ZZPSERVICEDESK

Herregistratie BIG voor zzp’ers in de zorg

Herregistratie BIG voor zzp’ers in de zorg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Voor veel zorgprofessionals verloopt de BIG-registratie per 1 januari 2019. Het gaat om 160.000 professionals in de zorg die een oproep hebben gehad zich te herregistreren. Zij zullen actie moeten ondernemen om hun registratie te behouden. Voor zzp’ers geldt er een aparte route.
Ondersteuning nodig? Wij kunnen je helpen

De wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) borgt de kwaliteit van de beroepsuitoefening. De BIG-registratie stelt acht beroepen in staat een wettelijk beschermde beroepstitel te voeren: verpleegkundige, apotheker, fysiotherapeut, arts, gezondheidszorgpsycholoog, tandarts, psychotherapeut en verloskundige.

Om het BIG-register actueel te houden is er een herregistratie ingevoerd. Deze herregistratie verplicht professionals eens per vijf jaar aan te tonen over genoeg werkervaring en kennis te beschikken om de registratie te mogen behouden.
 

Herregistratie voor zzp’ers in de zorg

Voor zzp’ers in de zorg is er een apart formulier dat rekening houdt met de omstandigheden van een zelfstandige. Het formulier dient ingevuld te worden door een administrateur. Ook zzp’ers dienen hun werkervaring aan te kunnen tonen. Bewijsstukken waaruit bijvoorbeeld je werkervaring blijkt, hoeveel uur je per periode hebt gewerkt, welke werkzaamheden je hebt verricht en welke werkzaamheden gerekend mogen worden tot het deskundigheidsgebied.

Herregistratie kost 85 euro (een bedrag dat fiscaal aftrekbaar is voor zzp’ers) en de aanvraag duurt maximaal acht weken. Wanneer de aanvraag incompleet of onjuist ingediend wordt, kan er vertraging optreden. Bovendien wordt het tarief van 85 euro voor het afhandelen van de aanvraag niet terugbetaald bij afwijzing. Zorg dus voor een volledig dossier! De eisen voor de registratie verschillen per beroepsgroep en zijn wettelijk vastgesteld. Zie hier aan welke eisen jij moet voldoen.
 

Heb je ondersteuning nodig bij de herregistratie? ZZP Servicedesk kan je helpen. Neem contact op met één van onze adviseurs. 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Geld
Je hebt tot 31 december 2019 de tijd In de jaren 2014-2016 hebben ondernemers de lening uit de bijstand als gift bij hun inkomen…
Marcel Pieters
Interview | Marcel Pieters Marcel Pieters is opdrachtgever en woordvoerder namens de Belastingdienst over het ‘btw-identificatienummer (btw-id)’. ZZP Servicedesk stelde hem een aantal vragen…
Kwaliteitsbeleid
Over het belang van onder andere een ‘personeelsbeleid’ Als je als zzp’er in de zorg wilt werken aan een goed kwaliteitsbeleid, dien je in…
Spaarpot
Is de vernieuwde KOR voor jou interessant? De kleineondernemingsregeling (KOR) is gemoderniseerd en gaat in op 1 januari 2020. Door de vereenvoudiging van de…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.