online. Nu via deze link 14 dagen gratis te testen: 🎁 Compleet website pakket (14 dagen gratis). Ben je lid van ZZP Servicedesk dan krijg je de eerste 3 maanden gratis t.w.v. € 75,-
 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je in de beveiliging wilt werken is het nodig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te vragen. Deze verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor eventuele kosten die gemaakt worden bij het handhaven van de veiligheid. Je bent dan ook verzekerd voor inadequaat optreden. Denk hierbij aan te laat reageren bij een gevecht waardoor het uit de hand loopt.
 
Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan lastig zijn. Het is soms nodig om hardhandig op te treden. Als je bijvoorbeeld in een kroeg een tweetal mensen uit elkaar haalt die in een gevecht zijn verstrikt, dan is het een logisch gevolg dat er een paar glazen omvallen. Verzekeringsbedrijven willen niet altijd beveiligers verzekeren. Kijk naar bedrijven die speciaal gericht zijn op het verzekeren van beveiligingspersoneel en ondernemers in deze bedrijfstak. Zoek een verzekeringsbedrijf uit dat bij jouw specialisme past.
 

Hond gebruiken?

Als beveiliger heb je de mogelijkheid een getrainde hond te gebruiken. Deze hond moet je dan wel laten keuren bij de NBvdD (Nederlandse Bond voor de Diensthond) of bij de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging). Voordat je hond hieraan mee mag doen, moet hij of zij een cursus volgen. Ook moet je hond ouder zijn dan 1 jaar en 6 maanden en een schofthoogte van 55 tot 70 centimeter hebben. Als de keuring goed verloopt, krijg je een verklaring. Een hondenbegeleider moet deze verklaring altijd in zijn bezit hebben.
 

Wanneer mag je geen beveiligingsbedrijf oprichten?

In de beveiligingsbranche geldt dat officieren van justitie, politie-ambtenaren en militairen van de Koninklijke Marechaussee geen particulier beveiligingsbedrijf of recherchebureau mogen oprichten naast hun werkzaamheden voor de overheid. Hiervoor kun je een ontheffing aanvragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 

Denk aan je administratie

Ook als zzp’er in de beveiliging is het van belang om je boekhouding en administratie op orde te hebben. Werken met een online boekhoudpakket zoals e-Boekhouden.nl of Exact scheelt je ontzettend veel tijd en is vaak gemakkelijk in gebruik.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Financieel plan
Investeerders geven niet zomaar geld weg, ze willen eerst weten of jouw bedrijf wel geld op gaat leveren. Daarom is het nodig een financieel…
Oprichten eenmanszaak
Wil je starten met een eenmanszaak? In dit artikel legt Jos Achterberg van Masters Netwerk je de stappen uit. …
Ondernemen als minderjarige
Het aantal ondernemingen in Nederland blijft continu groeien. In 2020 passeerden we voor het eerst de grens van twee miljoen bedrijven. In de laatste…
Jij bent je bedrijf, maar jouw eigen naam is niet altijd geschikt als bedrijfsnaam. Wat is dan wel een goede naam voor je onderneming?…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.